Aangifte tegen RamBam vanwege actie in Utrecht met koninklijke onderscheiding | De Utrechtse Internet Courant Aangifte tegen RamBam vanwege actie in Utrecht met koninklijke onderscheiding | De Utrechtse Internet Courant

Aangifte tegen RamBam vanwege actie in Utrecht met koninklijke onderscheiding

Aangifte tegen RamBam vanwege actie in Utrecht met koninklijke onderscheiding
Er is door het Kapittel der Civiele Orden in Den Haag aangifte gedaan tegen het televisieprogramma RamBam voor de actie in Utrecht waarbij presentator Jelte Sondij ten onrechte een lintje kreeg opgespeld van burgemeester Jan van Zanen. Dat meldt BN De Stem.

Er is door het Kapittel der Civiele Orden in Den Haag aangifte gedaan tegen het televisieprogramma RamBam voor de actie in Utrecht waarbij presentator Jelte Sondij ten onrechte een lintje kreeg opgespeld van burgemeester Jan van Zanen. Dat meldt BN De Stem.

Waarvan er precies aangifte is gedaan is niet bekend. “In elk geval van iets dat niet door de beugel kan”, liet een woordvoerder van het Kapittel weten.

De makers van RamBam hadden een lintje aangevraagd op naam van Utrechter Michel Simons. De Utrechter verdiende volgens de huidige normen echter helemaal geen lintje, RamBam verzon een aantal bijzondere diensten die hij verricht zou hebben. Zo zou Simons onder andere jarenlang bestuurder zijn geweest bij het niet bestaande Genootschap De Dashond. Er was niks van waar, de gemeente is hier echter niet achter gekomen tijdens de uitgebreide aanvraagprocedure.

Presentator Sondij liet eerder weten dat de gemeente met drie minuten googelen argwaan had moeten krijgen. De burgemeester is het hier niet mee eens, het dossier zag er volgens hem geloofwaardig uit.

Op 1 april kregen de programmamakers dan ook de bevestiging, Simons zou een lintje verdienen. Hij wilde zelf het lintje niet in ontvangst nemen dus ging presentator Sondij naar de ceremonie in de Stadsschouwburg in Utrecht. Hij kreeg het lintje door de burgemeester opgespeld en ging er daarna snel vandoor. Toen werd ook spoedig duidelijk dat het om een journalistieke actie ging.

Volgens Sondij is aangetoond dat de gemeente serieuzer werk moet maken van de screening van lintjeskandidaten. Bij BN De Stem is verder te lezen dat de programmamakers gisteren het lintje hebben ingeleverd bij voorzitter Jaap de Hoop Scheffer van het Kapittel der Civiele Orden en dat de procedure rondom de aanvraag nog kort besproken is.

De aflevering van RamBam wordt woensdag uitgezonden

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
  1. Catherine de Jong

    Ook kwakzalvers die hun klanten bedriegen met niet effectieve behandelwijzen krijgen, tot onze grote ergernis, een lintje opgespeld. Zie:

    http://www.kwakzalverij.nl/1581/Koninklijk_kapittel_Ook_kwakzalver_kan_lintje_krijgen_

    Betere controle van de dossiers is zeer wenselijk.

  2. Peter

    Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Nier raar opkijken als je wordt opgepakt als je de boel loopt te flessen. De wet is voor iedereen gelijk.

  3. Luuk Upuuk

    Ja hoor, wederom wordt de klokkenluider aangepakt.
    Van mij verdient RAMBAM echt een lintje!!

  4. Herman

    Kinderachtige en slechte verliezers.

    Typisch achterhoedegevecht van een in een hoek gedreven organisatie die niet meer past in de 21e eeuw.

    In plaats van aangifte te doen, kan men zich beter afvragen hoe zich dusdanig aan te passen aan de huidige tijd om te overleven, zonder in het ootje te worden genomen zoals nu.

  5. Gijs

    Hoe zit het met die pipo die al meer dan 2 jaar rondloopt met talloze onzinnige en onverdiende onderscheidingen, omdat hij zogenaamd onze ‘koning’ is? Een aangifte daartegen lijkt me ook kansrijk, als ik dit zo lees.

  6. Geenstijl@Utrecht.

    Wat een gedoe om een Oranje lintje, in Nationaal Socialistisch Duitsland werd je ermee dood gegooid, en in de Sovjet Unie ook het zelfde idiote gedoe om mensen een bijzonder gevoel te geven.

  7. Tja

    Precies deze reactie toont aan wat er mis is met de heersende elite/ het zittende bestuur, need I sway more. I rest my case.

  8. Sepp blatter

    Voor zover ik weet zijn er verder nooit onterecht lintjes uitgereikt, dus laten we de zaken toch vooral noet opblazen. Ze zijn miet eens echt van goud!

  9. Bernard Tomlow

    Nee toch. Kan niet anders dan een nepaangifte van RamBam.

  10. Geenstijl@Utrecht.

    Het lintje is een achterhaalt gedrocht wat niet meer serieus te nemen is, goede daden verricht je omdat het vanuit je hart komt ongeacht je achtergrond of opvatting.
    Heb je blijkbaar een smetje op je blazoen dan kun je dit lintje wel vergeten, nog zoiets wat niet deugd aan dit fenomeen lintje.
    Er zijn genoeg mensen die een lintje/pluim verdienen maar niet genoeg opvallen omdat zij niet lopen te pronken met hun daden zoals het hoort te zijn.
    Mischien tijd voor een maatschappelijk lintje uit naam van de regering en het volk als dank voor de inzet als mens, zonder obstakels beterffende je achtergrond o.i.d.

  11. Dienmeibos

    Terecht het lintje moet beschermd worden. Overtreders moeten worden aangepakt.

  12. Hubrecht

    @Geenstijl@Utrecht.

    Dus het fenomeen lintje is achterhaalt (sic) en deugd (sic) niet, en goede daden verricht je omdat het vanuit je hart komt.

    Verder vind je dat het tijd is voor een nieuw soort… lintje.

    Lekker betoog 🙂

  13. y. vanbaars

    @Geenstijl, als je álles gewoon met een t schrijft (of alles met een d) maak je de helft minder d/t-fouten! Maak het jezelf toch makkelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).