Misschien kan Wolfsen met de Kerst een hapje komen eten bij de familie Bendanon | De Utrechtse Internet Courant Misschien kan Wolfsen met de Kerst een hapje komen eten bij de familie Bendanon | De Utrechtse Internet Courant

Misschien kan Wolfsen met de Kerst een hapje komen eten bij de familie Bendanon

Misschien kan Wolfsen met de Kerst een hapje komen eten bij de familie Bendanon

Je zou het een half jaar geleden niet verwacht hebben, maar nu zijn afscheid bijna een feit is heeft de heiligverklaring van Aleid Wolfsen toch echt plaats gevonden. Veel prominente Utrechters haasten zich om de burgemeester te bedanken voor al het goeds dat hij tijdens zijn ambtstermijn heeft gedaan. Waar de Tour de France al niet goed voor is. Ik vind het allemaal best maar doe er niet aan mee.

In de Volkskrant zegt Wolfsen dat de media nauwelijks belangstelling hebben getoond voor de menselijke kant van het burgemeesterschap. Dat die menselijke kant er wel degelijk is moet blijken uit een etentje dat hij bij mensen uit de Sterrenwijk had en de aangepaste woning die hij vervolgens voor de man des huizes regelde. Een mooi gebaar waar je je vingers niet  aan kan branden. Ik ken ook een schrijnend geval van iemand die straks waarschijnlijk zijn huis uit moet. Zijn naam is Elwien Bedanon, van beroep portier. DUIC heeft meerdere malen over hem geschreven en zal dat blijven doen. Hoe het ook alweer zat met Elwien?

Kort gezegd komt het er op neer dat de vergunning van Bendanon is ingetrokken nadat hij op de Nobelstraat ingreep bij een opstootje. Dit deed hij op een aantoonbaar correcte wijze. Getuigen hebben dit bij de politie gemeld. Camerabeelden konden het bewijs leveren maar die zijn nooit door de politie bekeken. Elwien moet hangen. En dat heeft alles te maken met het feit dat hij eerder onjuist gedrag van de politie publiekelijk aan de kaak stelde. Dat had hij beter niet kunnen doen. Nu zijn vergunning is ingetrokken kan Elwien geen VOG (verklaring van onbesproken gedrag) overhandigen en daarmee is hij al anderhalf jaar broodeloos.  Per maand mist hij minimaal 1600 euro aan inkomsten. Een uitkering krijgt hij niet omdat hij eerst zijn voor de belasting geserveerde geld moet opmaken. Elwien probeert via de rechter zijn gelijk te halen maar het wordt hem voorlopig onmogelijk gemaakt dat te krijgen. Het proces waarin hij sinds dat opstootje terecht is gekomen heeft Kafkaiaanse trekken aangenomen.  Camerabeelden verdwenen, er vond een rechtszitting plaats waar Elwien en zijn advocaat niet van op de hoogte werden gesteld, zijn dossier kwam bij de rechtbank in een la terecht, belandt onder een stapel op het bureau van de rechter-commissaris en komt daar niet vandaan.  Hij mailde regelmatig met parketsecretaris Brigitte van den Bergh met het verzoek  om aandacht voor zijn zaak te hebben. Het had haar aandacht was het standaardantwoord.  Haar laatste reactie dateert van 7 oktober en spreekt voor zich:  “Ik laat u weten als ik het advies heb aangepast en verzoek u vriendelijk doch dringend mij tot die tijd niet meer te mailen en/of bellen.”

Tot zijn grote opluchting kreeg hij twee weken geleden de rechter-commissaris aan de telefoon en die zegde toe vaart te maken. Maar het gesprek leverde helaas niets op want weer is die voor Elwien zo belangrijke datum van de rechtszitting niet vastgesteld. In de tussentijd heeft hij aangifte gedaan van meineed tegen twee Utrechtse agenten. Ik heb het proces-verbaal gelezen en begrijp dat de paniek op het Paardenveld groot is. Door berichtgeving op DUIC en Geen Stijl is het verhaal landelijk geworden en wordt het steeds moeilijker om de deksel op de beerput te houden. Tegen die achtergrond is het logisch dat Elwien werd uitgenodigd op het stadhuis om aan twee hoge ambtenaren zijn verhaal te vertellen. Een gesprek met districtschef Jan van Renswoude zou geregeld worden en er leek schot in de zaak. Ik sprak Elwien vandaag en hij is nog steeds niets opgeschoten.

