Inbrekers vernielen inboedel van vakantieschip Henry Dunant van het Rode Kruis | De Utrechtse Internet Courant Inbrekers vernielen inboedel van vakantieschip Henry Dunant van het Rode Kruis | De Utrechtse Internet Courant

Inbrekers vernielen inboedel van vakantieschip Henry Dunant van het Rode Kruis

Inbrekers vernielen inboedel van vakantieschip Henry Dunant van het Rode Kruis

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken bij het vakantieschip van het Rode Kruis, de Henry Dunant. Het schip lag aangemeerd bij Kanaleneiland, aan het Amsterdam-Rijnkanaal langs de Rooseveltlaan. Gasten ondervinden geen hinder van de opgelopen schade.

Een woordvoerder van het Rode Kruis vertelt wat de schade ongeveer is: “De inbrekers hebben twee of drie laptops, een kluis en de kassa uit het winkeltje meegenomen. Ook hebben ze camera’s en televisies vernield, de televisies hebben ze van de muur getrokken maar niet meegenomen.”

Ze vertelt ook hoe de inbrekers binnen zijn gekomen: “Ze probeerden via de toegangsdeur naar binnen te komen. Toen dat niet lukte, zijn ze via een zijraam naar binnen gekomen. Dat is misschien de reden dat het alarm niet is afgegaan.” Er wordt nog gezocht naar de precieze oorzaak van het uitblijven van het alarm.

Op de Henry Dunant kunnen mensen die bijzondere zorg nodig hebben genieten van een weekje vakantie ‘zonder zorgen’. Afgelopen zondagmiddag zijn alweer nieuwe gasten aan boord gegaan van het schip. Zij zijn ingelicht over het incident, maar ondervinden er volgens de woordvoerder geen hinder van. “Er zijn zo snel mogelijk glazenmakers gekomen om de schade repareren. Het enige dat nog te zien is van de inbraak, is dat voor de toegangsdeur een plank zit.”

Foto: Rode Kruis
Foto: Rode Kruis

4 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Misschien is het verstandiger om er ook een halve maan op te plakken !!!!!!!.
    Het is maar een idee hoor, ik bedoel er niets mee ……..

  2. Utrechtse vogel

    Wat een lage honden!

  3. Vera

    Helaas, aanmeren bij Kanaleneiland is vragen om problemen. Maar dat zelfs zo`n bekend schip als van het Rode Kruis slachtoffer wordt is beneden alle peil. Het is geen cruiseschip voor rijke lui immers!

  4. Geenstijl@Utrecht

    Het waren vast weer Karel,Piet,Henk, en Hansje, wat ik je zeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).