Koningsspelen 2014: kinderen sporten voor kansarme kinderen | De Utrechtse Internet Courant Koningsspelen 2014: kinderen sporten voor kansarme kinderen | De Utrechtse Internet Courant

Koningsspelen 2014: kinderen sporten voor kansarme kinderen

Koningsspelen 2014: kinderen sporten voor kansarme kinderen

Op ruim 5400 Nederlandse basischolen worden vandaag de Koningsspelen gehouden, en ook de Utrechtse basischolen doen er aan mee. Veel scholen starten de vrolijke en sportieve dag met een gezond en feestelijk koningsontbijt. Bij basisschool De Notenboom eet burgemeester Jan van Zanen zelfs een broodje mee. 

De kinderen van de Parkschool proberen het Guinness Book of Records te halen. Daarvoor moeten ze vandaag minstens drie minuten met zijn allen swingen op het liedje ‘Doe de Kanga’. Een juf van de school vertelt hoe de dag er verder uit gaat zien: “Daarna is het gewoon een onbezorgd sportief feest binnen en buiten in het Molenpark. Met airhockey, balanceertonnen, kruisboogschieten en reuzenvoetbal. Sjoelen en blik gooien kan natuurlijk niet ontbreken, net als de Kop van Jut.”

In de gemeente Utrecht zijn de Koningsspelen dit jaar gekoppeld aan het Jeugdsportfonds. Dit betekent dat scholen een sponsoractie op touw kunnen zetten om geld op te halen voor kansarme kinderen in hun eigen gemeente. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen een financiële bijdrage voor de aanschaf van sportkleding- en materiaal. Iedere school is vrij om een bijdrage te leveren en mag zelf kiezen op welke manier de sponsoractie wordt vormgegeven.

Het Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Afgelopen jaar zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van de nieuwe Koning. Mede na het succes van de eerste editie is in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen ook dit jaar weer te organiseren.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).