Voorlopig ontwerp Jaarbeurspassage: glazen plafond met stalen frames | De Utrechtse Internet Courant Voorlopig ontwerp Jaarbeurspassage: glazen plafond met stalen frames | De Utrechtse Internet Courant

Voorlopig ontwerp Jaarbeurspassage: glazen plafond met stalen frames

Voorlopig ontwerp Jaarbeurspassage: glazen plafond met stalen frames

Het voorlopig ontwerp van de Jaarbeurspassage is bekend gemaakt. De toekomstige entree van de Jaarbeurshal krijgt een glazen plafond met stalen frames die ter ondersteuning gaan dienen. Het duurzame ontwerp is een idee van architectenbureau Cepezed.

Het beurscomplex wordt zoals bekend de komende jaren verbouwd. Speerpunten bij het nieuwe gebouw zijn het verduurzamen ervan, het flexibeler kunnen inzetten van de verschillende ruimtes en het verbeteren van de verblijfs- en belevingswaarde voor de bezoeker.

Om deze uitgangspunten te realiseren is gekozen voor dit ontwerp van Cepezed. “De ontworpen ingreep is onder meer opgebouwd uit stalen frames die aan weerszijden van de passage voor de bestaande hallen worden geplaatst. Deze bevatten alle faciliteiten en bieden de mogelijkheid om de achterliggende hallen separaat te vervangen of verbouwen. Tussen de frames is een lichte stalen kapconstructie ontworpen voorzien van ETFE invulling – zodat het hart van de jaarbeurs overspoeld wordt met daglicht.”

De ontwerpvisie van Cepezed vormt niet het eindbeeld, benadrukt het architectenbureau. Ze is het vertrekpunt voor het ontwerpproces dat op basis van nauw overleg met alle belanghebbenden van de Jaarbeurs wordt gestart.

5 Reacties

Reageren
  1. rutger

    het lijkt mij dat het daar dan bloedheet gaat worden: de warmte kan nergens heen.

  2. David

    @rutger: als het echt duurzaam moet, kunnen ze warmtewisselaars in het dak inbouwen. Geleiden ze de warmte weg en slaan ze die op voor koude tijden 🙂

  3. Jasper

    Wel genoeg daglicht. Maar ja, hoe zit het met warmte en schoonmaken?

  4. Utrecht internationaal

    De 1e indruk is positief,ziet er als internationaal waarde publieke ruimte uit…na CS Terminal hal.. weer een ruimte in het centrum van betekenis erbij.

  5. Pim

    Laten we nou niet zo lopen huisvrouwen! Denk je nou echt dat n architect als cepezed niet over warmte denkt?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).