Celstraf geëist voor 21-jarige verdachte van poging tot doodslag in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant Celstraf geëist voor 21-jarige verdachte van poging tot doodslag in Hoog Catharijne | De Utrechtse Internet Courant

Celstraf geëist voor 21-jarige verdachte van poging tot doodslag in Hoog Catharijne

Celstraf geëist voor 21-jarige verdachte van poging tot doodslag in Hoog Catharijne

Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag een celstraf van een jaar (waarvan drie maanden voorwaardelijk) geëist tegen de 21-jarige Bart van der S. uit Leiderdorp, omdat hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Ook wil het OM dat hij een alcoholverbod krijgt opgelegd voor een jaar.

In de ochtend van zondag 13 oktober 2013 liepen drie vrienden rond 07.00 uur door Hoog Catharijne richting het treinstation. Een woordenwisseling met vier onbekende mannen mondde uit in een vechtpartij waarbij één van de drie vrienden op de grond meerdere malen werd getrapt. Hierbij kreeg hij zo’n harde trap tegen zijn hoofd, dat het slachtoffer er een dubbele kraakbreuk aan overhield.

De officier van justitie neemt het de verdachte vooral kwalijk dat hij zijn slachtoffer zulk zwaar letsel toebracht. Door de schoppen die hij in het gezicht kreeg, was het slachtoffer een tijd niet in staat vast voedsel te eten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

De zaak kreeg aandacht van Opsporing Verzocht, waarna de politie veel tips binnenkreeg en op een spoor van de dader kon komen.

1 Reactie

Reageren
  1. Jiri

    Wat een land zeg! Iemand pogen dood te slaan en dan slechts 1 jaartje horen eisen. Man man man, bezopen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).