Plannen Smakkelaarsveld: geen bieb++ maar fietsenstalling | De Utrechtse Internet Courant Plannen Smakkelaarsveld: geen bieb++ maar fietsenstalling | De Utrechtse Internet Courant

Plannen Smakkelaarsveld: geen bieb++ maar fietsenstalling

Plannen Smakkelaarsveld: geen bieb++ maar fietsenstalling

Omdat er de komende jaren geen bieb++ gebouwd zal worden op het Smakkelaarsveld is er ruimte voor een andere invulling. Een invulling waar elke forens behoefte aan heeft: meer fietsenstallingen. De komende jaren zal er dan ook een tijdelijke fietsenstalling gehuisvest worden op het Smakkelaarsveld.

De nieuwe stalling moet boven de reeds bestaande stalling komen en zal dus in de toekomst uit meerdere verdiepingen gaan bestaan. De gemeente Utrecht geeft toe dat er op dit moment een te kort is aan stallingsplaatsen voor fietsen in het stationsgebied: “Dit blijkt uit de fietsparkeerbalans, maar is met name zichtbaar op straat door de vele losse fietsen. De groei van het aantal fietsen neemt toe, terwijl het aantal klemmen nagenoeg niet toeneemt. Het aantal losse fietsen op straat is ruim 3.000. Deze losse fietsen worden verklaard door het structurele tekort aan fietsklemmen in het stationsgebied.” Dit is te lezen in het plan voor de tijdelijke fietsenstalling op het Smakkelaarsveld. Deze nieuwe stalling zal dit tekort moeten gaan oplossen tot 2018. Hierna moet de capaciteit van de vaste stallingen die nu in aanbouw zijn voldoende zijn. Wat er dan met het Smakkelaarsveld gaat gebeuren is nog niet bekend.

De tijdelijke stalling op het Smakkelaarsveld zal met een voetgangersbrug over de busbaan te benaderen zijn. Vanaf hier kan men Hoog Catharijne in of via de Noordertunnel naar het station.

1 Reactie

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … de “Fietsparkeerbalans”. Enkele mensen met stropdassen en mantelpakjes hebben zich hier, zonder onbetamelijk in de lach te schieten, over gebogen. Er wordt dus -zij het voorlopig- geen bibliotheek gebouwd op het Smakkelaarsveld; verkassing naar da voormalige Nöde-kotspantoor lijkt een optie (vergeef me letterverwarring).
    Het Lucasbol (voor autochtonen ‘Lucasbolwerk’) ondergraven ten behoeve van de Fietsende Medemensch lijkt buiten kijf.
    Dus ben ik, en hopelijk menigen met mij, in afwachting van bijdragen van Hugo van der S. (ingekapseld door het Haagse), en Ria G. (een volgzaam tiepje). Anders wel Pepijn Z. Immers de kwalificatie ‘links’ dekt de lading soms niet.
    Bij de weg, historisch fotografische opnamen van de utrechtsche werven laten geen horeca-terrassen zien, geen vuilnisbak elke twintig meter, enkel noeste arbeidenden die Utrecht naar een hoger plan tilden. En bovendien op maandagochtend geen overkill aan automobilistige toeleveranciers.
    Vraag me af hoe Trude Maas denkt over de verdrijving van plaatselijke middenstand uit bijvoorbeeld de Vogelenbuurt, toewijzingsbeleid vergunningen broodjeszaken, aanpak Amsterdamsestraatweg (speelt minstens 20 jaar).
    Morgen wil ik schrijven over herbouw Middenschip Domtoren volgens Rietveld. Tot die tijd; het ga u allen goed!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).