Stichting Agnes van Leeuwenberch winnaar Tolerantieprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant Stichting Agnes van Leeuwenberch winnaar Tolerantieprijs 2013 | De Utrechtse Internet Courant

Stichting Agnes van Leeuwenberch winnaar Tolerantieprijs 2013

Stichting Agnes van Leeuwenberch winnaar Tolerantieprijs 2013

Stichting Agnes van Leeuwenberch, een stichting die mensen zonder verblijfspapieren tijdelijk onderdak en bescherming biedt, heeft vandaag de Tolerantieprijs ontvangen. De prijs werd vandaag uitgereikt door burgemeester Wolfsen, tijdens de slotcampagne van De Vreedzame Stad. 

Stichting Agnes van Leeuwenberch startte in 2007 met het eerste opvanghuis ‘Huize Agnes’. Het opvanghuis biedt een tijdelijke opvang aan vrouwen en kinderen die zonder geldige papieren in Nederland verblijven. De kinderen gaan naar school of crèche, de vrouwen worden aangespoord tot en geholpen naar zelfredzaamheid. Met als resultaat een zo gewoon mogelijk, veilig leven, en voor de kinderen ook de kans op een toekomst.

Handen uit de mouwen

Door deze groep mensen onderdak en bescherming te geven, staat de stichting Agnes van Leeuwenberch, aldus de jury van de Tolerantieprijs, symbool voor de Utrechtse gastvrijheid en tolerantie. Tolerantie die meer inhoudt dan passieve verdraagzaamheid, namelijk het uit de mouwen steken van de handen en het investeren in hen die het het meeste nodig hebben. De stichting vervult wat dit betreft, stelt de jury, een voorbeeldfunctie.

De Tolerantieprijs, in 1995 ingesteld door de Utrechtse gemeenteraad, is bedoeld voor initiatieven die de verdraagzaamheid in de Utrechtse samenleving bevorderen. Dit jaar had de jury van de Tolerantieprijs de keuze uit zevenentwintig inzendingen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €7.000, te besteden aan het bekroonde initiatief.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).