Waterschap De Stichtse Rijnlanden bezuinigt op zuiveren afvalwater | De Utrechtse Internet Courant Waterschap De Stichtse Rijnlanden bezuinigt op zuiveren afvalwater | De Utrechtse Internet Courant

Waterschap De Stichtse Rijnlanden bezuinigt op zuiveren afvalwater

Waterschap De Stichtse Rijnlanden bezuinigt op zuiveren afvalwater

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (DSR) wil vanaf 2020 jaarlijks ruim 6 miljoen euro besparen op het zuiveren van afvalwater. Dat meldt DSR donderdag op haar website.

Het waterschap, waartoe ook de gemeente Utrecht behoort, heeft een deel van deze besparingen de afgelopen jaren al gerealiseerd door het beter op elkaar afstemmen van riolering en zuivering. Tot nu toe is er al 1,5 miljoen euro bespaard door maatregelen in te voeren in de gemeenten Nieuwegein, Houten en Bunnik.

Bestuursakkoord Water

In het landelijk Bestuursakkoord Water, een afspraak tussen de gemeenten, waterschappen en Rijksoverheid, is besloten om vanaf 2020 jaarlijks een bedrag van 380 miljoen euro te besparen. Dit is ongeveer tien procent van de kosten voor het inzamelen, transporteren en zuiveren van afvalwater. Om deze kostenbesparing te realiseren werkt het waterschap samen met 14 Utrechtse gemeenten in het water innovatie netwerk (Winnet). Voor Winnet bedraagt de besparingsopgave ruim 15 miljoen euro.

1 Reactie

Reageren
  1. Jansen

    Het is toch HDSR?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).