Provincie steunt programma Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Provincie steunt programma Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Provincie steunt programma Vrede van Utrecht

Provincie steunt programma Vrede van Utrecht

De commissie Wonen, Maatschappij en Cultuur (WMC) van de provincie Utrecht besprak maandag 14 november het statenvoorstel Vrede van Utrecht, waarin wordt voorgesteld om in 2012 1.5 miljoen euro vrij te maken en waarin een activiteitenplan van de Vrede van Utrecht voor 2012 is opgenomen. Een grote meerderheid in de commissie steunde het voorstel. Drie fracties gaven aan tegen te zijn.

De commissie voerde een stevige discussie over de stand van zaken rond het programma Vrede van Utrecht. De fracties vinden dat de activiteiten in de regio nog onvoldoende zichtbaar zijn en willen dat dit verbetert. Ook moet het bedrijfsleven meer bij de activiteiten betrokken worden. Een aantal fracties vindt het programma van de Vrede van Utrecht te elitair. Men wil meer inzet op breder publieksbereik. Dit is belangrijk, omdat 2013, het jaar van Viering van de Vrede van Utrecht, nadert. Gedeputeerde Marriëtte Pennarts (GroenLinks) gaf aan de kritiek serieus te nemen. Zij wees er op dat er gekozen is voor behoud van dit culturele programma omdat het een regiobrede uitstraling heeft en past bij de economische provinciale kerntaken.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 12 december wordt over het stuk besloten. Op dertien december bezoekt de commissie WMC samen met de raadscommissie van de stad Utrecht een bijeenkomst over het programma van de Vrede van Utrecht, waar bovenstaande punten ook aan de orde kunnen komen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).