Gemeente wil deel Oosterspoorbaan aankopen | De Utrechtse Internet Courant Gemeente wil deel Oosterspoorbaan aankopen | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente wil deel Oosterspoorbaan aankopen

Gemeente wil deel Oosterspoorbaan aankopen

Tegen het eind van dit jaar hoopt de gemeente Utrecht over te gaan tot de aankoop van het deel van de Oosterspoorbaan ten zuiden van het Spoorwegmuseum, dat nu nog eigendom is van Prorail. Dat is uit de raadsinformatieavond van dinsdag 22 april gebleken, zo vertelt Gerard Cats van Stichting Oosterspoorbaan.

“De gemeente zal wel minder willen betalen dan Prorail er voor wil ontvangen, maar ik was blij te horen dat de partijen elkaar naderen op de vraag- en biedprijs. Dat was eerder niet het geval.”

Positief

Cats is überhaupt blij met het verloop van de avond. “Iedereen was erg enthousiast over de aanpak van de stichting. Happyland Collective heeft een werkboek gemaakt waarin alle meningen en belangen voor de ontwikkeling van het gebied beschreven staan. Dat werkboek neemt veel werk van de gemeente uit handen en ze waren erg te spreken over de samenwerkingen.”

‘Doorfietsroute’

Uit het werkboek blijkt met name dat er veel animo is voor meer groen. Cats: “Gisteren sprak ik namens de wijkraad, die zou graag een groene zone zien met een fietspad die ook voor wandelaars begaanbaar is. Het zou een doorfietsroute kunnen worden tussen Utrecht centrum aan de noordkant en Houten en Lunetten aan de zuidkant.”

Familiebomen en bloemen zaaien

Over de verdere ontwikkeling van het gebied zijn veel ideeën, maar nog geen concrete plannen. “Het is nog de vraag wie er in zal investeren. Er werd gedacht aan crowdfunding, dat is voor de grond zelf niet mogelijk, maar er kunnen bijvoorbeeld wel familiebomen en bankjes worden verkocht. Ook het beheer zou je op kunnen delen. Misschien zijn er wel mensen die bloemen willen zaaien, het gras willen maaien of schapen willen houden. Samenwerking is in ieder geval een rode draad.”

2 Reacties

Reageren
  1. Wim Kok

    Dit is goed nieuws, dit is een geweldige kans om het Krommerijnpark de groen verbinding te maken met het Zocherpark!

  2. janke

    Ik vind het een mooi plan er een groen/wandel/fietsgebied van te maken.Ik denk ook dat veel wijkgenoten dat vinden die dan ook bereid zouden/zullen zijn,mee te werken aan onderhoud.Meer ruchtbaarheid geven aan dit plan kan geen kwaad.Ik ben zelf ook actiebereid!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).