Fotoreportage: De spoorwerkzaamheden vanuit de lucht gezien | De Utrechtse Internet Courant Fotoreportage: De spoorwerkzaamheden vanuit de lucht gezien | De Utrechtse Internet Courant

Fotoreportage: De spoorwerkzaamheden vanuit de lucht gezien

Fotoreportage: De spoorwerkzaamheden vanuit de lucht gezien

DUIC vloog met de helikopter over Utrecht om te kijken hoe de spoorwerkzaamheden, waar momenteel 400 man druk mee bezig zijn, te aanschouwen. Afgelopen dagen is er gewerkt aan het vernieuwen en recht leggen van de ‘spaghetti’ aan sporen rond station Utrecht, dit is nodig om in de toekomst minder vertragingen te bewerkstelligen. Al zorgt het nu tijdelijk voor veel overlast bij treinreizigers.

Met vijftien werktreinen zijn inmiddels bovenleidingen en sporen verwijderd. De eerste nieuwe ballast (spoorgrind) is inmiddels ook weer gestort, waarmee de contouren van het nieuwe rechte spoor zichtbaar worden. De komende dagen wordt nog volop doorgewerkt, maar op een paar sporen minder. Er is daardoor iets meer treinverkeer mogelijk met de voorgaande dagen.

Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland. En het aantal reizigers dat op-, uit- of overstapt, groeit snel. Om spoorknooppunt Utrecht klaar te maken voor de toekomst moet ProRail dan ook ruimte maken voor meer treinen. Als je nu van bovenaf naar de sporen rond Utrecht kijkt zie je een ‘spaghetti van sporen’. Die spaghetti wordt nu dus ontward en de sporen worden vervolgens volledig vernieuwd. Tot maandag 18 augustus wordt hier aan gewerkt. (Foto’s: Tomas van der Heijden)

Muziekgebouw_3 Overzicht_7 Overzicht_11 Overzicht_12 Overzicht_13 Stadskantoor Werkzaamheden_8

Muziekgebouw Overzicht_3 Overzicht_4 Overzicht_5 Overzicht_6 Rabobank

10 Reacties

Reageren
  1. Ronald van Voorthuizen

    Mooi!
    bedankt!

  2. Van Pimpelen

    … dUIC in een helikopter om al dat ‘moois’ te fotograferen (‘dus jullie veroorzaakten die geluidsoverlast?’). … is toch na veertig jaar afgeschreven, dus weer hervernieuwbouw.
    Ja, bodemarchief toeristisch exploiteren vergt meer onderhoud dan het onder de grond laten zitten (domunder=domdown dunkt me). Welke Neanderthaler verantwoordelijk is voor dit beleid valt buiten het bestek van deze tekst.
    Ronald, na de foto’s gezien te hebben leek mijn maag zich te oefenen in de salto mortale (beware of harde stukjes). Een anti-emeticum voorhanden?…

  3. Danny

    @ van Pimpelen
    daar hebben ze medicijnen voor hoor.
    Duic bedankt voor de schitterende foto’s.

  4. Paul Ruiterman

    Ennuh, wanneer is het allemaal klaar? Tijd om vast een vakantie naar het ouwe stadtsie te plannen?
    Wil natuurlijk ook die nieuwe tentoonstelling onder het domplein komen zien. Maar doe het liever als de zaak niet meer zo overhoop lgt.

    (uit Canada)

  5. Van Pimpelen

    Lieve Dann[d]y, heb jij enig idee waarom de gezondheidsworg zo duur is? Als overal een pilletje voor/tegen is komen party-drugs niet uit de lucht vallen, en wordt de maandag-blues niet weggeslikt.
    De menselijke Psyche is tot een hoop in staat; spreek uit eigen ervaring. Even ‘n mopje: ‘Twee lezers van dUIC komen elkaar tegen en raken aan de praat. “Ik praat niet graag over mijn jeugd.”
    – “Hoezo, is er iets gebeurt dan?”
    — “Niets…”

  6. Dirk

    @van Pimpelen
    Sjeeeezuz, wat een gezellige vent ben jij zeg.
    wordt bijna depresief bij het lezen van jouw teksten.

  7. Ronald van Voorthuizen

    Heb zelf geen last van hoogte-, dan wel hoogbouwziekte.
    Maar ik heb misschien nog wel een anti-cynismum voor je liggen? 😉

  8. D. Van de Bunt

    Heb genoten van de prachtige foto’s vanuit de helicopter . Omdat ik woon in het torentje op de kruising van de croeselaan/Vondellaan op de 8ste heb ik de bouw van de Rabo en nu van he Stadskantoor aan de buitenkant steeds kunnen volgen .Door deze reportage ben ik nog meer onder de indruk van de bouwprestatie van hoge gebouwen Ook het station volg ik met belangstelling .

  9. D. Van de Bunt

    Bedankt voor de mooie reportage van de luchtfoto’s. Na het zien van de opbouw werkzaamheden in het nieuwe stadskantoor ben ik nog meer onder de indruk van deze enorme bouwproductie. Omdat ik in de toren kruising Vondellaan/Baleijelaan/Croeselaan 8 hoog woon heb de buitenopbouw goed kunnen volgen ook van de Rabotorens .

  10. D. Van de Bunt

    2. X omdat de eerst volgens reactie was misgegaan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).