Resultaten actieplan Jeugdwerkloosheid: jongeren aan een baan, toch stijging werkloosheid | De Utrechtse Internet Courant Resultaten actieplan Jeugdwerkloosheid: jongeren aan een baan, toch stijging werkloosheid | De Utrechtse Internet Courant

Resultaten actieplan Jeugdwerkloosheid: jongeren aan een baan, toch stijging werkloosheid

Resultaten actieplan Jeugdwerkloosheid: jongeren aan een baan, toch stijging werkloosheid

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid loopt precies een half jaar, en dat is voor de gemeente Utrecht reden om een tussenstand te geven van de resultaten. Met het doel om 1275 jongeren te helpen aan een baan, stageplaats, leerwerkplek of een eigen onderneming zijn ondertussen 20 initiatieven onder het Actieplan gestart. Momenteel is voor 431 jongeren dit doel bereikt. Jeugdwerkloosheid loopt echter nog steeds op. 

In de regio liep de jeugdwerkloosheid op van 3.000 in mei 2013 naar 3.636 in mei 2014. “Hoewel de economie zich voorzichtig herstelt, wachten werkgevers nog af of het herstel blijvend is”, denkt de gemeente. Het actieplan Jeugdwerkloosheid zet daarom vanaf 1 juli de Startersbonus en Leermeestervoucher in, die inhouden dat een werkgever €1000,- subsidie ontvangt als het een jongere voor 24 uur per week een half jaarcontract aanbiedt. 

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid is een samenwerking tussen 15 gemeenten en loopt tot 31 december 2014.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).