Aanvallers met bivakmutsen bestormen vluchtelingenopvang | De Utrechtse Internet Courant Aanvallers met bivakmutsen bestormen vluchtelingenopvang | De Utrechtse Internet Courant

Aanvallers met bivakmutsen bestormen vluchtelingenopvang

Aanvallers met bivakmutsen bestormen vluchtelingenopvang
Er zijn mogelijk Utrechters betrokken bij de bestorming van een vluchtelingenopvang afgelopen nacht in Woerden. Dat laat de Woerdense burgemeester Victor Molkenboer weten aan de lokale televisie. Een groep van zo’n twintig mensen viel vannacht de noodopvang aan. Ze duwden hekken omver en gooiden met vuurwerkbommen en eieren.

Er zijn mogelijk Utrechters betrokken bij de bestorming van een vluchtelingenopvang afgelopen nacht in Woerden. Dat laat de Woerdense burgemeester Victor Molkenboer weten aan de lokale televisie. Een groep van zo’n twintig mensen viel vannacht de noodopvang aan. Ze duwden hekken omver en gooiden met vuurwerkbommen en eieren.

De belagers waren zwartgekleed en hadden bivakmutsen op. De politie heeft elf mensen kunnen arresteren. De aanvallers probeerden binnen te komen, maar dat zou niet gelukt zijn.

Sinds afgelopen woensdag worden er 150 vluchtelingen opgevangen in sportcentrum Snellerpoort. De groep aanvallers zou volgens de lokale televisie in Woerden mogelijk gedeeltelijk behoren tot de harde kern van FC Utrecht. Ook de burgemeester, die sprak van een zieke groep mensen, laat weten dat er signalen zijn dat enkele mannen uit Utrecht komen.

UPDATE: De politie laat weten dat er elf personen zijn aanhouden. Het zijn mannen in de leeftijd van 19 tot 30 jaar, afkomstig uit Montfoort, Harmelen, Lopik, Schoonhoven, Woerden en Utrecht.

74 Reacties

Reageren
  1. Rietje

    Welkom in Nederland.
    van de regen in de drup.

  2. Roald

    Dit soort NSB tokkies komen morgen in grote getale naar Utrecht om te demonstreren… Gezellig

  3. Sanne

    En wat vinden de usual suspects/reaguurders op DUIC hier dan van?

  4. herman

    Sommige Nederlanders laten zich van hun slechtste kant zien…

  5. Hans Oudwijk

    Sanne 10 OKTOBER 2015 OM 11:31
    Sanne, hoewel ik sterk gekant ben tegen de onafzienbare instroom van mensen waarvan het grootste gedeelte niet als oorlogsvluchteling kan worden aangemerkt, ben ik evenzogoed sterk gekant tegen elke vorm van geweld van welke zijde deze ook komt. Daarom ook, keur deze actie af.

  6. Joris Louwes

    Ik ben benieuwd of dit dezelfde nationale verontwaardiging teweeg zal brengen als de overval die het kabinet pleegde op Oranje.
    Het wachten is op een gevatte tweet van de PVV om dit directe geweld tegen mensen af te keuren.

  7. Timo

    Vanuit de Tweede Kamer is geschokt gereageerd. De meerderheid vind dat dit soort gedrag onacceptabel is.

    Schijnbaar vonden ze dat niet van al die “eigen volk eerst” spandoeken…..

  8. Hans Visser

    Een onafzienbare instroom van mensen die het “gewoon proberen” zich in Nederlanden te vestigen en waarbij dat ook “gewoon gaat lukken” roept enorm veel angsten en vooral veel frustrerende machteloosheid op onder Nederlanders…dat daaruit protesten in veel vormen en maten komen is voorspelbaar. Ik heb echt te doen met mijn mede-Nederlanders, als ze dergelijke protesten opzetten en uitvoeren. Deze mensen schreeuwen om hulp, zijn bang onder de voet gelopen te worden en willen serieus genomen worden ! “Ons machtige Europa ” en “onze bevriende Amerikanen ” hebben nogal wat op hun geweten…

  9. Sanne

    Hans Visser 10 OKTOBER 2015 OM 12:41
    En dus, wat is je punt? Dat geweld prima is? Ik heb medelijden met jou.

  10. Geenstijl@Utrecht

    Laat ik hier duidelijk schrijven, geweld in enige vorm is onacceptabel, tegen wie dan ook, ook als je het niet eens bent met een overheidsbeslissing.
    Ik begrijp de woede van deze mensen, maar geweld is daarvoor geen rechtvaardiging.
    Beschaafde en Democratische mensen gebruiken geen geweld, anders ben je net zo erg als een terrorist.

  11. wimutrecht

    @Hans Oudwijk Jij hebt er verstand van. Al binnen geweest bij AZC, de opvang? Al in gesprek geweest? De handen uit de mouwen gestoken? Wie praat je na? Ja een deel zijn ook gevlucht uit economische noodzaak. Wat is daar eigenlijk mis mee? Iedereen krijgt een onderzoek naar het hoe en waarom.
    Zeg dat er 35.000 vluchtelingen zijn. Dat is op de bevolking van Utrecht 10% dat is op de bevolking van Nederland 0,2%. In mijn jeugd in Oudwijk kwamen Indo’s naar Nederland 154.000. 150.000 Belgen/Luxemburgers tussen 1572 en 1630, 50.000 Fransen 1680, Hongaren nu nog 7775. en nog honderdduizenden vanaf de middeleeuwen t/m WO II. Percentages allochtonen Indo 24,7, Turken 16,4, Marokkanen 13,6, Aziaten 11, Surinamers 16, 2. Met zekerheid durf ik te voorspellen dat jouw genen zo gemixed zijn als die van Geert. Ook die van mij dus. Het totale aantal allochtonen in Nederland is 13,6 % van de Nederlandse bevolking en dat zijn dus honderden nationaliteiten. Ik weet nog dat mijn moeder naast Indisch, Turks leerde koken van Mevr. Mourad. Een hoog geschoolde Turkse werknemer van Werkspoor. Maar ja mijn antwoord aan jou zal wel aan dovemansoren zijn gericht.

  12. Luuk Upuuk

    Te triest voor woorden. Een machteloze woede maakt zich van mij meester. Nu vind ik het jammer dat ik om principiele redenen tegen de doodstraf ben. Misschien uitzetten naar Syrie, begrip zullen ze met hun ene hersencel dan wel niet opdoen voor de vluchtelingen, maar misschien kunnen ze dan wel wat van hun ervaringen delen.

