“Huurders in Utrecht betalen gemiddeld 100 euro teveel” | De Utrechtse Internet Courant “Huurders in Utrecht betalen gemiddeld 100 euro teveel” | De Utrechtse Internet Courant

“Huurders in Utrecht betalen gemiddeld 100 euro teveel”

“Huurders in Utrecht betalen gemiddeld 100 euro teveel”

Huurders in Utrecht betalen iedere maand gemiddeld 100 euro teveel aan huur. Dat laat het Huurteam Utrecht weten. Het Huurteam Utrecht helpt huurders van particuliere woningen om de huurprijs te toetsen aan de wettelijke normen. Ook kijkt het Huurteam naar het huurcontract en de staat van de woning.

“In de eerste helft van 2013 blijkt bij de woningopnames dat in zo’n 90% van de gevallen er iets niet klopt”, laat het Huurteam weten. Contracten blijken onvolkomenheden te bevatten zoals fouten in de looptijd van het contract, verkeerde opzegtermijnen en onjuiste verplichtingen van de huurders.

Wettelijk is er precies vastgelegd waar verhuurders zich aan moeten houden. Ook de maximum huurprijzen vallen hier onder. Via een speciaal puntensysteem van het ministerie van Binnenlandse Zaken kan men precies uitrekenen hoeveel er betaalt mag worden. Toch blijken er nog steeds veel verhuurders te zijn die een te hoge huur vragen. Een huurder kan hier bezwaar tegen aantekenen. Maar volgens het Huurteam twijfelen veel studenten om dit te doen: “Vaak wordt gedacht dat als je instemt met een (te) hoge huurprijs, je hier aan vast zit. Maar ook in Utrecht geldt de wet en het recht van huurders om de huurprijs achteraf te laten toetsen en te verlagen naar maximaal redelijk.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).