Gemeente Utrecht wil digitaal verwijssysteem fietsparkeren | De Utrechtse Internet Courant Gemeente Utrecht wil digitaal verwijssysteem fietsparkeren | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente Utrecht wil digitaal verwijssysteem fietsparkeren

Gemeente Utrecht wil digitaal verwijssysteem fietsparkeren

De gemeente Utrecht wil dat er een digitaal fietsverwijssysteem in de stad komt. Deze moet fietsers gaan wijzen op de beschikbare parkeerruimte in een van de acht centrale fietsenstallingen in en rondom het centrum.

Om dit doel te verwezenlijken is de gemeente een aanbesteding gestart. Het is de bedoeling dat op 22 plekken in en rond het centrum elektronische borden komen te staan met informatie over de beschikbare ruimte in een van de acht bewaakte stallingen in het Stationsgebied en de binnenstad. Het systeem houdt rekening met de resterende tijd tot de (dichtstbijzijnde) stalling.

Wildparkeren

Er staat een nieuwe fietsenstalling gepland onder het nieuwe Stationsplein Oost, die plek moet gaan bieden aan 12.500 fietsen. Het moet de grootste fietsenstalling ter wereld worden. Dit zal echter niet genoeg zijn op de parkeerproblematiek op te lossen, zo is de verwachting. De gemeente hoopt door de invoering van het digitaal verwijssysteem fietsers te stimuleren om meer gebruik te maken van de fietsenstallingen en zo het ‘wildparkeren’ terug te dringen.

De acht fietsenstallingen waar het om gaat zijn te vinden op of rondom het Stadhuis, Jaarbeursplein, Westplein, Smakkelaarsveld, Stationsplein Oost, Vredenburg, Lange Koestraat en de Zadelstraat. De planning is dat het digitaal fietsverwijssysteem nog dit najaar in gebruik wordt genomen.

5 Reacties

Reageren
  1. Jack

    Mag hopen dat ‘men’ een app bedoeld en niet een woud aan elektronische borden.

  2. Toine Goossens

    Dit is een bijzonder interessante ontwikkeling, die Jack, absoluut met borden gaat werken. Er wonen nog veel mensen in de stad die geen app’s gebruiken. Voor hen dus borden, voor jou een app.

    Als het verwijzen affectief werkt, dan heeft de gemeente weer een belangrijke stap genomen om fietsparkeerverboden in te stellen.

    Het uitbreiden van de stallingscapaciteit was ook een belangrijke stap.

  3. Toine Goossens

    Ik hoop dat alles operationeel is voor de Grand Depart. Dan kun je Utrecht als unieke stad op de kaart zetten.

  4. Jack

    Het zal wel aan mij liggen maar het lijkt me een doorgeslagen ‘beheersding’ van de gemeente.
    Stel ik wil mijn fiets parkeren in de stalling Jaarbeursplein. Gewoon omdat ik aan die kant van het station woon en met de trein op pad wil. ‘Het systeem’ zegt: Jaarbeursplein VOL. Maar er is wel plek in de Zadelstraat. Dan is er toch niemand die vanaf Jaarbeursplein naar de Zadelstraat gaat fietsen om daar zijn fiets te stallen.

  5. Jack

    Nooit meer iets over gehoord. Is het van de baan?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).