Justitie in Utrecht eist jarenlange celstraffen voor geweldadige overval op woning | De Utrechtse Internet Courant Justitie in Utrecht eist jarenlange celstraffen voor geweldadige overval op woning | De Utrechtse Internet Courant

Justitie in Utrecht eist jarenlange celstraffen voor geweldadige overval op woning

Justitie in Utrecht eist  jarenlange celstraffen voor geweldadige overval op woning

De officier van justitie heeft gisteren celstraffen geëist van 4 en 5 jaar tegen de twee verdachten van de overval op een woning in de Utrechtse wijk Lunetten in 2012. Tegen een vrouwelijke verdachte eiste hij een celstraf van 18 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk voor medeplichtigheid. De hoofdverdachte in deze zaak wordt ook verdacht van doodslag op de kaasboer in mei van dit jaar.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was het motief voor de woningoverval geld. In Utrechtse kringen van drugsgebruikers ging het gerucht dat een van de bewoners van de woning veel geld zou hebben.  De bewoners van dit pand waren zelf ook drugsgebruikers. De vrouwelijke verdachte deed volgens het OM de voorverkenning en maakte een plattegrond van de woning. De twee mannen pleegden de overval samen met een tot nu toe onbekend gebleven persoon. Er werd veel geweld gebruikt tijdens de overval. Het slachtoffer werd meermalen gestoken en twee andere aanwezigen raakten gewond. De overvallers gingen ervandoor met geld en drug, zo laat het OM weten.

De officier van justitie bracht uiteenlopend bewijs naar voren: op de aangetroffen messen werd DNA van de verdachten gevonden, een getuige verklaarde over de zwarte Opel Astra waarmee ze ‘wegscheurden’, in de tas van een van de verdachten werden de bivakmutsen teruggevonden, en het signalement ‘grote neger’ past bij de 40-jarige Antilliaanse verdachte van 1.96 meter.

Allebei de mannen hebben een strafblad van tientallen pagina’s. Allebei hebben de speciale ISD-maatregel voor veelplegers doorlopen maar hielden zich niet aan de afspraken en waren niet gemotiveerd tot gedragsverandering. Dan rest er slechts een onvoorwaardelijke celstraf, aldus de officier. Tegen de 40-jarige verdachte eiste hij vier jaar cel; tegen de 46-jarige verdachte vijf jaar. Naast de gewapende overval wordt deze man ook vervolgd voor het bezit van wapens en vernieling van autobanden. Het is ook deze verdachte die op 28 oktober weer voor de rechter moet verschijnen op verdenking van doodslag op de Utrechtse kaasboer in zijn woning aan de Beukstraat in de nacht van 14 op 15 mei 2014.

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Tja beste junkies, het houd een keer op voor jullie, wie niet horen wil moet maar voelen met een sober regime.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).