  13. De vrolijke noot.

    De overspoeling van ons land met zich “vluchtelingen” noemende personen die eigenlijk alleen maar geluksmigranten zijn luidt echter een nieuw tijdperk in. Het is een ontwikkeling die diep gaat ingrijpen in alle aspecten van de samenleving en het leven van ‘de gewone man/vrouw’. Veel dieper dan bijv. ‘zware bezuinigingsmaatregelen’ zoals die achter ons liggen, die zijn er peanuts bij als je wilt vergelijken. Er zal meer polarisatie komen, enorme huisvestingsproblemen en gevoelde ongelijkheid hierover, de bijstandsuitkeringen voor al die Somaliërs en Eritreeërs (of ken jij er eentje die werkt?) zullen zwaar drukken op gemeentebudgetten en WMO-voorzieningen voor onze eigen bejaarden zullen uitgehold worden. Er zal geen hallelujastemming komen over de nieuwe aanwas Nederlanders, de eigen bevolking zal zich steeds meer ‘bedreigd’ voelen en de weerstand tegen de niet aflatende stroom migranten zal steeds groter worden. Tenminste dat scenario voorzie ik, gepaard gaande met meer protesten en ook geweld. Gewoon realistisch gedacht. Woede en protest en geweld zal zich tegen de regering richten. We zullen het zien

  14. Objectivist

    Triest en verwerpelijk, maar laten we wel wezen; het is maar een incidentje. Een incidentje dat ongetwijfeld sterk opgeblazen is. Niets meer of minder!

    Dit heeft helemaal niets met extreem rechts te maken. De meeste extreem rechtsen gedragen zich doorgaans voorbeeldig. Ze werken bijna allemaal en zijn goed geintegreerd. Het gedrag van individuen kan nooit sowieso representatief zijn voor een groep. Het zegt dan ook helemaal niets over extreem rechts gedachtengoed en waarschijnlijk waren het gewoon verwarde jongemannen. Lone wolves.

    Doorlopen mensen. Niets te zien hier.

  15. Objectivist

    Triest en verwerpelijk, maar laten we wel wezen; het is maar een incidentje. Een incidentje dat ongetwijfeld sterk opgeblazen is. Niets meer of minder!

    Dit heeft helemaal niets met extreem rechts te maken. De meeste extreem rechtsen gedragen zich doorgaans voorbeeldig. Ze werken bijna allemaal en zijn goed geintegreerd. Het gedrag van individuen kan nooit sowieso representatief zijn voor een groep. Het zegt dan ook helemaal niets over extreem rechts gedachtengoed en waarschijnlijk waren het gewoon verwarde jongemannen die uit achterstandsmilieu’s kwamen. Slachtoffers van hun omgeving en opvoeding.

    Doorlopen mensen. Niets te zien hier.

  16. Geenstijl@Utrecht

    Politici reageren natuurlijk geschokt en verontwaardig, bang dat dit zal overslaan als gerichte acties op de politiek, kan mij die angst voorstellen, als je jarenlang je kop in het zand hebt gestoken en nooit hebt geluisterd naar de gewone man op straat.

  17. vrolijke Noot

    @Sanne, ik zag een filmpje waarin een gelukzoeker vertelde dat hij erg grote ballen had, misschien kan je enige verlichting brengen voor dit soort mannen, kun je ook zien als hulp.

  18. Sanne

    Het is inderdaad triest en verwerpelijk, om te lezen dat een stel Utrechtse hobby-Geerten deze gewelddadige misdaad probeert te vergoelijken. Maar zelf zijn ze keurig hoor, heel Democratisch en zo. Maar wel verbaal geweld en kromme redeneringen gebruiken om beïnvloedbare losers op te ruien om wel geweld te gebruiken.

    @Vrolijke Noot, minderwaardigheidscomplexje? Of gewoon kleine ballen?

  19. Olaf

    @ objectivist; overdreven? Incidentje? Noem 51 huilende kinderen die post-traumatische stress ervaren door vuurwerkBOMMEN, terwijl men weggevlucht is uit een oorlogsgebied op de vlucht voor bommen, die men letterlijk naast zich heeft horen en zien inslaan en waarbij ze ook nog vrienden en familie zijn kwijtgeraakt maar een incidentje.

    Typisch trouwens dat sommige mensen die hier reageren zich voordoen als beschermers van jet vrije westen, naar zich zelf agressief opstellen tab anders denkenden en zelfs geweld goed praten. In hoeverre ben je dan zelf geen extremist. Helaas hebben ze dit zelf niet door.

  20. Hans Oudwijk

    Sanne 10 OKTOBER 2015 OM 13:56
    In de opeenvolgende artikels op DUIC over de instroom van de ‘vluchtelingen’ kan men, teruglezend, constateren dat directe en indirecte bedreigingen alleen vanuit de linker hoek aan het adres van tegenstanders van de vluchtelingeninstroom werden en worden gebezigd.

    Daarbij komt dat die ‘vluchtelingen’ zichzelf in de korte tijd die ze in Europa/Nederland aanwezig zijn bepaald niet van geweld afzijdig hebben gehouden. Dagelijks kan men in de media lezen dat er geweld door hen is gebruikt. Zelfs politiemensen zijn door hen aangevallen toen deze een Iraakse verkrachter wilden arresteren. Vrouwen en meisjes zijn aangerand en verkracht. en de lijst misdaden en wangedrag kent nu al geen einde. Wat denk je zelf dat de toekomst voor ons in petto heeft?

    Hoelang zal het duren voor jij en andere vrouwen hun haar, net als de vrouwen in Zweden, zwart zullen verven om de kans op verkrachting te verkleinen?
    Wanneer is ons geld op en moeten onze bejaarden, invaliden, geestelijk gehandicapten en andere hulpbehoevenden maar zien hoe zij zich redden? Ook deze vragen zijn schier oneindig net als de gewelddadigheid die zich in onze samenleving zal nestelen.

    Deze ‘vluchtelingen’zijn voornamelijk jonge moslims uit een agressieve mohammedaanse cultuur. Nog nooit hebben grote groepen moslims zich in een ontvangende samenleving vreedzaam geïntegreerd. Altijd is de ontvangende samenleving vernietigt. Al 1400 jaar achtereen. Ze schreeuwen het zelf vanaf hun minaretten. Het staat in hun boeken. Ze schreeuwen het al 1400 jaar. ‘Allah u akbar. De wereld behoort de islam toe’.
    En dat gaan we weten en voelen.

