180 uur werkstraf voor doodrijden 16-jarige jongen | De Utrechtse Internet Courant 180 uur werkstraf voor doodrijden 16-jarige jongen | De Utrechtse Internet Courant

180 uur werkstraf voor doodrijden 16-jarige jongen

180 uur werkstraf voor doodrijden 16-jarige jongen

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag de 52-jarige vrouw uit IJsselstein, die vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij een16-jarige jongen dood ging, veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De jongen wilde op zijn bromfiets de busbaan oversteken en werd aangereden door de vrouw. Zij was met haar auto op de busbaan terecht gekomen en had de wegmarkeringen en het rode verkeerslicht voor de bus niet gezien.

De rechtbank is van oordeel dat de vrouw door onoplettend rijgedrag het verkeersongeval heeft veroorzaakt. Uit de bewijsmiddelen zou gebleken zijn dat de vrouw een rood busverkeerslicht negeerde en geen acht heeft geslagen op een waarschuwingsbord en verschillende markeringstekens op het wegdek.

De rechtbank is van oordeel dat: “de vrouw de signalen voor het naderende kruising had moeten zien. De vrouw was zich ervan bewust dat ze onterecht op de busbaan reed en had volgens de rechtbank ook anders moeten handelen. Ze had bijvoorbeeld haar snelheid aan moeten passen om een goed beeld te krijgen van de voor haar onbekende verkeerssituatie.”

6 Reacties

Reageren
  1. Bram de Goede

    wanneer ze wist dat ze op een busbaan reed dan is de straf veel te licht, als ze per ongeluk op de busbaan terecht is gekomen door onduidelijke aanduidingen van de overheid dan is de straf te zwaar. Hoe zit dit?
    Volgens mij wist ze dat ze een route nam die niet mocht en dat ook al eerder heeft gedaan, dan is een zwaardere straf gerechtvaardigd. Dat ze Jim niet zag aankomen is geen excuses, behalve als ze onbekend was met het lichten systeem van bussen en per ongeluk op de baan terecht is gekomen.

  2. Geenstijl@Utrecht

    Fatima is niet s’ ‘morgens de auto in gestapt en heeft tegen zichzelf gezegd ik ga iemand doodrijden vandaag.
    Echter bij zoveel bewijslast van schuld zou ik een rij ontzegging veel langer laten gelden, sterker nog ik zou hem voorgoed invorderen.
    Het blijft een verschrikkelijk drama.

  3. Utrechtse vogel

    Zo’n hoofddoek lijkt me ook niet bevordelijk voor het zicht op de weg.

  4. Annemiek

    Afgezien of je aan een naam kan aflezen of iemand een hoofddoek draagt, zit een hoofddoek op je hoofd, niet voor je ogen.

  5. Utrechtse vogel

    Dat hoef ik niet aan de naam af te lezen, dat zie ik toch op de tekening hier boven?

    Het lijkt mij onhandig zo’n hoofddoek, ik zou ook geen pet of capuchon op doen in de auto. Het zal ook wel niet voor niks zijn dat vrouwen in Saudi Arabie niet mogen autorijden

  6. Annemiek

    Niet alle vrouwen in Saoudi Arabië dragen een hoofddoek Utrechtse vogel. Ik heb sterk de indruk dat deze vreselijke discriminerende maatregel voortvloeit uit seksisme in plaats van uit het bevorderen van de verkeersveiligheid.

    Overigens: sommige blanke Nederlandse vrouwen in bezit van een cabrio dragen een hoofddoek in de auto, de mannen een pet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).