Het lugubere smoesje van de ”eetpiraat”: ”Niet de eerste keer” | De Utrechtse Internet Courant Het lugubere smoesje van de ”eetpiraat”: ”Niet de eerste keer” | De Utrechtse Internet Courant

Het lugubere smoesje van de ”eetpiraat”: ”Niet de eerste keer”

Het lugubere smoesje van de ”eetpiraat”: ”Niet de eerste keer”

Het is niet de eerste keer dat de dakloze ”eetpiraat” toeslaat in Utrecht. De man blijkt ook bij andere restaurants op laconieke wijze de duurste maaltijden gratis achterover te drukken. 

”Ja, wij hebben ook eens zo iemand gehad”, vertelt ober Kevin Edelijn van een Frans restaurant in de stad (naam bekend bij de redactie). Wanneer hij de foto ziet van de dakloze man die afgelopen dinsdag bij Restaurant De Rechtbank at en daarna vertelde geen geld te hebben, herkent hij hem ook nog eens.

”Hij kwam in zijn eentje eten, al is dat bij ons niet ongewoon. Maar hij bestelde bij elke gang het duurste gerecht. Wijntje erbij en misschien wel acht tot tien bier,” vertelt Edelijn. ”Aan het einde was hij natuurlijk wat dronken. Hij vroeg zelf om de rekening en toen ik vroeg hoe hij wilde betalen, zei hij dat hij dat niet ging doen, omdat hij geen geld had.”

In tegenstelling tot het incident bij de Rechtbank, waar de politie de eetpiraat niet kwam oppakken, werd Edelijn wel geholpen. ”We zette onze afwasser voor de deur en lieten hem er niet uit totdat de politie er was. Hij bleef doodleuk zitten! Hij bestelde net nog geen kopje koffie.”

Een smoes zo groot als de Himalaya

Rene Geurtsen, chef bij Restaurant Hemingway, herkent de foto ook. ”Ja, alleen had hij toen wat meer stoppels. Hij kwam ‘s middags langs om te reserveren voor drie personen en bestelde alvast een biertje. Daarna bestelde hij er nog een, en nog een totdat hij er een stuk of twaalf op had.”

De ”eetpiraat” vertelde een, volgens de chef, nogal ”lugubere smoes”: ”Hij zei dat het etentje voor hem en twee vrienden was die samen de Himalaya gingen beklimmen, omdat een gezamelijke vriend van hen overleden was. Hij zou een klimclubje hebben of iets dergelijks. Uiteindelijk kwamen zijn ‘vrienden’ niet opdagen en heeft hij in zijn eentje gegeten.” Hetzelfde trucje volgde: de man zei niet te kunnen betalen, waarna de politie langskwam en de eetpiraat het etentje betaalde met een nacht in de cel. Geen van beide restaurants kreeg overigens de rekening vergoed.

5 Reacties

Reageren
  1. Anouar

    Deze man maakt handig gebruik van de institutionalisering van de samenleving.Vroeger zetten ze zo iemand gewoon een avondje aan de afwas. Nu wordt van politie en justitie verwacht dat die het oplossen, en over 10 jaar is er een speciale horecapiratenmeldlijn.

  2. Van Pimpelen

    … ach, tegenover mij zijn twee eetgelegenheden die perfect weten hoe je blikken moet opendraaien, en vooral, opwarmen. Daar betaal ik graag de geldende prijs voor, terwijl het nergens over gaat (is de prijs van tin dan zo omhooggeschoten?).
    Morgen wil ik schrijven over de Komkommertijd en vooral redactreurnietstoestanden. ‘k Was nimmer zo solidair…

  3. Piet

    Gewoon in zn onderbroek op straat zetten en de zn kleding en bezittingen achterhouden als borg tot de rekening betaald is.

  4. Anaal Digitaal

    Hij heeft wel een gezicht voor een honkbal knuppel,als je begrijp wat ik bedoel.

  5. Machiel

    Gratis gegeten, krijgt ie nog gratis overnachting ook! Alleen in Holland…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).