BBC: Utrecht in de top gelukkigste steden van de wereld | De Utrechtse Internet Courant BBC: Utrecht in de top gelukkigste steden van de wereld | De Utrechtse Internet Courant

BBC: Utrecht in de top gelukkigste steden van de wereld

BBC: Utrecht in de top gelukkigste steden van de wereld

Vorige maand publiceerde de Verenigde Naties het  World Happiness Report. Nederland staat op de vierde plek van gelukkigste landen, nog voor landen als Zweden, Verenigde Staten, België en Duitsland. De landen Denemarken, Noorwegen en Zwitserland heeft Nederland nog voor zich te dulden. De BBC onderzocht aan de hand van dit rapport welke steden de gelukkigste steden van de wereld zijn. Utrecht kwam prominent naar voren.

“Utrecht is een compacte stad gevuld met verrukkelijke cafés en restaurants, duizenden studenten van de eerbiedwaardige Universiteit Utrecht en vele artiesten en muzikanten. Op kelderniveau langs de Oudegracht zitten vele barretjes en het is een ideale plek om naar de boten en vogels te kijken”, laat de BBC weten.

Al eerder noemde CNN Utrecht het nieuwe Amsterdam. “A charming university town enviably sited at the heart of Dutch transport networks”, aldus CNN. Wij zijn het ook nu weer roerend met ze eens!

2 Reacties

Reageren
  1. Van Pimpelen

    … om alle verwarring compleet te maken dit: de amerikaanse hoofdstad New York heette eertijds New Amsterdam; één van de districten daarvan heet thans Utrecht. Wat Vancouver met Van Koevorden te schaften heeft zal mij een worstje zijn. Het amerikaans-engelse ‘nitwit’ is een verbastering van ‘niet weten’. ‘Yankees’ daarentegen is niets minder dan het ‘Jan-Kees” in het hollandsch. Ik zou graag iemand de Zwarte Piet toespelen…

  2. Paul Wilke

    In de WIJK UTRECHT in New York zijn 2 subway stations makkelijk te bezoeken als je de volgende keer in Manhattan bent.
    Denk wel dat deze ” utrechters” minder happy zijn..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).