    Vooral vrouwen. 50% van onze bevolking zal het slachtoffer worden van de walgelijke mohammedaanse misogynie.
    Tenzij we ons met alles dat we in ons hebben zullen verzetten.

  21. Olaf

    @ Hans Oudwijk

    Welke media lees jij eigenlijk?

    Binnen elke, lees ELKE, bevolkingsgroep heb je extremisten, fundamentalisten (jij bent er trouwens zelf ook 1, maar dat heb je niet door, maar dat terzijde), dus ook binnen een groep nieuwkomers. Die massale incidenten (geen idee over welke je het hebt), beperken zich tot een paar (op 1 hand te tellen) per week en verhouden zich tot de normale misdaadcijfers. Zeker als je het afsteekt tegen al die duizenden (kleinigheidje) vluchtelingen over heel Europa, met zijn bevolking van miljoenen.

    De kans dat er bij jou in de straat, buurt, autochtone verkrachters, aanranders, moordenaars en dieven wonen is vele malen groter overigens. Dat toont menig onderzoek aan. Vaak ook de mensen waarvan je het niet verwacht, Ik persoonlijk vind jou maar eng Hans Oudwijk, Objectivist. Ik zou mijn kinderen, vrienden en buren meters/ kilometers bij jou uit de buurt houden, want jij bent in mijn ogen een grotere bedreiging dan een deel van de vluchtelingen. Waar overigens best gevaarlijke mensen tussen kunnen zitten. Want, die zijn er nu eenmaal Hans Oudwijk. het leven is niet zonder risico en er zijn gekken en malloten op deze planeet. Zeker als ze zich laten leiden door politiek en religie (1 pot nat). En dat doe jij ook Hans Oudwijk, al dan niet bewust of onbewust.

    Misschien ook eens wat minder kranten lezen en TV-programma’s kijken die een ernstig verstoord beeld van de feiten geven.

    Ondanks de problemen op de wereld is het namelijk nog nooit zo goed met de mens gegaan als nu. Natuurlijk zijn er verschrikkelijke oorlogen, zijn er verschrikkelijk veel slachtoffers; van oorlogen, maar ook van slavernij en uitbuiting en dan is er nog die 1 % die zich schandelijk aan het verrijken is ten koste van ons allemaal; maar als je de wereld van nu vergelijkt met alle perioden voor de 2e wereldoorlog, waarin 75-80% van de wereldbevolking ziek was, vies was, arm was, lelijk was, alleen maar sliep en werkte; het soort van permanent onveilig was, dan kan je toch stellen dat het nu wel redelijk met de mensen gaat. Zeker als je het aan de mens als individu vraagt. Met het individu gaat het goed, met de groep slecht.

    Misschien eens wat vaker Rutger Bregman lezen of naar hem luisteren:

    https://decorrespondent.nl/3460/Dit-had-maandag-op-alle-voorpaginas-moeten-staan/317314060360-ea9a6836

    Daarnaast en iemand kwam al met dat advies, ga eens voor je vrouw, kinderen, geliefden en naasten zorgen. Zorg dat zij te eten hebben, een dak boven hun hoofd hebben en liefde en aandacht krijgen, i.p.v. je laten leiden door politiek gewauwel. Als iedereen dat zou doen, zou er nauwelijks nog ellende zijn op deze planeet.

  22. Matthijs

    Ik kan soms werkelijk waar niet geloven wat voor vuige, schokkende en inhumane reacties er hier worden geplaatst.

    Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: ga eens bij jezelf te rade of er zaken in je eigen leefomgeving zijn die tot deze frustratie hebben geleid, in je jeugd, in relaties of op het werk. Omdat ik simpelweg weiger te geloven dat iemand van u ook maar in de buurt is geweest van een mens (want dat zijn het) die heeft moeten

    Kortom, enige zelfreflectie, danwel empatisch vermogen zou u sieren.

  23. Matthijs

    *die heeft moeten vluchten.

  24. Hans Oudwijk

    Olaf 10 OKTOBER 2015 OM 15:53
    @ Hans Oudwijk
    ‘Welke media lees jij eigenlijk?
    Binnen elke, lees ELKE, bevolkingsgroep heb je extremisten, fundamentalisten (jij bent er trouwens zelf ook 1, maar dat heb je niet door, maar dat terzijde),’………….

    Zie hier ‘de toon van het debat’ vanuit de linker zijde. Denk jij nu echt dat ik de rest van die troep die jij produceert ga lezen?

  25. Ries

    Geenstijl@Utrecht

    10 oktober 2015 om 13:30

    Politici reageren natuurlijk geschokt en verontwaardig, bang dat dit zal overslaan als gerichte acties op de politiek, kan mij die angst voorstellen, als je jarenlang je kop in het zand hebt gestoken en nooit hebt geluisterd naar de gewone man op straat!

    @
    En zo is het!

    Net op Cityplaza een grote ruzie tussen Eritreers, een moeder die dee kind van 2 jaar alleen naast de trambaan liet staan en bleef vechten met naar later bleek haar man.
    Door niets en niemand tegen te houden ondanks verwoede pogingen van Nederlandse mensen in haar omgeving, een klodder spuug konden ze krijgen. Diverse oudere Nederlandse mensen riepen: en dit is nog maar een voorproefje met dit soort volk. Ik wil er mee zeggen….de mensen komen nu in opstand en de politiek kijk er naar en links lult alles recht.

    In de Efteling heb je een attractie die Pagode heet.
    Morgen komt Pegida en dat is geen sprookje maar helaas de harde werkelijkheid.
    Laten we eens wakker worden allemaal!

  26. De vrolijke noot.

    @Mathijs, is echt niet wijs, man wat lul je nou, heb zat van dit soort gevallen in mijn omgeving meegemaakt, gaan nu lekker op vakantie in land van herkomst, nota bene in hun eigen woning, en hier in de bijstand.
    Maak dat de kat maar wijs Mathijs is niet Wijs.

  27. Geenstijl@Utrecht

    Ik roep iedereen op om juist als demonstratie, tegen links terreur, naar de demo van PEGIDA te gaan, en daar te laten zien dat mensen niet hun mond laten snoeren door extreem-links, en niet zwichten voor links-geweld, en dit allemaal op vreedzame wijze.

