Nieuwe stalling Jaarbeursplein: “Je fiets wil nooit meer anders” | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe stalling Jaarbeursplein: “Je fiets wil nooit meer anders” | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe stalling Jaarbeursplein: “Je fiets wil nooit meer anders”

Nieuwe stalling Jaarbeursplein: “Je fiets wil nooit meer anders”

Over precies een week, op 19 mei, opent de nieuwe bewaakte fietsenstalling op het Jaarbeursplein en gaat een pilot van twee jaar van start. De stalling is dag en nacht open en elke eerste 24 uur is gratis en wordt beheerd door Gemeente Utrecht, NS en ProRail. “Samen zorgen we voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen”, aldus de organisaties.

De fietsenstalling werkt op een nieuwe manier: met je OV-chipkaart ga je naar binnen en bij de ingang zie je waar nog vrije plaatsen voor je fiets zijn. Ook is er een doe-het-zelf reparatieruimte met  gereedschap en fietspompen om kleine reparaties uit te voeren.

Ruimte voor 4.200 fietsen

De trappen en het bordes aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal zijn begin maart al officieel geopend. Deze acht meter hoge trappenpartij vormt de entree voor het westelijk deel van de stad én is het dak van de fietsenstalling. De stalling biedt plek voor zo’n 4.200 fietsen.

Fietsen moeten nog wachten tot 19 mei. Dan wordt de stalling geopend en willen zij – volgens de gemeente, NS en ProRail, nooit meer anders.

8 Reacties

Reageren
  1. joep

    Dus mensen zonder OV-chip zijn niet welkom ?

  2. Arend

    Alleen voor OV-chippers?
    Is dat niet een beetje veel raar?

  3. Daan

    Niet heel raar vind ik.. het papieren treinkaartje wordt in de loop van 2014 nu echt afgeschaft. Aangezien het gaat om een fietsenstalling onder een treinstation zou iedereen die daar komt dus een OV-chipkaart moeten hebben.

  4. Arend

    @Daan: Toch wel: halen, brengen, Beatrixtheater-bezoekers, …

  5. Wouter

    In het filmpje wordt volgens mij vrij duidelijk in beeld gebracht dat Wouter GEEN ov-chipkaart heeft. En wél zijn fiets kan stallen.

    Waarom hier in de comments nu de conclusie wordt getrokken dat je zonder ov-chipkaart niet welkom zou zijn, ontgaat me dan ook volledig.

  6. Arend

    @Wouter:
    Quote uit het artikeltje: ‘… De fietsenstalling werkt op een nieuwe manier: met je OV-chipkaart ga je naar binnen …’

    Bovendien gaat de stalling pas op 19 mei open en laat Wouter wellicht een nog niet geheel voltooide stalling(entree) zien? Hoe dan ook: verwarrend, onduidelijk. …

  7. Mayo

    @Arend & Wouter
    In het filmpje wordt duidelijk uitgelegd dat Wouter zonder OVkaart toch kan stallen, na het halen van een leenpasje.
    Ik verbaas me vooral over hoe goedkoop het jaarabbonement is: €75,-. Dat betaal je nu voor slechts 2 maanden!

  8. pietje

    mensen die in utrecht werken , kunnen dus het weekende , vrijdagavond tot maandag morgen niet gratis wel weer gaan betalen , integensteling tot uterechtenaaren die alleen overdag parkeren , komt er ook een gratig weekend stalling ??

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).