Gevluchte monstransrover veroordeeld in België voor dealen van drugs | De Utrechtse Internet Courant Gevluchte monstransrover veroordeeld in België voor dealen van drugs | De Utrechtse Internet Courant

Gevluchte monstransrover veroordeeld in België voor dealen van drugs

Gevluchte monstransrover veroordeeld in België voor dealen van drugs

Een van de daders van de brutale monstransroof in januari 2013 uit het museum Catharijneconvent in Utrecht is in België veroordeeld voor het dealen van drugs. De 26-jarige man heeft een jaar celstraf opgelegd gekregen en een boete van 6000 euro. Hij werd in België gearresteerd terwijl hij in Nederland voortvluchtig was.

De man was in Nederland niet teruggekeerd van verlof op de dag dat het hof uitspraak deed over zijn straf over de monstransroof, hij was naar België gevlucht. Hij zou een hogere straf voor de roof krijgen opgelegd dan in eerste aanleg. Hij heeft dus nog een straf uit te zitten in Nederland. Wanneer hij vrij komt in België wordt hij dan ook overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten.

De roof van de monstrans vorig jaar uit het Utrechtse museum maakte een hoop los. De daders renden op klaarlichte dag door het museum om de monstrans te stelen. Ze sloegen de vitrine kapot en namen het kostbare voorwerp mee, dit alles gebeurde met een hoop geweld. Twee weken later konden enkele verdachten worden aangehouden en werd de monstrans ook teruggevonden.

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht.

    Je bent een rund, als je met de Monstrans stunt,op verlof ontsnapt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).