Vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal: de dienstregeling van dit weekend | De Utrechtse Internet Courant Vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal: de dienstregeling van dit weekend | De Utrechtse Internet Courant

Vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal: de dienstregeling van dit weekend

Vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal: de dienstregeling van dit weekend

In het weekend van 26 en 27 juli werkt ProRail weer aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Er rijden minder treinen en op een aantal korte trajecten bussen in plaats van Sprinters. Ook moeten reizigers rekening houden met een extra overstap. 

ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan meer ruimte voor treinverkeer en minder verstoringen op Utrecht Centraal. Daartoe moet de ‘spaghetti van sporen’ worden ontward. In het weekend van 26 en 27 juli worden 16 nieuwe bovenleidingsportalen ingehesen met drie mammoetkranen. De reizigerstunnel ‘Noordertunnel’ is in dit weekend grotendeels afgesloten en er geldt een aangepaste dienstregeling omdat een aantal sporen niet gebruikt kan worden. 

Informatie voor treinreizigers

Op de trajecten Breukelen – Utrecht Centraal, Woerden – Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist -Utrecht Centraal rijden geen Sprinters. Reizigers maken gebruik van NS-stopbussen.

Tussen Utrecht Centraal – Nijmegen en tussen Utrecht Centraal – ‘s Hertogenbosch rijden twee in plaats van vier Intercity’s per uur. Tussen Utrecht Overvecht en Utrecht Centraal rijden vier in plaats van acht Sprinters per uur.

De rechtstreekse Intercity’s Schiphol – Utrecht Centraal kunnen niet rijden. Voor reizigers van en naar Schiphol maken de Intercity’s Amsterdam Centraal – Utrecht Centraal een extra stop op Duivendrecht waar zij kunnen overstappen.

Intercity-reizigers op de trajecten Leiden Centraal – Utrecht Centraal, Den Haag Centraal – Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal – Amersfoort moeten tijdens hun reis rekening houden met een extra overstap.

Kijk hier voor meer ongeregeldheden op het sporennetwerk komende zomer.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).