Foto’s en filmpje: het nieuwe Stadskantoor van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Foto’s en filmpje: het nieuwe Stadskantoor van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Foto’s en filmpje: het nieuwe Stadskantoor van Utrecht

Foto’s en filmpje: het nieuwe Stadskantoor van Utrecht

Bijna alle gemeentelijke diensten verhuizen begin oktober naar het nieuwe Stadskantoor naast het Centraal Station. Het gebouw gaat 7 oktober open voor publiek. Vanaf dan haal je je paspoort, je inenting en je bouwvergunning op in het Stadskantoor. Momenteel is men bezig om het gebouw in te richten, zo meldt CU2030. Hun fotograaf nam vast een kijkje en maakte onderstaande foto’s.

Ontwikkelaar Boele & Van Eesteren maakte tevens een mooi filmpje van de bouw.

sk8sk3
sk2

sk33 sk20

sk16

sk10

11 Reacties

Reageren
  1. Utrechter

    Hoe zit het met de parkeergelegenheden? En dan met name voor de mindervalide. Bestaat er nog steeds de mogelijkheid om vlak voor de ingang te parkeren?

  2. Huib

    Ik blijf het een afschuwelijk gebouw vinden.
    Maar dan uitsluitend wat betreft de buitenkant.

    Welk groot licht heeft bedacht om zo vlak naast het grootste treinstation van Nederland een gebouw neer te zetten in de kleur WIT.

    Óf er is een gigantisch budget begroot om de gevels regelmatig te reinigen, óf er is bij het ontwerp daadwerkelijk een grote fout gemaakt.
    Erger is het, wanneer er niet eens goed over is nagedacht of de kleur wit wel zo verstandig is.

    Vergeleken met de kantoorkolossen nabij NS station Den Haag Centraal heeft het nieuwe stadskantoor van Utrecht wat mij betreft maar een miezerige uitstraling.

    Maar wellicht moeten we nog héél lang wachten om een eindoordeel over dit gebouw te vellen, tot alle nieuwe hoogbouw in het CU-plan klaar is.

    Afgaande op de foto’s lijkt het me binnen wel plezierig werken en vertoeven.
    Tenminste geen conventionele gedachten over werken en vertoeven.
    Benieuwd wat en hoeveel wij als burgers vanaf oktober ervan mogen ervaren.

    Tenslotte jammer dat de video zo abrupt eindigt.
    Doet afbreuk aan de totale impressie.
    Hopelijk vinden de makers dit zelf ook en wordt er nog wat verder aan geschaafd.

  3. Joost

    Afgaande op de foto’s had ik een video van de binnen- en buitenkant van het afgebouwde Stadskantoor verwacht. De totstandkoming van het gebouw is nu niet zo interessant meer.

    Ik vind de witte gevel juist mooi, zelfs nog mooier dan de witte gevel van het Stadskantoor Den Haag, die alleen maar uit rechte lijnen bestaat.

    Het nieuwe Rabobank kantoor is echter mooier; een glazen gebouw met ronde lijnen.

    Vredenburg ziet er ook goed uit, behalve de afzichtelijke gevel aan de Catharijnesingel.

  4. Gerard

    Machtig mooi gebouw hoor en altijd weer schitterend om te zien hoe zoiets tot stand komt. Knap werk.
    Mooie inrichting: is die bank (hoge achterwanden) custom made?

  5. Pim

    Mooi/lelijk… Lastige argumenten. Plannen is lastig, voorspellen nog moeilijker. We moeten t tijd gunnen; de trappen worden al volop gebruikt, wie weet betrekt t gebouw zich er ook bij. De entreezone zou mooi gebruikt kunnen worden voor open exposities, bijvoorbeeld. Kansen zat.

  6. beestje

    Beste Joost, een glazen pui is heel mooi, maar als je vlakbij woont of zelfs veel verder) is de schittering en reflex van licht en vooral zon, uitermate storend en pijnlijk aan je ogen. Bij de bouw van het eerste hoofdkantoor RABO is daar veel over te doen geweest. De bewoners van de Croeselaan hebben daar veel last van gehad. En dankzij een glazen pui kun je de hele dag met de zonwering dicht zitten.

  7. Jiri

    Is er geen bijnaam voor dit gebouw?

  8. Pim

    ik denk dat dat wel mee zal vallen, Beestje.
    Er zit een groot overstek boven de vliesgevel, dus veel zon zal ie niet vangen. In de late middag, wanneer de zon laag staat, schijnt ie niet meer op de vliesgevel. Verder is er bij de bouw -verplicht- rekening gehouden met de energiebelasting van t gebouw, dmv een EPC berekening. Tegenwoordig kom je niet meer weg met veel verkoelende noodgrepen…

  9. Theo de Bie

    Prachtig gebouw. Een kolos maar wel mooi afgewerkt. Als ik kijk naar het nieuwe ontwerp van de mega-bioscoop aan de jaarbeurszijde dan is dit kantoor wel een pluimpje waard. Ik ben het met beestje eens dat er meer rekening moet worden gehouden met de omwonenden c.q. gebruikers. Tot nog toe ben ik zeer tevreden. De catering die van hot naar her moesten fietsen om de koffie-automaten te reinigen en bij te vullen zal er blij mee zijn. De gevel van Vredenburg vind ik ook niet fraai. Maar veel waardering voor de architect die, als je je eenmaal binnen waant voor de ene na de andere verrassing zorgt.

  10. Stephanie

    Kan nou niemand bedenken dat die megalomane bouwsels; zo hoog, transparant en open mogelijk, voor mensen met hoogtevrees een no go zijn? Ik ken genoeg mensen die dit soort gebouwen mijden als de pest; ikzelf incluis. Zo is Tivoli voor mij al een onneembaar glazen house of horror geworden, helaas. Het Stadskantoor valt echter met geen mogelijkheid te mijden.Potje oxazepam dan maar?

  11. Utrechter

    @ Stephanie, Tja jij kunt er tenminste nog in de buurt komen. Voor een mindervalide ligt dat een stuk complexer. Misschien zou je eens kunnen overwegen om naar een therapeut te gaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).