Plannen tweede Voedseltuin Utrecht vergevorderd | De Utrechtse Internet Courant Plannen tweede Voedseltuin Utrecht vergevorderd | De Utrechtse Internet Courant

Plannen tweede Voedseltuin Utrecht vergevorderd

Plannen tweede Voedseltuin Utrecht vergevorderd

De plannen voor een tweede voedseltuin in Utrecht beginnen van de grond te komen. In november werd bekend dat de Stichting Moestuin Projecten op basis van haar ervaringen met de exploitatie van Moestuin Maarschalkerweerd een tweede voedseltuin wilde opzetten. Een oriënterend onderzoek van de Wetenschapswinkel naar de haalbaarheid van een dergelijk project wees uit, dat een geschikte locatie en voldoende deelnemende vrijwilligers daarbij cruciaal zijn. De initiatiefnemers zijn dan ook hard op zoek naar geschikte grond. Zij verwachten dat de Voedseltuin dit jaar al kan starten.

Al anderhalf jaar wordt er hard gewerkt aan het plan voor een tweede biologische Voedseltuin in Utrecht. Het idee voor de Voedseltuin is ontstaan bij Moestuin Maarschalkerweerd. Behalve de succesvolle moestuin bevinden zich daar ook een winkel, lunchroom en timmerwerkplaats.

Wie wil weten hoe de Voedseltuin eruit zou kunnen zien, moet beslist een kijkje nemen in deze tuin, gelegen achter het stadion van FC Utrecht. Wethouder Rinda den Besten ondersteunt het initiatief: ‘Dit project verdient het om te slagen. Met zijn allen werken in een tuin voor eerlijk voedsel vind ik een waardevol idee. In deze tijd is het belangrijk dat we aandacht hebben voor gezonde voeding en beweging. Wat is er dan mooier om met stadsgenoten te werken aan eerlijk voedsel.’

In de Voedseltuin werken Utrechters samen aan het telen van biologische groenten en fruit. De oogst van de Voedseltuin is bestemd voor eigen gebruik. Wat overblijft wordt verkocht aan restaurants en winkels om de Voedseltuin betaalbaar te houden. Voor mensen met een laag inkomen is deelname gratis. Ook vrijwilligers zijn zeer welkom. De initiatiefnemers roepen geïnteresseerden op zich te melden bij de Voedseltuin onder www.voedseltuin.nl. Wie zich vóór 15 februari aanmeldt wordt op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor een bijeenkomst in maart.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).