Nieuwe prostitutiezone maar tijdelijk beschikbaar | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe prostitutiezone maar tijdelijk beschikbaar | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe prostitutiezone maar tijdelijk beschikbaar

Nieuwe prostitutiezone maar tijdelijk beschikbaar
De nieuwe prostitutiezone aan de Einsteindreef is maar voor 3 jaar beschikbaar. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil vanaf 2017 weer zelf over het terrein kunnen beschikken.  

De nieuwe prostitutiezone aan de Einsteindreef is maar voor 3 jaar beschikbaar. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil vanaf 2017 weer zelf over het terrein kunnen beschikken.  

De gemeente wil op het terrein tussen de Einsteindreef en de Rioolzuivering zogenoemde portocabins plaatsen met ruimte voor 170 ramen. De plek komt in de plaats van de seksboten langs het Zandpad. De gemeente denkt ongeveer een jaar nodig te hebben om het terrein geschikt te maken als prostitutiezone. Hierna kan het dus nog maar twee jaar gebruikt worden.

De dijkgraaf zegt dat burgemeester Aleid Wolfsen hem op 18 oktober in strikt vertrouwen heeft gevraagd om een strook grond van 4000 vierkante meter beschikbaar te stellen. Het schap heeft toen meteen laten weten dat dit allen tijdelijk kon zijn en dat het aan bepaalde voorwaarden is verbonden. Zo mogen er geen planologische of milieutechnische belemmeringen voor het eigen gebruik van het terrein ontstaan als gevolg van de tijdelijke raamprostitutie.

“Op dit moment is sprake van goed overleg zonder dat overeenstemming is bereikt”, meldt de dijkgraaf van het hoogheemraadschap. Dat het bestuur van het hoogheemraadschap de plannen uit de media moest vernemen, spijt hem. “De gemeente Utrecht is ermee naar buiten gekomen zonder dat wij dat wisten. Als het tot afspraken met de gemeente komt, wordt u per omgaande geïnformeerd.”

3 Reacties

Reageren
  1. Ton

    Hieruit blijkt maar weer dat Wolfssen tot zijn laatste snik vieze spelletjes blijft spelen. Aan het eind van je mislukte burgemeesterschap goede sier maken met plannen waarvan je weet dat die niet uitvoerbaar zijn. Hoe diep kun je vallen.
    Dames, ik kan jullie maar een ding adviseren; voer vrijdag de 20ste actie op zijn receptie zodat de aandacht naar jullie uitgaat en niet naar deze minkukel.

  2. Ton

    Lees net bij de telegraaf dat Wolfssen geen wachtgeld meer nodig heeft.
    Hij gaat bij auteursrechten organisatie SENA”werken” en krijgt daar voor twee dagdelen € 16.500,00 per jaar voor. Volgens het Nibud, politici en ambtenaren kun je daar prima van rondkomen.

  3. henk

    Als een burger iets wil verbouwen of je wil een huis bouwen op je eigen grond mag dit niet omdat dit niet in de bestemmings staat. Maar gemeente utrecht mag overal ramen zetten als zij het zelf willen. Zandpad open gooien of helemaal sluiten. Hardenbollen mag wat mij betreft dicht blijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).