  28. Hans Oudwijk

    Ik vraag het ook onder dit artikel nog maar een keer aan de ‘anders- en ongelovigen’:

    Wat is er zo goed aan de islam dat het verdedigen van die islam waard is?

    Een simpele, éénduidige vraag waarop ik nog nooit een antwoord – zinnig of onzinnig – heb gekregen.

  29. Objectivist

    Olaf 10 OKTOBER 2015 OM 14:15

    Quote: “Noem 51 huilende kinderen”

    U heeft ze geteld begrijp ik?

    Quote: “die post-traumatische stress ervaren door vuurwerkBOMMEN,”

    En u bent ook nog psycholoog die die kindertjes onderzocht heeft?

    Quote: “terwijl men weggevlucht is uit een oorlogsgebied op de vlucht voor bommen, die men letterlijk naast zich heeft horen en zien inslaan en waarbij ze ook nog vrienden en familie zijn kwijtgeraakt maar een incidentje.”

    Wat een suggestief onderbuik gebral. De cijfers tot nu toe laten zien dat meer dan de helft niet eens uit oorlogsgebieden komt. Luister, heel vervelend hoor wat er gebeurd is, maar laten we dit niet opblazen tot iets van absurde proporties. Gewoon een incidentje.

    Quote: “Typisch trouwens dat sommige mensen die hier reageren zich voordoen als beschermers van jet vrije westen, naar zich zelf agressief opstellen tab anders denkenden”

    Het is helemaal niet zo gek dat vrijheidslievenden zich intolerant opstellen naar barbaren uit vrijheidshatende culturen. Gek zou zijn wanneer een beschermer van het vrije westen zich tolerant zou opstellen jegens aanhangers van een bloeddorstige ideologie.

    Quote: “en zelfs geweld goed praten.”

    Dat zal ik nooit doen. Als anarcho-kapitalist keur ik iedere inbreuk op het lijf moridicus af.

    Quote: “In hoeverre ben je dan zelf geen extremist. Helaas hebben ze dit zelf niet door.”

    Zou iemand in -pakweg- 1938 een extremist zijn geweest als hij Nazi’s had willen verjagen, omdat hij of zij in vrede en veiligheid wil leven? U zou niet blind moeten zijn voor de ideologie die men momenteel importeert….

  30. Hans Oudwijk

    Geenstijl@Utrecht 10 OKTOBER 2015 OM 16:32

    Ik zal er morgen zeker bij zijn.

  31. Gertrude

    Nu een beetje reageren dat het geweld tegen de vluchtelingen verwerpelijk is, is mosterd na de maaltijd. Ondertussen creëren jij en je maten een klimaat van haat en onverdraagzaamheid. Heb je je bruine hemd al gestreken?

  32. Gertrude

    Wellicht ten overvloede: bovenstaande reactie is gericht aan Hans Oudwijk/Objectivist

  33. Rietje

    Het verdedigen van de Islam ?
    Het verdedigen van mensenlevens.
    Daar gaat het om.
    En doe ook niet alsof getraumatiseerd zijn van oorlog aanstellerij is. Je hebt duidelijk geen enkel benul wat oorlog met mensen doet.

  34. Olaf

    @ Hans Oudwijk

    Quote Hans Oudwijk: “Zie hier ‘de toon van het debat’ vanuit de linker zijde. Denk jij nu echt dat ik de rest van die troep die jij produceert ga lezen?”

    Zie hier de reden waarom niemand jou serieus moet nemen, zielig ventje. Iets met het serieus nemen van je gesprekspartner…. o ja, ik wasvergeten dat je de hele tijd in gesprek bent met jezelf en je alter ego’s.

    @ Objectivist/ Hans Oudwijk

    Quote: “”Noem 51 huilende kinderen”
    U heeft ze geteld begrijp ik?”

    Nee ik niet, maar een medewerker van de opvanglocatie wel, aldus deze medewerker geciteerd in verschillende media. Die wist ook te vertellen dat deze kinderen uit oorlogsgebieden komen. Deze directe en primaire bron heb ik iets hoger zitten dan uw ziekelijke twijfel aan alles wat u niet wenst te geloven.

    Veel succes met bang zijn. Ik hoop ook dat als men ons komt lynchen dat men u als eerste pakt. In de tussentijd ga ik verder met mijn vrouw lief hebben en nuttige dingen doen in het leven. Zoals werk doen waar ik voldoening uit kan halen, mijn kinderen opvoeden, mijn vrouw lief hebben. mijn naasten lief hebben, eten en zo af en toe iets doen voor een medemens.

  35. Jansen

    @ Objectivist

    “Zou iemand in -pakweg- 1938 een extremist zijn geweest als hij Nazi’s had willen verjagen, omdat hij of zij in vrede en veiligheid wil leven? U zou niet blind moeten zijn voor de ideologie die men momenteel importeert….”

    In 1938 hadden we vooral nog NSB’ers in Nederland die maar wat graag meeliften op het succes van de Nazi’s in Duitsland, om hun nationalistische ideetjes te verwezenlijken. Mensen die ook bevolkingsgroepen zwart maakten. Ik zie weinig verschil met wat u doet eigenlijk. Er wordt geen ideologie geïmporteerd, er komen hier mensen aan de grens, die toch wel komen, al komen ze kruipend, zwemmend, liftend; ze komen. Wat is uw oplossing. Ze neerschieten?

    Als u het echt niet eens bent met culturele uitgangspunten die de groep meebrengt, kunt u deze mensen ook overtuigen van andere opvattingen, die men wellicht niet kent. Misschien staat men er wel open voor. Probeer het eens. Maar ja, dat is moeilijk he, i.p.v. iets roepen vanuit uw woonkamer. Succes met bang zijn en brallen> sukkel!

  36. Olaf

    Quote: “Het is helemaal niet zo gek dat vrijheidslievenden zich intolerant opstellen naar barbaren uit vrijheidshatende culturen. Gek zou zijn wanneer een beschermer van het vrije westen zich tolerant zou opstellen jegens aanhangers van een bloeddorstige ideologie.”

    Ik heb het over het wegzetten van andersdenkenden op dit medium, mensen met afwijkende standpunten. Mensen die misschien wel links georiënteerd zijn. Ik dacht altijd dat we discussieerden op basis van argumenten.

