Gemeente Utrecht zoekt ideeën voor gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad: win 30.000 euro | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht zoekt ideeën voor gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad: win 30.000 euro | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht zoekt ideeën voor gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad: win 30.000 euro

Gemeente Utrecht zoekt ideeën voor gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad: win 30.000 euro

De gemeente Utrecht vraagt groepen bewoners, bedrijven en instellingen in Utrecht naar goede ideeën voor een gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad. Zij kunnen voor de uitvoering van hun idee een (deel)subsidie aanvragen of meedingen naar een prijs van 30.000 euro.

Het initiatief moet bijdragen aan het verminderen van het aantal autokilometers met de eigen auto (privé of lease) van, naar en in de stad Utrecht. Dit kan zijn: lopen, (bak)fiets, elektrische (bak)fiets, deelauto, openbaar vervoer, niet reizen en andere alternatieven voor het gebruik van de privé/leaseauto door de eigenaar. Ook een onderzoek naar de haalbaarheid van een initiatief komt in aanmerking.

Meer informatie is hier te vinden en ideeën kunnen worden gestuurd via deze link.

segment-group-3c7a4aee4c1293bb01687fa3b06e1209

8 Reacties

Reageren
  1. Jansen

    Wanneer je vanaf de Kruisstraat de stad uit wil, wordt je overal heen gestuurd, behalve de stad uit. De gemeente zou dus eerst eens kunnen beginnen met haar eigen domme ondoordachte verkeersmaatregelen te verbeteren. Doorgaans hebt het de eigen koninkrijkjes in de gemeentelijke organisatie te slechten, zodat goede ideeën niet worden tegengehouden door lokale krijgsheren op bepaalde afdelingen.

  2. Gemeente Utrecht

    Graag deze link gebruiken DUIC-redactie.
    http://www.utrecht.nl/aantrekkelijk-en-bereikbaar/subsidie-aanvragen/

  3. peet

    binnenstad autovrij
    trams aan de randen van de stad gratis vervoer
    laden lossen binnenstad voor 11.00 in de morgen

    kom maar op met je 30.000 euro

  4. Hans Berends

    wellicht kan t monopolie op openbaar vervoer eens opgelost worden? electrische busjes vanuit wijken en rand vd stad, door wijkcorporaties met wijkondernemers en wijkbewoners opgezet, zijn op veel tijden en plekken wellicht handiger. en levert werk voor de wijkeconomie. weg met overheidsmonopolie op openbaar vervoer dus!

  5. Mob

    Mooi idee Hans, dat zou ik zeker uitwerken en indienen!

  6. F. Kriekaard

    Op strategische plaatsen bij de invalswegen parkeren EN openbaar vervoer aanbieden tegen gereduceerd tarief. Je zou dit nog kunnen koppelen aan aankoopnotas of een actie van winkeliers waarbij parkeerkosten kunnen worden terugverdiend. Geef code in bij afrekenen, gelijk ziet gebruiker wat hij heeft gewonnen.
    Maakt winkelen in Utrecht nog aantrekkelijker

  7. kees van oosten

    De bekendmaking van de gemeente van deze prijsvraag verwijst naar het in 2012 vastgestelde ‘Ambitiedocument Utrecht: Aantrekkelijk en Bereikbaar’. In dat document staat als ambitie geformuleerd dat de binnenstad en het stationsgebied ook optimaal bereikbaar moet blijven voor het autoverkeer. Met andere woorden: het gemeentebestuur heeft al lang gekozen voor nog meer autoverkeer.

    Inmiddels heeft het gemeentebestuur een groot aantal beslissingen genomen om het aantal parkeerplaatsen in het stationsgebied verder uit te breiden en de capaciteit van de wegen van en naar het stationsgebied groter te maken. En van recente datum is het besluit om de megabioscoop aan te leggen die ook veel extra autoverkeer zal aantrekken.

    Voorstellen die in het recente verleden zijn gedaan om het autoverkeer in de stad te beperken (het binnenkomend verkeer aan de rand van de stad te doseren, het aantal parkeerplaatsen in het centrum terugdringen) zijn door het gemeentebestuur niet over genomen.

    Conclusie: de bevolking wordt gevraagd mee te denken nadat de belangrijkste beslissingen (voor meer autoverkeer) zijn genomen. De prijsvraag is dus kennelijk bedoeld als een doekje voor het bloeden en om te maskeren dat het gemeentebestuur er eigenlijk nog steeds op uit is de autobereikbaarheid verder op te voeren. Kortom, een pr-stunt.

  8. P.M. den Boer-Bouthillier

    L.S.
    Betere bereikbaarheid in Utrecht door het subsidiëren van een Vrouwen- nachttaxi zoals Innsbruck, Oostenrijk? Ik weet niet of ik bij u op het juiste adres bent maar kon niets anders geschikts vinden. wilt u dit idee a.u.b. doorspelen?
    FRAUEN-NACHTTAXI

    Die Sicherheit der Frauen ist der Stadt Innsbruck ein großes Anliegen. Dass Sie als Frau jederzeit sicher und kostengünstig nach Hause kommen, dafür sorgt schon seit vielen Jahren das Innsbrucker Frauen-Nachttaxi.

    Information zum Frauen-Nachttaxi:
    •täglich zwischen 21.00 Uhr bis 04.00 Uhr, November bis März ab 20.00 Uhr
    •für Frauen und Mädchen sowie Kinder beiderlei Geschlechts bis zum vollendeten 15. Lebensjahr in Begleitung von Frauen
    •Die maximale, durch Sammelfahrten bedingte Wartezeit beträgt 20 Minuten.
    •Kosten: 4,90 € im gesamten Stadtgebiet

    Telefonnummer Frauen-Nachttaxi 0512 / 55 17 11

    Am Heiligen Abend, zu Silvester und am Faschingsdienstag fahren keine Frauen-Nachttaxis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).