Afslag Veemarkt en de Biltse Rading voor enkele weken afgesloten | De Utrechtse Internet Courant Afslag Veemarkt en de Biltse Rading voor enkele weken afgesloten | De Utrechtse Internet Courant

Afslag Veemarkt en de Biltse Rading voor enkele weken afgesloten

Afslag Veemarkt en de Biltse Rading voor enkele weken afgesloten

De afslag Veemarkt en de Biltse Rading (de verbindingsweg tussen Utrecht Voordorp en De Bilt) zijn van 21 juli tot en met 29 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Utrecht gaat in die periode extra rijstroken aanleggen bij de op- en afritten van de afslag Veemarkt. Daarnaast komt er op de Biltse Rading nieuw asfalt aan beide kanten van een deel  van het viaduct.

Tijdens de werkzaamheden is de afslag Veemarkt A27 afgesloten; op de snelweg kondigen borden dit aan. Ook kan het verkeer van en naar Utrecht/De Bilt niet over de Biltse Rading. Het verkeer vanaf de snelweg én het verkeer dat de stad in en uit wil, wordt omgeleid. Verkeer vanuit Utrecht rijdt dan via het Robert Kochplein en de Berekuil. Verkeer vanuit De Bilt rijdt tijdelijk via de Utrechtseweg en de Berekuil naar Utrecht. Fietsers kunnen in deze periode gebruik blijven maken van de fietspaden langs de Biltse Rading. Veranderde busroutes zijn hier te vinden. 

Het eitje van Utrecht

De gemeente Utrecht heeft een speciale website voor dit project ontwikkeld: www.heteitjevanutrecht.nl. Hierop staan zes omleidingsroutes rond de Biltse Rading in kaart gebracht en kunnen weggebruikers zien wat de actuele reistijd en de verwachting tot een uur vooruit is op deze routes. Weggebruikers kunnen zich daarnaast aanmelden voor een sms en/of e-mail die hen dagelijks voorziet van de actuele reistijden op een door hun geselecteerde route. Met deze site wil de gemeente de weggebruikers relevante informatie verschaffen en zo de ‘reispijn’ wat te verzachten.

1 Reactie

Reageren
  1. Rob

    Waar staat dat “eitje” voor dan?
    Gaat dat misschien over dat ei dat het trace van de rondweg oost heeft opgeofferd om daar een deel van de wijk voordorp te bouwen, zodat het verkeer nu via de altijd al drukke kardinaal de jongweg en eykmanlaan moet rijden?
    (je kunt dit nu weer duidelijk zien op de routekaart, er had gewoon een weg van het veemarktplein naar de spoorwegovergang blaucapel moeten liggen)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).