  37. Hans Oudwijk

    @Rietje 10 OKTOBER 2015 OM 17:20

    1)Ik vraag toch expliciet naar de verdedigbare waarden van de islam. Kom dan niet met iets anders op de proppen.
    (Overigens van humanitaire vragen heeft nog nooit een mulah, groot moefti of ayatolah wakker gelegen).

    2)Waar stel ik dat getraumatiseerd zijn van oorlog, aanstellerij is?

    3)Ter voorkoming van oorlog heb ik de dienstplicht nog vervult. In Duitsland op de Lunerburgerheide heb ik ons land en continent tegen de Russische beer verdedigd.
    (Wij behielden in de jaren ’76/’77 inderdaad de vrede) 😉

    @Gertrude 10 OKTOBER 2015 OM 17:08
    Lekker hè, beetje schelden?
    Kijk jij wel een beetje uit de aankomende jaren, je bent een vrouw en staat bovenaan het verlanglijstje van die ‘gevluchte’ mohammedaanse schatjes. Ook als je nee zegt..

  38. Rietje

    Och Hans toch.
    Ook op deze mooie zaterdag zoveel ellende op het internet kwakken.

  39. Luuk Upuuk

    @ Rietje, Hans zit op deze zaterdag waarschijnlijk zijn verdriet te verdrinken over het feit dat zijn vrouw met die aardige marrokaanse meneer is gaan samenwonen.

  40. Rietje

    Hahahaha

  41. Objectivist

    @Olaf 10 OKTOBER 2015 OM 17:26

    Quote: “Nee ik niet, maar een medewerker van de opvanglocatie wel, aldus deze medewerker geciteerd in verschillende media.”

    Ja. Dan moet het wel waar zijn. Mijn hemel, wat bent u toch naief.

    Quote: “Die wist ook te vertellen dat deze kinderen uit oorlogsgebieden komen.”

    Niet zo gek, aangezien iedere vluchteling vertelt uit oorlogsgebied te komen. Het alternatief is een enkeltje terug.

    Quote: “Veel succes met bang zijn. Ik hoop ook dat als men ons komt lynchen dat men u als eerste pakt. ”

    Dat is exact(!) waar een (islam) appeaser op hoopt; als laatste opgegeten te worden.

    Quote: “Zoals werk doen waar ik voldoening uit kan halen, mijn kinderen opvoeden, mijn vrouw lief hebben. mijn naasten lief hebben, eten en zo af en toe iets doen voor een medemens.”

    Wat bent u toch een goed mens! U gloeit vast van binnen. Is het niet van onthutsende naiviteit is het wel van uw aanhoudende emotionele trip…Met rationaliteit heeft uw betoog weinig van doen in ieder geval.

  42. Objectivist

    @Jansen 10 OKTOBER 2015 OM 17:33

    Quote: “In 1938 hadden we vooral nog NSB’ers in Nederland die maar wat graag meeliften op het succes van de Nazi’s in Duitsland, om hun nationalistische ideetjes te verwezenlijken. Mensen die ook bevolkingsgroepen zwart maakten. Ik zie weinig verschil met wat u doet eigenlijk.”

    Dan bent u niet alleen stekeblind, maar ook Oostindisch doof en ronduit stupide. Het is juist het Islamo-fascisme waar ik me tegen uitspreek. De NSB’er in dit hele verhaal zijn lieden als u, die opnieuw met een afgrijselijke ideologie collaboreren. Heeft u dan niets geleerd van de geschiedenis?

    Quote: “Er wordt geen ideologie geïmporteerd, er komen hier mensen aan de grens, die toch wel komen, al komen ze kruipend, zwemmend, liftend; ze komen.”

    Hoe ze ook komen, ze brengen een verderfelijke ideologie mee.

    Quote: “Wat is uw oplossing. Ze neerschieten?”

    Er is mijn utopische oplossing en een realistische oplossing. De utopische oplossing is een afschaffing van de overheid en terug naar private woongemeenschappen. Ik mijn Islam vrije kapitalistische samenleving, u uw multiculturele heilstaat. De realistische versie is om ze allemaal terug te sturen. Geen uitzondering. De Australie aanpak. Waar ik ook nog mee zou kunnen leven is als u ze ZELF in huis zou nemen, waarbij u uiteraard ook ZELF alle kosten betaalt. Doet u niet natuurlijk….

    Quote: “Als u het echt niet eens bent met culturele uitgangspunten die de groep meebrengt, kunt u deze mensen ook overtuigen van andere opvattingen, die men wellicht niet kent.”

    Ja. Samen rond een kampvuur Kumbaya my Lord zingen terwijl de elfjes dansen. We worden allemaal vriendjes. Nog nooit ook maar een pagina van de Koran, Soennah, Hadith en Sharia (Islam) tot u genomen zeker? Onthutsend, hoe naief de meeste Westerlingen zijn.

    Quote: “Probeer het eens.”

    Probeert u eens uw bankstel te overtuigen van het feit dat ze beter iets anders dan een bankstel kan zijn. Even zinvol. Even doldwaas.

    Quote: “Succes met bang zijn en brallen> sukkel!”

    Daar is de onderbuik weer. Hou uw emoties onder controle. U komt op deze manier over als een labiel zesjarig schoolmeisje.

  43. Y

    Triest deze mensen komen van een oorlog! Hoe diep kun je zinken en dan vinden ze het straks gek dat vluchtelingen zich gaan bewapen omzichzelf te beschermen. Deze mensen verdienen bescherming wanneer de oorlog voorbij is in Syrië keren de meeste weer terug laat ze toch met rust dan laten ze jullie ook met rust simpel geef ze toch die rust vuile rascisten.

  44. Olaf

    Quote: “Wat bent u toch een goed mens! U gloeit vast van binnen. Is het niet van onthutsende naïviteit is het wel van uw aanhoudende emotionele trip…Met rationaliteit heeft uw betoog weinig van doen in ieder geval.”

    Wat bent u toch een naar mens. Het is duidelijk dat angst, haat en frustratie u van binnen hebben opgegeten. Gelukkig heb ik aan mijn instelling veel warme vrienden en naasten te danken. 😀

    Misschien moet u eens met mij gaan meetrippen. Het zal een onuitwisbare indruk achterlaten en u vervullen van vreugde en plezier en leuke contacten met de medemens.

