Utrechtse studenten geven seksleven een 7,1: journalistiek is place to be | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse studenten geven seksleven een 7,1: journalistiek is place to be | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse studenten geven seksleven een 7,1: journalistiek is place to be

Utrechtse studenten geven seksleven een 7,1: journalistiek is place to be

De techniekstudent is een braverik, zeker als je hem vergelijkt met een ‘losbol’ van communicatie en journalistiek, dat blijkt uit het Grote Liefdesonderzoek dat Trajectum deed onder HU-studenten.

680 Studenten vulden de afgelopen maand een online enquête in over hun liefdes- en seksleven. Het onderzoek werd in samenwerking met het lectoraat Methodologie en Praktijkgericht Onderzoek verricht.

Brave studentjes

Het idee dat studenten losbandige types zijn die met iedereen het bed induiken en geregeld bij de dokter zitten, omdat ze jeuk hebben op plekken waar de zon niet schijnt, kunnen we naar het rijk der fabelen verwijzen. Studenten zijn braver dan de gemiddelde Nederlander.

Beter seksleven voor uitwonenden

De gemiddelde HU-student is 21 jaar oud, heteroseksueel, doet het voor het eerst op z’n 17e  en heeft met drie mensen seks gehad. Uitwonenden hebben een beduidend beter seksleven dan mensen die bij hun ouders wonen, ze hebben meer sekspartners, onenightstands en vaker seks. De studenten zijn gelukkig met hun seksleven, ze geven het gemiddeld een 7,1.

Lager opgeleiden meer sekspartners

In een vergelijking met landelijk onderzoek van Rutgers WPF, blijken HU-studenten hele gemiddelde Nederlanders te zijn. Het kenniscentrum voor seksualiteit presenteerde in 2012 een onderzoek waaruit bleek dat de gemiddelde Nederlander het bed deelt met maximaal vijf partners. Studenten tot 26 jaar deden het volgens dat onderzoek met drie mensen, lager of niet opgeleide jongeren deden het met vijf en dat zijn precies evenveel sekspartners als studenten op de faculteit Communicatie en Journalistiek gemiddeld hebben gehad. Trek hieruit vooral je eigen conclusies.

De losbollen vs de Onervarenen

Opmerkelijk is dat er grote verschillen zijn tussen de faculteiten. Studenten van de faculteit Natuur & Techniek zijn onervaren. Ze hebben gemiddeld met één persoon de lakens gedeeld, het minste verkering en geven hun liefdesleven een 6,6. Studenten van de faculteit Communicatie en Journalistiek geven hun liefdesleven een 6,8, maar zijn – zoals we eerder al even aanstipten – het meest losbandig van alle faculteiten. De journalisten in spe hebben de meeste sekspartners, onenightstands en dromen veel minder van trouwen en kinderen krijgen.

De redactie van DUIC, studerend en afgestudeerd aan de journalistenopleiding, weigert elk commentaar op de uitkomsten van het onderzoek.

Het hele onderzoek lees je in de nieuwe Trajectum:

 

1 Reactie

Reageren
  1. desprez

    De huidige studenten mogen zich geen studenten noemen. Het ‘onderwijs’ is ver beneden niveau.. De jongeren weten niets meer van de klassiekers, zijn leeghoofdig en hebben het iq van een fruitvlieg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).