Verdachte gewelddadige woningoverval Lunetten voor de rechter | De Utrechtse Internet Courant Verdachte gewelddadige woningoverval Lunetten voor de rechter | De Utrechtse Internet Courant

Verdachte gewelddadige woningoverval Lunetten voor de rechter

Verdachte gewelddadige woningoverval Lunetten voor de rechter

Bij de rechtbank in Utrecht werd gisteren de zaak van een gewelddadige woningoverval in Lunetten voor het eerst en pro forma behandeld. Bij de overval drongen gewapende mannen de woning binnen en ontstond er een schotenwisseling tussen de politie en de overvallers.

In de nacht van 11 op 12 mei werd de woning aan de Vaalserberg in de Utrechtse wijk Lunetten overvallen. De bewoners werden gedwongen waardevolle goederen en geld af te geven, de daders gebruikten hierbij zwaar geweld. Gealarmeerde agenten waren snel ter plaatse waarop de overvallers begonnen te schieten om zo weg te komen. De daders wisten te ontkomen met een auto. Drie dagen later kon een 22-jarige verdachte worden aangehouden in Amsterdam. De andere daders zijn nog niet gevonden. De verdachte die wel gepakt is heeft niemand willen verlinken.

De officier van justitie heeft de verdachte gisteren drie feiten ten laste gelegd: diefstal met geweld in vereniging, gekwalificeerde doodslag in vereniging en gijzeling van de slachtoffers. De verdachte heeft nog een zaak van uitgaansgeweld open staan. De man heeft lang niet willen meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek en had geen verklaring afgelegd. Na een wisseling van advocaat heeft hij nu wel een bekennende verklaring afgelegd voor zijn aandeel in de overval en wil tot op zekere hoogte meewerken aan een onderzoek naar zijn persoon.

De zaak zal verder gaan op 11 november om 13.45 uur.

3 Reacties

Reageren
  1. Anus beniklam

    Deze crimineel is een laffe crimineel, mensen thuis overvallen is het lafste wat je kan doen.
    Maar ja het is weer het gebruikelijke signalement, dus dat zegt al genoeg over deze laffe …. .

  2. Rob

    Straf verviervoudigen zodat ie ook voor zijn vrienden in de bak zit. Dan gaat ie wel praten.

  3. Geenstijl@Utrecht.

    Ik zou zeggen, een goede gastheer vertelt zijn gasten te vertrekken bij ongewenst gedrag, dus dubbele paspoort van deze gast intrekken en vertrekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).