Herdenking slachtoffers vlucht MH17 om 15:45 op het Domplein | De Utrechtse Internet Courant Herdenking slachtoffers vlucht MH17 om 15:45 op het Domplein | De Utrechtse Internet Courant

Herdenking slachtoffers vlucht MH17 om 15:45 op het Domplein

Herdenking slachtoffers vlucht MH17 om 15:45 op het Domplein

Op het Domplein wordt vanmiddag een korte herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor de slachtoffers van rampvlucht MH17. Het gebeurt vanaf kwart voor vier, vlak voordat de klokken gaan luiden. Alle Utrechters die daar behoefte aan hebben zijn welkom, ook burgemeester Van Zanen is er bij. De omgeving van het Domplein wordt door de politie verkeersvrij gemaakt. 

Gisteravond vond op hockeyclub Kampong een herdenking plaats voor de dood van clublid en tevens UVSV-lid Lisanne Engels. Zij zou in Maleisië een stage oogheelkunde doen. Na een woord van Kampong Hockeyvoorzitter Kees Roovers sprak de vriend van Lisanne. “Het was een mooie ingetogen bijeenkomst waar vooral mensen aanwezig waren die met Lisanne of haar vriend gehockeyd hebben”, laat de club weten. Onder de 50 aanwezigen was ook Burgemeester Jan van Zanen. Hij tekende net als de andere aanwezigen het condoleanceregister.

Ook psychologiestudente UU in vliegtuig

Universiteitsmedium DUB laat weten dat er naast geneeskundestudent Lisanne Engels nog een Utrechtse studente in het vliegtuig zat, psychologiestudent Hannah Meuleman. Ze ging samen met haar vriend naar Bali voor een duikvakantie. Voor zover bekend zaten er volgens DUB ook vier alumni van de Universiteit Utrecht in het vliegtuig. Het gaat om Winneke van Wiggen die Sociale Geografie heeft gestudeerd, Tessa van der Sande die de studie Internationale Betrekkingen deed, Desiree Zantkuijl die psychologie studeerde in Utrecht en Marit Witteveen die afstudeerde aan University College Roosevelt. Bij de Universiteit Utrecht hangt de vlag halfstok en om 16 uur wordt een minuut stilte in acht genomen. Er zijn speciale plekjes ingericht voor de overleden studenten, waar foto’s staan en condoleanceboeken liggen.

 

Dag van nationale rouw

De regering heeft besloten tot een dag van nationale rouw. De slachtoffers van de vliegramp komen vandaag rond 16:00 uur aan in Nederland. Na de landing van de twee militaire vliegtuigen om 16.00 uur op Eindhoven Airport zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. De Domtoren in Utrecht zal de nationale rouw kracht bijzetten door het luiden van de Salvator.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Voor dit verschrikkelijke drama zijn geen woorden te vinden, nu pas begin je te beseffen hoe dichtbij het is, als je hoort dat de buren nooit meer thuiskomen.
    Mijn Condoleance en innige deelneming aan alle nabestaanden van de slachtoffers

  2. tom

    stil

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).