Geen afspraak met de hoogste baas van politie, geen datum voor een rechtszitting. Heb je een kerstwens vroeg ik hem. Zijn antwoord: “Ik heb dit jaar al meer dan mijn deel verdriet en tegenslag gehad. En wil ik gewoon verder kunnen met onze toekomst…vol geluk en liefde”

Eerder vroeg ik aan Aleid Wolfsen (oud-rechter) deze zaak op te lossen. Als hoofd van de politie zou de integriteit van het corps zijn hoogste zorg moeten hebben. Als burgemeester met het oog voor de menselijke kant had hij zich persoonlijk voor Elwien Bendanon moeten inzetten.  Wolfsen was op de hoogte van het dossier maar ook hij heeft het ergens op zijn bureau laten verdwijnen. Het wordt geen leuke kerst voor Elwien. Misschien wil de burgemeester een hapje bij hem komen eten. Het zal geen kreeft worden.

11 Reacties

Reageren
  1. a,c,j zwezerijnen

    ik ben in dezelfde situatie terecht gekomen dankzij de heer wolfsen ontslagen op vermoedens van vrouwenhandelaar en slecht toezicht en dit terwijl er in de 7 jaar dat ik daar werkte op het zandpad in utrecht er weinig of niets gebeurde ,ik kan nog zoveel schrijven en vertellen maar denk dat het weinig zin heeft ,

  2. eerlijk en oprecht

    Onder Wolfsen is Utreg een soort veredeld Staphorst geworden!.

    -Geen prositutie meer in een grote stad….
    -Kroegen die bij het minst of geringste worden gesloten….
    -Coffeeshops die onder druk staan….
    -een alcoholverbod bij de FC, na falen van de burgemeester tegen Twente omdat alle dienders Sinterklaas aan het vieren waren…..
    -Nu weer Bendanon die zijn taak gewoon moest uitvoeren, maar wat kritiek durfde te geven…

    Straks slaapt Utreg om 22.00 uur “rustig”….

    En dan al die huichelaars die de burgemeester nog een handje komen geven ook, met onze salon socialist Broos Snert voorop….de man die Wolfsen begeleidde…..wat een farce…

    Van Zanen….slechter kan je het niet doen….maak er weer een echte levendige stad van! succes….

  3. Geenstijl

    Ik ken Elwien al van jongs af aan en het is echt een goeie gozer.
    Het is schandelijk zoals hier met deze man en zijn gezin word omgegaan.
    Mensen worden kapotgemaakt door overheids diensten die juist de mensen moeten helpen en beschermen, en dit geval zal wel niet op zichzelf staan.
    Denk eens aan de Heer van Oosten die vecht tegen een ambtenaren systeem en op de zelfde wijze word behandeld.
    Neeeeeeeeee,Utrecht moet nog veel leren en dan met name een gemeenteraad die heerlijk in het pluche zitten en vergeten zijn waarom men raadslid is.
    Utrecht is Palermo a/d Vecht waar de inwoners de speelbal zijn van de bestuurders en ambtenaren.
    Elwien sterkte jonge, al kan je daar niet de huur van betalen.

  4. jerry

    het afscheidslied voor wolfsen zal gezongen worden door alwien.

    vuile huichelaar pak jij je koffer maar en verdwijn voorgoed uit ons leven.

    ik weet dat heel utrecht dit uit volle borst mee zal zingen.

    een echte utrechter of iemand die geeft om utrecht en zijn burgers ,zal nooit dingen laten verdwijnen uit een stad waar utrecht groot door is geworden.
    en dat zijn er veel die deze man op zijn geweten heeft, zoveel fouten als deze man heeft gemaakt ,zal een normaal mens al nooit maken.
    laat utrecht dus utrecht zijn.

