Bewoonster Swammerdamstraat Zuilen: “Er is hier al een aantal keer bijna een kind aangereden” | De Utrechtse Internet Courant Bewoonster Swammerdamstraat Zuilen: “Er is hier al een aantal keer bijna een kind aangereden” | De Utrechtse Internet Courant

Bewoonster Swammerdamstraat Zuilen: “Er is hier al een aantal keer bijna een kind aangereden”

Bewoonster Swammerdamstraat Zuilen: “Er is hier al een aantal keer bijna een kind aangereden”

Het is een klein stukje Utrecht, maar er is een groot probleem. In de Swammerdamstraat in Zuilen rijden auto’s volgens bewoners veel te hard. Ze komen tevens van beide kanten, terwijl het een eenrichtingsweg is. “We zijn bang dat het gaat escaleren”, aldus bewoonster Christa Rijken van Olst. Ze wil drempels, een verhoging op het kruispunt of op zijn minst plantenbakken.

De Swammerdamstraat loopt parallel aan de Amsterdamsestraatweg en kruist met onder andere de Westinghousestraat en de Lessepsstraat. Op die straten wordt volgens Rijken van Olst ‘als een gek’ gereden: “Ze sjezen keihard door die straten heen, en remmen niet af als ze onze straat in rijden.” De auto’s doen dit volgens de bewoonster al jaren, maar het vormt nu steeds meer een probleem omdat er ‘steeds meer jong bloed’ in de straat komt wonen. “Er spelen kinderen van 4 tot 13. Er is geen voorziening voor kinderen in de buurt, dus ze zoeken elkaar op straat op. Mijn kleinkinderen van 8 en 9 lopen hier ook rond.”

‘Stel je voor dat er een kind had gespeeld…’

Van een ernstig ongeluk is het nog niet gekomen, maar op het stukje waar Rijken van Olst woont (geel gemarkeerd) wel regelmatig bijna. Rijken van Olst vertelt: “Ik zat een keer bij mijn buurvrouw in de voortuin, op de hoek van de Westinghousestraat en de Swammerdamstraat. Er kwam een auto van de ene kant en eentje van de andere kant. Het scheelde niet veel en ze hadden elkaar geraakt. Als dat was gebeurd hadden wij het niet gered, zo hard reden ze.” Ook zijn er in de straat auto’s in puien gereden. “Stel je voor dat er toen een kind had gespeeld…”

Kliko’s

Untitled-2

De bewoners van de Swammerdamstraat besloten (met toestemming van een wijkagent) kliko’s te plaatsen om automobilisten op hun rijgedrag te wijzen en af te remmen. Ook hebben ze een ondertekende petitie overgedragen aan de wijkgemeente. De gemeente zal op 6 augustus een bezoek brengen aan de straat om de situatie te beoordelen. Tot die tijd hadden ze de kliko’s graag laten staan, maar dat mag niet van de wijkgemeente. “Een wijkagent vertelde me ooit dat het zijn taak is om veiligheid te waarborgen, maar dat lukt op deze manier niet”, denkt Rijken van Olst. Ze hoopt dat er snel actie wordt ondernomen door de gemeente.

3 Reacties

Reageren
  1. christa

    ik hoop echt ! dat de gemeente hier in de straat maatrwgelen gaat treffen

  2. Andrew

    Men rijd uberhaupt op alle straten in Zuilen te hard. Op de Van Tuyllkade wordt regelmatig 100 gereden vanuit Plein van Berlage richting Prins Bernhardplein.. wat vooral bij Roma tot gevaarlijke situaties leidt. Laat staan hoe men in de kleine straten zoals de Lesepstraat, Edisonstraat en de Sweder van Zuylenweg rijdt. Hoog tijd dat de politie eens twee weken lang bonnetjes gaat uitdelen.

  3. ij.b.j.van randeraad

    Er wordt overal te hard gereden, het is de mentaliteit van die vaak jonge bestuurders, ze stappen hun auto in en veranderen in race monsters, totaal geen respect voor voetgangers , fietsers en mede weg gebruikers, je houd je hart soms vast !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).