Vuilniswagen trekt leiding kapot: geen treinen naar het Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant Vuilniswagen trekt leiding kapot: geen treinen naar het Spoorwegmuseum | De Utrechtse Internet Courant

Vuilniswagen trekt leiding kapot: geen treinen naar het Spoorwegmuseum

Vuilniswagen trekt leiding kapot: geen treinen naar het Spoorwegmuseum

Er rijden vandaag geen treinen tussen Utrecht Centraal en het Spoorwegmuseum. Een vuilniswagen heeft vanochtend een stuk bovenleiding kapotgetrokken bij de spoorwegovergang bij de Maliebaan.

Dagelijks rijden er zeven treinen naar het station Utrecht Maliebaan om bezoekers naar het Spoorwegmuseum te brengen. De vuilniswagen heeft met de kraan op het dak de leiding geraakt en bleef vast zitten. De kraan waarmee een glasbak kan worden opgetild zou niet goed ingeklapt zijn.

De storing duurt volgens de NS in ieder geval nog tot 17:00 uur. Een deel van de bovenleiding moet vervangen worden. De NS zet geen bussen in, dit omdat het museum met reguliere bussen goed te bereiken is. Het treinkaartje is ook in de bus geldig.

8 Reacties

Reageren
  1. Harry Laagland

    Tja had met een gemeentelijke bak te maken

  2. Geenstijl@Utrecht.

    Nu kun je ook weinig verwachten van het denk niveau bij deze gemeentelijke dienst.

  3. Roh

    Denkniveau is zonder spatie. Verder een hele constructieve opmerking.

    Ik ben zelf erg blij met het werk dat ze verzetten.

  4. Nardus

    Zit er geen beveiliging op de wagen, die voorkomt dat er weggereden kan worden zolang de kraan niet in ruststand is?

  5. Geenstijl@Utrecht.

    @Roh, helemaal gelijk, ben ook blij met ze, maar dan moeten ze niet de boel slopen.

  6. Rob

    Nou die trein daar mis je niks aan hoor.
    Ik zie hem wel eens voorbij komen op de Kardinaal de Jongweg, nou meer dan 4 mensen heb ik er nog nooit in zien zitten!
    Als dit een trein was die langs normale plaatsen reed ipv naar een museum van de NS zelf dan was ie allang opgeheven wegens te weinig reizigers!

  7. Niels Bokhove

    Valt best mee. Laatst zat die voor 2/3 vol. En laten we blij wezen met die glasbakkenleger. Hoewel ze wel eens wat vaker zouden mogen komen. Als je die glasrommel buiten de bakken soms ziet… Hoewel, die pleurt de burger daar weer zelf neer, onder het motto: dat ruimt de gemeente wel op. Terwijl de gemeente alle Utrechters, dus ook die burger omvat!

  8. Harry Laagland

    Treintje is juist leuk voor gezinnen van buiten Utrecht. Geen twijfel over de inzet van de gemeente. Kan altijd beter maar discipline bij de burger wil ook weleens ontbreken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).