  5. Geenstijl

    Lieve reaguurders, Wolfsen in schaapskleding was niet meer dan een marionet die door de hoge ambtenaren werd aangestuurd.
    Het probleem zijn de ambtenaren en beleidsmedewerkers, die schrijven een beleid die de burgemeester en wethouders moeten uitvoeren.
    Je hebt de afdeling openbare orde en veiligheid die op zijn beurt weer een agenda heeft en zich onmisbaar maakt in de organisatie door allerlei rapporten te fabriceren, prostitutie, vrouwenhandel ,coffeeshops, portiers beleid, enz.
    Op deze afdeling zit juist de ellende voor vele Utrechters, ambtenaartjes die na gedane arbeid lekker op de fiets Utrecht uit fietsen, Utrechters achter laten in ellende, en als je vraagt waarom,Befehl ist befehl.

  6. Hans Westerhoff

    Het is echt te ziek voor woorden in deze schijn democratie. De wet geld voor ons allemaal..ook voor die hoge ambtenaren…..Wolfsen is en dedrocht van een burgemeester gebleken die heel snel Annie Brouwer heeft doen vergeten. ik dacht echt dat dat niet mogelijk was. maar ze worden zo opgeleid denk ik. En dan zijn wij de boeven in dit land…jaja, alle boeven dragen pakken.

  7. Hans Westerhoff

    Het is echt te ziek voor woorden in deze schijn democratie. De wet geld voor ons allemaal..ook voor die hoge ambtenaren…..Wolfsen is en gedrocht van een burgemeester gebleken, die heel snel Annie Brouwer heeft doen vergeten. ik dacht echt dat dat niet mogelijk was. maar ze worden zo opgeleid denk ik. En dan zijn wij de boeven in dit land…jaja, alle boeven dragen pakken.

  8. ruud breukelaat

    Blij dat wolfsen opgerot is. Wat een waardeloze slappe zak is het. Heeft echt helemaal niets goed gedaan voor onze geweldige stad.
    Heeft hij ervoor gezorgd dat de tour naar utrecht komt…. pfff.
    Met onze belasting centen zeker.
    Aleid ik wens jou een hele slechte kerst toe en nog vele slechte jaren in de toekomst.

  9. Ben

    Master,

    engelen geduld. Hoe stroperig en ongewenst het ook is. Zal te maken hebben met de juridische uitzoekerij om jou zaak te beslechten. Denk dat ze in zeer zwaar weer zitten. Laat de recht zaak aub zeer snel plaats vinden. Dan kunnen een aantal mensen en instanties nog wel eens onaangenaam verrast zijn/worden. Het jaar 2014 zal jou jaar kunnen gaan worden. Daar heeft het alle schijn van. Een mooie case voor Jan van Zanen bij zijn aantreden. Schoon schip en gerechtigheid. Daadkrachtig optreden en handelen. Dat zou Jan sieren. Een uitnodiging voor 19 januari ( Utrecht – Feyenoord ) kan de standpunten gelijk helder maken. Master, je weet de weg indien ok!

  10. Geenstijl

    Mensen, laat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014 je stem horen en voelen, stem tegen de gevestigde orde.
    Laat je niet bedonderen door mooie beloftes en valse praatjes van Partijen zoals PvdA,D66,Groenlinks.
    Het word echt een keer tijd voor een frisse wind, weg met de regenten, Utrecht voor de Utrechters en niet voor de ambtenaren.

  11. Geenstijl

    Mensen, laat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014 je stem horen en voelen, stem tegen de gevestigde orde.
    Laat je niet bedonderen door mooie beloftes en valse praatjes van Partijen zoals PvdA,D66,Groenlinks.
    Het word echt een keer tijd voor een frisse wind, weg met de regenten, Utrecht voor de Utrechters en niet voor de ambtenaren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).