1240 banen verdwijnen bij Rabobank Utrecht | De Utrechtse Internet Courant 1240 banen verdwijnen bij Rabobank Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

1240 banen verdwijnen bij Rabobank Utrecht

1240 banen verdwijnen bij Rabobank Utrecht

Op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht zullen de komende 3 jaar 1240 banen verdwijnen. Dat schrijft het financieel dagblad. In januari berichtte DUIC al  dat er waarschijnlijk tussen de 1000 en 2000 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen. Een kritische noot van vakbonden was dat de bank wel een zeer ruime marge aanhield. Nu lijkt het aantal banen te zijn vastgesteld.

Gedwongen ontslagen kunnen niet uitgesloten worden, wel zal de bank proberen zoveel mogelijk mensen naar ander werk te begeleiden. Het schrappen van de banen maakt onderdeel uit van een reorganisatie bij Rabobank Nederland, waardoor de kosten in 2016 minimaal 220 miljoen lager moeten zijn dan vorig jaar. Volgens het ANP is 190 euro miljoen gemoeid met het schrappen van de banen. De komende tijd gaat de bank kijken hoe de resterende 30 miljoen euro aan bezuinigingen kan worden gehaald.

3 Reacties

Reageren
  1. Jiri

    Dat nieuwe kantoor kan weer worden afgebroken vanwege leegstand? Man man man, wat een flutbank is dit toch! Misschien wat meer EPO voor de directie?

  2. beestje

    We zitten opgescheept met een monsterlijk gebouw (zou in Papendorp beter tot zijn recht gekomen zijn), de skiline is voor eeuwig verknoeid en heeft de Domtoren als “landmark” verdrongen. Bedankt Rabo, de werknemers zijn uiteraard de grootste gedupeerden. Hoogmoed komt ten val.

  3. Utrechtse vogel

    Lekker dan, die lillike flat van ze staat er net, en ze gaan alweer richting failliet. Voor mij alleen nog maar cash.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).