  45. Objectivist

    Olaf 10 OKTOBER 2015 OM 19:19

    Quote: “Misschien moet u eens met mij gaan meetrippen. Het zal een onuitwisbare indruk achterlaten en u vervullen van vreugde en plezier en leuke contacten met de medemens.”

    Ah. Een drugsgebruiker. Figures….

  46. Marco Giebels

    De spanjaarden zijn ook niet zo blij met de mensen die elk jaar het slechte weer ontvluchten en lekker aan het strand gaan liggen, zij vinden die kultuur van de hollanders maar niets. Op mars hebben ze water gevonden, voor 38 dollars kan je bij MARS ONE deze ellende ontvluchten, maar ……… misschien is het op Mars niet anders. Laten wij hopen dat er geen tragedie plaatsvindt zoals in Zeist 3 december 1914, op een belgische vluchtelingenkamp, dat ging ten koste van 8 doden en 21 gewonden.

  47. Newsfinder

    Gewoon wat relschoppers.

  48. Timo

    De beste oplossing voor het vluchtelingen probleem is natuurlijk het deporteren van al die racisten die geen greintje menselijkheid willen tonen richting oorlogsvluchtelingen omdat ze bang zijn om ook maar een klein beetje welvaart te verliezen.

  49. Hans Oudwijk

    Ik vraag het ook onder dit artikel nog maar een keer aan de ‘anders- en ongelovigen’: (tweede maal vanavond)

    Wat is er zo goed aan de islam dat het verdedigen van die islam waard is?

    Een simpele, éénduidige vraag waarop ik nog nooit een antwoord – zinnig of onzinnig – heb gekregen. Maar wel schelden, verdacht maken en schamperen als de beste. Ook vanavond heeft nog niemand geantwoord of gereageerd op bovenstaande serieuze vraag.

    Dat is op z’n minst een zwaktebod en op zijn best een teken dat de hersentjes kraken van plezier omdat de eigenaar nadenkt.

  50. Rietje

    Hans.
    Jij bent degene die het over de Islam heeft.
    De meesten hier hebben het over mensen.
    Mensen die hulp nodig hebben.
    Wat begrijp je daar nou niet van ?
    Er is meer aan een mens dan zijn/haar al dan niet aanwezige geloofsovertuiging of die van zijn/haar landgenoten.

  51. De Vries

    Ach, de politiek……allemaal pakken boter op het hoofd! Ze zijn wereldvreemd en totaal afgedwaald van de realiteit. Ze staan bol van de vergaderstukkenkennis en gaan daarna snel naar hun koopwoningen in de gegoede buurten zonder integratieproblematiek of AZC in de achtertuin. Men beseft niet dat de druk op de ketel van de gemiddelde Nederlander alleen maar stijgt; geen sociale huurwoning te vinden, multicultisamenleving is mislukt, integratie van nieuwe nederlanders verloopt verre van soepel, sociale voorzieningen worden afgebroken maar wel beschikbaar voor immigranten, onderwijs holt achteruit immers 75% van de leerlingen krijgt een vmbo-advies, zwarte scholen versus witte scholen en de geloofsuitingen van een niet westerse religie worden/ zijn nadrukkelijk zichtbaar in het straatbeeld. Die druk op de samenleving: het zal ontploffen ongeacht hoezeer de ‘beboterde’ politici of bestuurders ook zalvende hypocriete taal spreken. De aanvallers van azc Woerden zijn een voorhoede van een grote massa die zich begint te roeren. Feitelijk moet men in politiek Den Haag zijn want daar ligt de bestuurlijke verantwoordelijkheid!

  52. Aroon

    Het zou de politici sieren als ze zich ook eens met deze woorden zouden uitspreken tegen de gewelddadigheden IN de AZC’s door het hele land. Of tegen de structurele discriminatie van christenen in de centra. Of de zedenmisdrijven in en rondom de AZC’s in heel Europa. En ik ben ook benieuwd wat ze gaan zeggen als de IS strijders, waarvan het Dagblad van het Noorden nu aangeeft dat ze in Ter Apel zitten, hun eerste aanslag plegen. De politici hebben chaos gezaaid daar illegale migratie ongehinderd toe te laten, door niet goed te onderzoeken wie echt vluchteling is. Kijk dan niet raar op als je die chaos ook geoogst wordt.

  53. Rietje

    Als je het niet eens bent met het beleid van de overheid moet je niet een azc aanvallen.
    De grappenmakers die de touwtjes in handen hebben hebben er een flinke puinhoop van gemaakt. Daar is iedereen het over eens.
    We zullen het als samenleving actiever moeten oppakken.
    Van enkel mokken achter de computer gaat het niet beter worden.
    Azc’s aanvallen gaat zeker niets positiefs bijdragen.

  54. Frank

    @Aroon:

    “Het zou de politici sieren als ze zich ook eens met deze woorden zouden uitspreken tegen de gewelddadigheden IN de AZC’s door het hele land.”

    Eh… de held die een aanslag voorkwam in de Thalys is in het uitgaansleven van Sacramento neergestoken toen hij het voor een vrouw opnam. Onnodig te zeggen dat het hier stuk voor stuk blanke gristenen betrof. Welke politicus heeft zich daartegen uitgesproken?

    Maar goed. Ik begrijp dat jij last van die conflicten hebt? De reden dat dit gebeurt en dat politici zich er niet over uitspreken is dat die politici zelf te laat, onvoldoende gedaan hebben, waardoor teveel mensen nu in te weinig faciliteiten op een te klein oppervlak zitten. Die politici (of liever: bewindslieden) hebben zogezegd boter op het hoofd. Kilo’s.

    En zo’n lul als Zijlstra, die wil het vervolgens NOG kariger maken, zodat die mensen NOG dichter op elkaar gepakt komen te zitten, enkel en alleen met het doel om mensen die hier NOG NIET zijn, te ontmoedigen. Die man is ziek.

    En helemaal los daarvan: Als het al zo is dat dit geen actie van neofascistische of extreme danwel minder extreme rechtse gekken is (ik ben bereid dat te geloven, maar heb zo mijn twijfels), dan is het op z’n minst natuurlijk linea recta terug te voeren op de ophitsende en westers-extremistische geluiden van xenofoben als Hans Oudwijk, die ik er sterk van verdenk een alter ego van Wim Vreeswijk te zijn.

    Van haatbaarden bestaan overduidelijk ook westerse versies.

