Architect fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal en Montessorischool gekozen | De Utrechtse Internet Courant Architect fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal en Montessorischool gekozen | De Utrechtse Internet Courant

Architect fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal en Montessorischool gekozen

Architect fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal en Montessorischool gekozen

Een ranke hangbrug in combinatie met een goed doordachte inpassing van de school en de aanlanding in het Victor Hugoplantsoen gaven de doorslag. De combinatie NEXT architect + Rudy Uytenhaak Architecten is bij de Europese aanbesteding als winnaar uit de bus gekomen. Zij gaan, samen met Arup, Bureau B+B en Vitruvius bouwkostenadvies, voor het schoolbestuur van de OBS Montessorischool en de gemeente aan de slag met het ontwerp van de fietsbrug, de school, de gymzaal en de landschappelijke inpassing in het Victor Hugoplantsoen.

De architecten gaan na de zomer het schetsontwerp vertalen in een Voorlopig Ontwerp. Tijdens dit traject worden onder andere direct omwonenden en gebruikers van de school en gymzaal betrokken. De planning is dat het Voorlopig Ontwerp in de eerste helft van 2014 door het college kan worden vastgesteld.

Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal

In 2011 en 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met het doorstartdocument (2011) en het Integraal Programma van Eisen (2012) voor de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal. Voor de aanleg van de fietsbrug en aanlanding worden de huidige twee scholen en de gymzaal in het Victor Hugoplantsoen gesloopt. Basisschool de Eben-Haëzer wordt in Leidsche Rijn gebouwd. De andere school, OBS Oog in Al, locatie Montessori, met gymzaal komt terug in het ontwerp op het Victor Hugoplantsoen. Samen met de brug en de aanlanding.

Met deze fietsbrug wil het college het fietsgebruik stimuleren. Voor fietsers vanuit het centrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar Leidsche Rijn en het toekomstige centrum en verder richting het Groene Hart en vice versa.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).