Oudste taxi-bedrijf van Utrecht moet na 189 jaar faillissement aanvragen | De Utrechtse Internet Courant Oudste taxi-bedrijf van Utrecht moet na 189 jaar faillissement aanvragen | De Utrechtse Internet Courant

Oudste taxi-bedrijf van Utrecht moet na 189 jaar faillissement aanvragen

Oudste taxi-bedrijf van Utrecht moet na 189 jaar faillissement aanvragen

Vervoersbedrijf Schoonhoven-Buytendijk, één van de oudste taxibedrijven van Nederland en het oudste van Utrecht, is failliet. Het taxibedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd. Door de curator wordt bekeken hoe het nu verder moet. Oorzaak is het verlies van de Regiotaxi en een mislukte investering. Bij Schoonhoven-Buytendijk werken tientallen mensen. 

Het familiebedrijf Schoonhoven-Buytendijk bestaat al sinds 1825. Afgelopen augustus werd al duidelijk dat het bedrijf in zwaar weer verkeerde. Het verlies van een aanbesteding van BRU rond de Regiotaxi was het bedrijf, naar nu blijkt, te gortig. Ook heeft een investering in een ander bedrijf niet goed uitgepakt.

Taxibedrijf Schoonhoven Buytendijk uit Utrecht kreeg in 2011 nog van FNV Bondgenoten het predicaat TOP-bedrijf. Dat betekent dat het bedrijf zeer respectvol met personeel omgaat en bovengemiddeld goed de arbeidsvoorwaarden uit de CAO naleeft.

5 Reacties

Reageren
  1. wihbrand

    Let de BRU niet op kwaliteit.? 🙂

  2. berend huisman

    Mijn moeder zaliger was altijd zeer te spreken over dit taxibedrijf. Goede service, vriendelijk personeel. Maar in haar tijd was er dan ook geen BRU.

  3. Jiri

    De BRU wordt zelf toch ook opgeheven?

  4. CvdV

    Heel erg jammer, want ik maak al bijna 10 jaar gebruik van hun zorgvervoer. En ik kan niet anders zeggen dat alle chauffeurs vriendelijk en op tijd zijn! Maar ook nu zal wel weer blijken dat goedkoop duurkoop is. Hoor in mijn omgeving weer veel klachten over de Regiotaxi….

  5. Utrechtse vogel

    Jammer, jammer. Hopelijk is er mogelijkheid tot een doorstart.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).