  55. Geenstijl@Utrecht

    @Frank ik geef het toe, ik heb een baard en ben blank, dus ik ben een blanke ….baard.
    Tja dat Halbe een liberale …… is dat wist ik al toen die hier in Utrecht rondliep, praatjes vullen geen rechtse gaatjes.
    Frank ik verdenk jou ervan, de alter ego van Peter. R. de Vries te zijn, oftewel Beterweter R de Vries, a raison aan tafel 2500,-.

  56. Hans Oudwijk

    ‘dan is het op z’n minst natuurlijk linea recta terug te voeren op de ophitsende en westers-extremistische geluiden van xenofoben als Hans Oudwijk, die ik er sterk van verdenk een alter ego van Wim Vreeswijk te zijn’

    Geen verhaal of argumenten maar karaktermoord en paranoïde bullshit.in de beste Stalinistische traditie.

  57. Frank

    @geenstijl: Grappig. Ik spreek jou niet aan en toch reageer je alsof dat wel het geval is. Dat geeft te denken. En verder denk ik gezien de structuur en inhoud van je bericht dat je er goed aan doet niet te reageren met alcohol op. 🙂

  58. Frank

    @Hans: Hoezo karaktermoord? Die veronderstelling lijkt me eigenlijk een forse belediging voor Wim Vreeswijk.

    En hoe je het ook wendt of keert. De daders zijn hoe dan ook toch mennekes die praktische invulling geven aan jouw gedachtengoed. Op een manier die jij ongetwijfeld politiek correct zult veroordelen, maar tegelijkertijd evengoed zijn basis wel in dat gedachtengoed vindt.

    Zoals je zelf de Islam een abjecte ideologie vindt, zo zie je nu dat jouw gedachtengoed evengoed op een zieke manier in de praktijk gebracht kan worden. Wees er maar trots op…

  59. Objectivist

    Gut gut. Na de vreselijke terroristische aanslag in Woerden, waarbij zeker tientallen onschuldige eieren- en wat rotjes sneuvelden, verkeren de oorslogslachtoffers uit Syrie nu in ware doodspaniek. Quelle horreur! Zelfs de minister president toonde zich en waar staatsman en bezocht de levensgevaarlijke rampplek om de neurochirurgen, hoogleraren en tandartsen (die liefst 10 veilige landen door hebben gereisd om Nederland te bereiken) een hart onder de geheel gesubsidieerde riem te steken.

    Was de man in velden of wegen te bekennen om de in de buurt van een AZC centrum verkrachte en gemolesteerde Nederlandse vrouwen te steunen? Neen. Was de man ook maar ergens te bekennen op plaatsen waar onrust is ontstaan door het neerplempen van AZC’s? Neen. Was Rutte dan in Oisterwijk, om de slachtoffers van enkele culturele AZC import parels te troosten nadat ze verrot geslagen waren met stokken? Neen. Een mooi plaatje met wat golddiggers en mijnheer staat vooraan….

    De feiten dan maar. De Politie arresteerde 11 jongetjes en schrijft: “De groep brak rond 22.30 uur door de afzetting heen en probeerde de sporthal te bereiken, ze gooiden hierbij met vuurwerk en eieren”

    https://www.politie.nl/nieuws/2015/oktober/10/03-aanhoudingen-na-proberen-binnendringen-vluchtelingenopvang.html

    Nog voor de sporthal in de verste verte bereikt was, dropen de jochies al af, omdat de reeds aanwezige Politie ingreep…Bestorming? Bommen? Werkelijke dreiging? Geweld? Rampplek? Het zou een hilarische grap kunnen zijn, ware het niet zo diept triest.

    Nog iets opmerkelijks! Helemaal nergens in de media of op social media is een bericht te vinden over deze tragische gruweldaad. Pas om 06.30 komt Woerden.tv met de eerste melding. Ze spreekt van een “bestorming” die “rond middernacht plaats vond”. Was het niet 22.30, zoals de Politie schreef? Met feiten heeft het allemaal vrij weinig van doen.

    De PVDA burgemeester (uiteraard) van Woerden gooit nog even wat olie op het vuur en spreekt van “geschokte vluchtelingen”, een “zieke groep uit de regio Utrecht” en dat “enkele vluchtelingen weg wilden uit Woerden door de onlusten”. Gelukkig wist hij ze weer kalm te krijgen, aldus Molkenboer zelf. Waar zouden de geschokte Syrische kernfysici zijn zonder Molkenboer?

    Hier hadden de arme arme vluchtelingen potverdorie niet op gerekend! Reizen ze na in Damascus platgebombardeerd te zijn met 10-tonners en Daisycutters liefst 10(!) volkomen veilige Europese landen door op zoek naar “veiligheid”, komen ze terecht in Urban Jungle Woerden waar schuimbekkende fascistoide hordes blanke beesten het potverdikkie in hun hoofd haalden om eieren te gooien en rotjes af te steken. Het is toch maar te hopen dat deze groep hoogbegaafden deze levensveranderende schok ooit te boven zal komen en haar enorme verrijkende potentieel zal kunnen inzetten voor de Nederlandse bevolking.

    Morgen een nieuw (geweldadig?) hoofdstuk in de bewuste splijting van wat ooit een cultureel culthomogeen continent was en anno 2015 op een totaal ontheemde zoo begint te lijken. Zelfs de autochtone bevolking begint elkaar te bevechten. PEGIDA vs IS in Utrecht. Mis het niet mensen…

  60. Frank

    Je hebt om 2 uur ‘s nachts wel heel veel woorden nodig om een in- en in- lage, gecoördineerde actie (knullen uit verschillende steden/dorpen, dus grotendeels niet eens uit Woerden, in het zwart gekleed, met bivakmutsen) goed te praten he?
    Wat mij betreft veertig stokslagen en 2500 Euro boete de man.

  61. Robb

    Het zal je zoon maar zijn die opgepakt is. Ik zou mij kapot schamen.
    Ik hoop dat ze die gasten een enorme douw geven. 2 maanden gevangenisstraf, strafblad en lekker je hele verdere tokkieleven naar de tiefus geholpen met deze kansloze aktie.

  62. vrolijke Noot

    @Robb, of een medaille ………….

