GroenLinks: niet minder, maar méér bomen voor de Bijenkorf | De Utrechtse Internet Courant GroenLinks: niet minder, maar méér bomen voor de Bijenkorf | De Utrechtse Internet Courant

GroenLinks: niet minder, maar méér bomen voor de Bijenkorf

GroenLinks: niet minder, maar méér bomen voor de Bijenkorf

GroenLinks vraagt zich af waarom de zes Japanse notenbomen tegenover de Bijenkorf niet kunnen blijven staan. Dat blijkt uit de schriftelijke vragen die de partij aan het college stelt rondom de geplande kap van 19 bomen op de Jacobsstraat.

“Omdat we zuinig moeten zijn op de bomen in de stad, en omdat Wijk C sowieso al relatief weinig bomen en groen heeft, vraagt GroenLinks zich af of het voorlopig ontwerp (VO) niet dusdanig aan te passen is dat ze zes bomen tegenover de Bijenkorf behouden kunnen blijven en een maximum aantal bomen gerealiseerd kan worden in de heringerichte Jacobsstraat.”

Aanpassen

Die bomen staan nu op de lijst om gekapt te worden omdat ze te dicht bij de weg zouden staan, zo bleek eerder uit het VO. Naar aanleiding van de berichtgeving hierover in de media en het commentaar uit Wijk C op het plan, wil GroenLinks weten of het plan niet kan worden aangepast.

Niet geluisterd naar buurt

Ook vraagt de partij zich af waarom er niet meer naar de bewoners is geluisterd en schrijft “Het lijkt erop dat gekozen is voor een ‘losgestrooide’ bomenstructuur, terwijl bewoners de voorkeur geven aan zo veel mogelijk bomen en dus liever een aaneengesloten bomenrij wensen.”

Méér bomen

Uit het VO bleek dat de bomen weliswaar zouden worden vervangen voor nieuwe, maar dat zouden er veel minder zijn: een rij van drie in plaats van zeven. En dat terwijl de buurtbewoners hadden aangegeven juist méér groen in de wijk te willen. GroenLinks zou in de nieuwe situatie dan ook graag meer bomen willen dan er al stonden.

4 Reacties

Reageren
  1. pauline

    Het is de kolder in onze hoofden.

    Erasmus schreef er al over (Lof der Zotheid)

    Waarom dan nu ook weer toegepast in de meest vervuilde stad!

  2. M.Reichenfeld

    Liefst GEEN bomen kappen, in ieder geval terugplaatsen en liefst meer dan er nu in de Jacobstraat staan

  3. annette

    Als er nou platanen stonden… dan kan ik me iets voorstellen bij op het bezwaar dat ze te dicht bij de weg staan. Op de afgebroken kademuur aan de Bemuurde Weerd staan platanen, geen Japanse notenbomen of te wel Gingko Biloba’s. Dit zijn bomen met een slanke kruin, daar heb je toch geen last van. Laat deze prachtige bescheiden bomen toch staan!!! Waar zijn we mee bezig….

  4. ottotto

    staat er wel eens iemand bij stil dat veel mensen allergisch zijn voor bomen..? Al die bomen in de stad maken het onleefbaar voor deze mensen. Persoonlijk ben ik de Veluwe ontvlucht vanwege mijn allergie. Wat mij betreft geen boom meer in de stad! Een stad is een stad is een stad is geen bos!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).