Landelijke Studenten Vakbond: te weinig kamers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Landelijke Studenten Vakbond: te weinig kamers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Landelijke Studenten Vakbond: te weinig kamers in Utrecht

Landelijke Studenten Vakbond: te weinig kamers in Utrecht

Uit onderzoek van de Landelijke Studenten Vakbond (LVSb) dat gisteren gepubliceerd is blijkt dat er veel te weinig studentenkamers worden gerealiseerd in Utrecht, hierdoor neemt de kamernood onder deze bevolkingsgroep toe. Ook blijven vooral in Utrecht initiatieven vanuit de private sector uit volgens de LVSb.

In 2012 is in het Actieplan Studentenhuisvesting Utrecht van de gemeente geschreven dat het de ambitie is om 4000 woningen voor studenten- en starters te realiseren. Volgens het onderzoek van de LSVb is dit aantal niet toereikend. Het kamertekort loopt volgens de studentenvakbond op naar 6.700 eenheden tot 2015.

Uit het onderzoek blijkt dat er tot nu 691 woningen zijn gerealiseerd, er 62 in ontwikkeling zijn en dat er nog 1203 gepland zijn. Er zijn volgens het LSVb tot nu toe te weinig studenteneenheden bijgekomen in de stad. Wel moet gezegd worden dat de vele tijdelijke projecten tot een maximale looptijd van 5 jaar buiten beschouwingen worden gelaten. Misschien dat daarom wethouder Isabella zich niet volledig kan vinden in de cijfers. Volgens De Stad Utrecht komt de wethouder deze week nog met de juiste cijfers naar buiten.

De LVSb pleit voor een zoektocht naar een meer structurele oplossing en hoopt op meer kamers vanuit de private sector. In het onderzoek vraagt de studentenvakbond zich af waarom deze sector in Utrecht nog niet zichtbaar is en in een stad als Amsterdam dat wel al zo is. In het hele land is er op dit moment een tekort van 30.000 kamers volgens het LVSb.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).