  63. Frank

    @Objectivist: vergelijk de tendens van je uitspraken (en die van Hans Oudwijk) even met de teksten op dit plaatje: http://shoaportalvienna.files.wordpress.com/2012/02/sportpalast.jpg

  64. Hans Oudwijk

    Het Vredenburg zou vandaag weleens te klein kunnen zijn om de toestroom van verontruste burgers en patriotten te bergen.
    De politieke peiling van Maurice de Hond is beloftevol.

    Hoor ik daar niet iemand vanuit z’n dumpflat in Overvecht tandenknarsen?
    Frank, denk je een beetje aan je glazuur.

  65. Jeroen

    Wat een reacties, werkelijk. Ik ben redelijk met stomheid geslagen door de enge vergoelijkende reacties voor deze zwart geklede stormtroepen die hun eigen knokploeg hebben opgezet. Hoe kun je zo’n plaat voor je kop hebben?

  66. Ries

    allemaal bla..bla..bla…

    Ik ga nu naar het Vredenburg!

  67. Hans Oudwijk

    Ries 11 OKTOBER 2015 OM 12:30
    Tot zo op het Vredenburg. Veel plezier en succes.

  68. Frank

    @Hans: Haha! Je moest eens weten…
    En over die peiling van De Hond: Dat levert een soort kabinet Colijn 5 op. Duurt twee dagen en dan moeten ze opstappen of vechten ze elkaar -net als na Fortuyn- de tent uit.
    Wilders heeft tenslotte al bewezen dat’ie niet in staat is de kikkers in de kruiwagen te houden. Plus dat-ie net als de LPF vooral (o, ironie) gelukzoekers aantrekt.

    @Ries: Je bent te vroeg. Jij bent pas om 14:00u aan de beurt.

    Pegida: “Patriottische Europeanen tegen islamisering van het avondland.”
    Godallemachtig. Hoe bruin wil je je naam hebben…

  69. Geenstijl@Utrecht

    @Frank, als je het pamflet door je achterwerk haalt is die inderdaad bruin Frank.
    Maar wat heb je dan tegen mensen die niets van dit soort gelukzoekers moeten hebben.

  70. maria

    Wat een hoop haat dragende mensen hier.
    Het sarcasme van de Objectivist.
    Zeker altijd veilig in ons kikkerlandje verbleven. En niet de tweede wereld oorlog mee gemaakt.
    Waar ik er naar als klein kind nacht merries van had.
    Mijn zoon terugkomend van iraq en Afghanistan met de usa forces, thuis komend met elk geluid recht op in bed zat en dan automatisch om zich heen greep. Gewend met een wapen naast hem te slapen.
    Je kletst maar een eind weg en hebt helemaal geen idee of ervaring wat ptsd is.
    Je zou je frustraties moeten gevrn aan waar de oorzaak van deze ellende vandaan komt.
    USA en NATO landen die landen kapot bombarderen en alleen omdat het westen de monopoly over de gas en olie wil hebben.
    Dus zeg tegen je regering houd op om als schoothond de usa te volgen. Er komt allenig maar narigheid van.

  71. Frank

    @geenstijl: Of er gelukszoekers tussen zitten zal moeten blijken. Is dat zo, dan is daar geen plaats voor.
    Maar onthoud één ding: noch jij, noch ik bepalen wie een gelukzoeker is. Dat doet de IND voor ons. Die kunnen dat veel beter dan wij allebei samen. Dus vooralsnog heeft elke vluchteling wat mij betreft het voordeel van de twijfel.

  72. Ries

    Maria

    We zijn wel gedwongen als “schoothond” voor de USA te dienen, alles beter dan overheerst te worden door Al Queda, IS en de Islam, over verderfelijk gesproken.

    Gewoon allemaal blijven slapen.

    P.S en er was maar 1 partij die gisteren uit was op rellen…..de linkse beroepsdemonstranten met hun eigen advocaatjes en juridische bijstand voor het geval dat!

  73. maria

    Ries.
    Je vergeet dat Al Queda en ook Isis door Amerika is gecreerd.
    Het was al het doel van Amerika na de eerste gulf oorlog onder Bush 1 om het hele midden oosten in beslag te doen nemen.
    Beroemde woorden van Dick Cheney. Laten wr het hele midden oosten in beslag nemen dan hebben wij controle over alle olie en gas.
    Het gast allemaal om olie en gas. Ook nu de situatie in Syria. Pijp leidingen. Assad had een contract met Putin.
    Maar Amerika wil dat Qatar de leidingen krijgt en Israel droomt van een groter Israel dus buiten de Golan Heights heel Syria. Groter Israel van de Nijl tot aan de Euphrates.
    Een hoop isis lui zijn van de oude sunni Baath party van Saddam die allemaal waren ontslagen uit de dienst door Amerika en een shiite president werd gekozen. En de strijd tussen Sunni en Shiite begon.
    Was amerika daar die oorlogen niet begonnen dan had je die groepen niet gehad en al die vluchtelingen.
    Maar ja, Ameriks en Europa doen zaken met de extreme Saudis en Qataris. Ook al is daar geen democracy of mensenrechten.
    De rijken met hun aandelen daar interesseert het dan niet.
    Puntje bij paaltje. Het draait allemaal om geld.
    En ze zijn zo stom geweest om met Saudi geld al die moskeeen in Europa te laten bouwen
    In het begin lekker goedkope werkkrachten uit Turkije.
    En nu is het hek van de dam.
    Hulp van Amerika voor Isis. Dream on.
    Kijk je maar naar Syria.
    Het is Rusland die het doet die zien het gevaar van Isis.
    Vergeet niet de woorden van de amerikaanse jodin Victoria Nuland die in de Oekranie zei. fu.k Europe.
    Je hebt eerder kans op hulp van Putin.
    Als ze een keer ophouden met de sanctions. Goed voor amerika maar niet voor Europa.
    Good luck Europe.

  74. Kees B

    Comment Hans Oudwijk, Objektivist, en andere synoniemen die Hans Oudwijk gebruikt.
    Heel slim hoor Hans Oudwijk om je profiel van Google te verwijderen.
    U bent alleen vergeten dat er nog veel afbeeldingen van u op Google staan waarop u een gezellig feestje heeft met ” De Zwarte Weduwe ” Rost van Tonningen.
    En dat u actief bent geweest in de Daklozen Opvang is een grote leugen, net zoals al het ander zogenaamde goed werk waar u zichzelf voor op de borst klopt.
    Trap er niet in! Deze man is een intrigant en een Populistische ophitser.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).