Bert van der Roest veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk | De Utrechtse Internet Courant Bert van der Roest veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk | De Utrechtse Internet Courant

Bert van der Roest veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk

Bert van der Roest veroordeeld tot 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk
Voormalig raadslid Bert van der Roest krijgt 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk voor het stelen van minstens 26.241,06 euro van de Daklozenkrant. Van der Roest was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Voormalig raadslid Bert van der Roest krijgt 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk voor het stelen van minstens 26.241,06 euro van de Daklozenkrant. Van der Roest was zelf niet aanwezig bij de uitspraak.

Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de verdachte al een groot deel van het verduisterde bedrag aan Straatnieuws heeft terugbetaald en dat hij niet eerder voor soortgelijke feiten is veroordeeld. Ook houdt de rechtbank rekening met de aanzienlijke en steeds terugkerende negatieve media-aandacht. De rechtbank komt tot een lagere voorwaardelijke gevangenisstraf dan door de officier van justitie werd geëist, omdat de rechtbank tot een lager verduisterd bedrag komt.

In oktober vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat PvdA-raadslid en penningmeester van Stichting Straatnieuws Van der Roest duizenden euro’s ontvreemd zou hebben. Hij stapte per direct uit de gemeenteraad. De reacties waren niet mals, het ‘roofraadslid’ kon niet meer onopgemerkt over straat en al meteen begon de grote geruchtenstroom over de hoogte van het bedrag.

Stichting Straatnieuws Utrecht besloot echter geen aangifte te doen tegen Van der Roest. Dit zou niet in het belang zijn geweest van de stichting, er werd een convenant gesloten met de voormalige penningmeester. Al het geld zou terugbetaald moeten worden.

Enkele maanden later werden de eerder gemaakte afspraken alweer teruggedraaid. De partijen waren het niet eens over de uitwerking van de afspraken. Volgens Straatnieuws zou Van der Roest niet akkoord gaan met het vastgestelde bedrag, de stichting ging over tot aangifte tegen hem.

Discussiepunt

De hoogte van het bedrag was een groot discussiepunt. Tijdens de zitting kwam dit ter sprake. Waar Straatnieuws uitging van ruim 43.000 euro ging het OM uit van 60.000 euro. Het verschil in de bedragen zit hem in de berekening, maar ook de administratie van Straatnieuws bleek erg rommelig. Zelf zei Van der Roest dat hij de krant 22.000 euro verschuldigd is. Het exacte bedrag is op basis van het dossier niet te achterhalen. De rechtbank stelt daarom vast dat Van der Roest een bedrag van tenminste 26.241,06 euro heeft verduisterd.

9 Reacties

Reageren
  1. Jiri

    Bertje was niet aanwezig bij de uitspraak. Na zijn minachting richting de straatkrant, heeft deze pvda-graaier (what is in a name!) ook nog eens totaal geen respect richting de rechtbank. Schande dat deze ordinaire linkse dief zijn gezicht niet heeft laten zien. Bizar!

  2. stefan

    Nou Bert, dat is leuk verdiend. 240 uren werken en 26.241 euro verdienen. Meer dan 100 per uur incasseren dus. En het mooie is dat je het geld al binnen hebt voordat je ook maar 1 uur gewerkt hebt.

  3. Jan

    Rotte appels heb je overal, kijk maar naar de VVD!

    Hoeft hij het geld nu niet meer terug te betalen eigenlijk?

  4. Frank

    https://www.youtube.com/watch?v=uGoeRGnCKKM

    😛

  5. Rinus Wagner

    Onze Utrechtse topcrimineel Bertje Holleeder komt er voor zijn duizendste gepleegde misdrijf weer genadig vanaf.
    240 uur voor straf penningmeester zijn voor het straatnieuws.
    Zal mij benieuwen hoe deze sluwe vos het dit keer gaat aanpakken…

  6. Bert wordt beloond...

    Toppie toch… ruim 24.000 euro ” verdienen” vooraf ” ontvangen” en ook nog ” Belasting vrije”.
    Kortom penning meesters, misdaad loont !
    Dat kan je ook zien aan zijn big smile…
    De enig juiste taakstraf zou zijn; langs deuren gaan en de krant verkopen, of de schoenen van alle dak lozen poetsen.
    Overigens worden vaal taakstraffen niet, of in mindere maten in praktijk uitgevoerd omdat daar niet voldoende werk voor is..

  7. Herman

    Deze hondsbrutale arrogante dief is gestraft. Ik hoop dat de man door heeft wat hij aangericht heeft en nooit maar, dan ook nooit meer nog iets in het openbaar doet. De rest van zijn leven als een grijze muis leven en geld verdienen om het gestolen geld terug te betalen.

    Bah, wat een vervelende mensen zijn dit en toch verdient hij na zijn straf een tweede kans, wel graag in stilte.

  8. kees van oosten

    Waarom heeft niemand het over het bestuur van de Daklozenkrant o.l.v. Broos Schnetz, dat een onbetrouwbare en ondeskundige penningmeester al die tijd zijn gang heeft laten gaan? Jaarrekening te laat, niemand maakte daar een probleem over.

  9. Jiri

    @Kees: Omdat die penningmeester geen geld gejat heeft. Daarom misschien?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).