Student wat betreft huurprijs steeds slechter af in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Student wat betreft huurprijs steeds slechter af in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Student wat betreft huurprijs steeds slechter af in Utrecht

Student wat betreft huurprijs steeds slechter af in Utrecht

In geen enkele stad stijgen de huurprijzen voor studentenkamers zo hard als in Utrecht. Voor een kamer betaalde een student in Utrecht in 2012 gemiddeld €453,- en in 2013 ruim €473,-, wat een stijging van 4,6% betekent. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Kamernet, de online ‘marktplaats’ voor studentenwoningen.

De vraag naar studentenkamers is in Utrecht beduidend groter dan het aanbod. “Ondanks dat het aanbod stijgt, blijven grote tekorten bestaan. Dat verschilt erg per stad, maar in Utrecht of Amsterdam is het vinden van een kamer een onmogelijke opgave. Huisbazen hebben vrij spel en vragen woekerprijzen voor een klein zolderkamertje”, geeft Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb aan. “Het zou goed zijn als deze huisjesmelkers harder worden aangepakt. We zien veel kansen in ombouw van leegstaande panden om de kamernood op te lossen. Op dit moment worden vooral grote, zelfstandige complexen gebouwd, terwijl betaalbaarheid voor een student belangrijker is.”

Utrecht is nog niet de duurste stad om te wonen: in Amsterdam betalen studenten nog meer per vierkante meter.

Bron: Kamernet.nl
Bron: Kamernet.nl

2 Reacties

Reageren
  1. Bladibla

    En wat doet de gemeente aan de zeer ongunstige huurprijzen in de stad? Ook voor mensen die geen student zijn? Helemaal niets. Want men wil te graag hoger opgeleiden in de stad, expats, de nieuwe elite. En die, die betalen nu eenmaal hoge prijzen. En zo komt de gewenste sociale selectie van de gemeente tot stand. Men vergeet echter wat de basis taken van de gemeente zijn in deze.

  2. Edje

    Hi, Is die prijs with or without vaste lasten? En hoe is de gemiddelde kamerprijs berekend en wat zegt dat? Als ik op basis van de m2 prijs een 12m2 grote kamer regel, dan betaal ik 252 euro. Veel lower dan het gemiddelde van 473. Hoe kan dat?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).