Bestuur Regio Utrecht probeert met kort geding de regiotaxi’s te behouden | De Utrechtse Internet Courant Bestuur Regio Utrecht probeert met kort geding de regiotaxi’s te behouden | De Utrechtse Internet Courant

Bestuur Regio Utrecht probeert met kort geding de regiotaxi’s te behouden

Bestuur Regio Utrecht probeert met kort geding de regiotaxi’s te behouden
Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft een kort geding aangespannen tegen Transvision, het bedrijf dat de regiotaxi’s in Utrecht regelt. Transvision heeft een contract tot 15 augustus 2018, maar heeft aangekondigd per 1 januari 2016 te stoppen met de regiotaxi’s. Het BRU en betrokken gemeenten zien dit als contractbreuk.

Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft een kort geding aangespannen tegen Transvision, het bedrijf dat de regiotaxi’s in Utrecht regelt. Transvision heeft een contract tot 15 augustus 2018, maar heeft aangekondigd per 1 januari 2016 te stoppen met de regiotaxi’s. Het BRU en betrokken gemeenten zien dit als contractbreuk.

Volgens algemeen directeur Bestuur Regio Utrecht, Piet van Elteren, vindt Transvision het contract te duur. “Ze vinden dat ze er te weinig aan verdienen”, vertelt Van Elteren. “Nu wij bezig zijn met fuseren, ziet Transvision kans om het contract op te zeggen.” Het BRU is echter nog steeds niet opgeheven en ziet geen reden om het contract met Transvision op te heffen.

De regiotaxi verzorgt het vervoer voor mensen die vanwege een beperking aangewezen zijn op deze vorm van (rolstoel)vervoer. Het gaat om ongeveer 26.000 taxiritten per maand in de regio Utrecht en Maarssen. Als de regiotaxi weg zou vallen, valt ook het vervoer voor deze groep mensen weg en daarmee een deel van hun onafhankelijkheid. Dat wil het BRU nu voorkomen door middel van een kort geding tegen Transvision.

Algemeen directeur van Transvision, René van der Veer, wil eerst het kort geding afwachten. “Tot dan heb ik geen commentaar”, laat Van der Veer weten.

7 Reacties

Reageren
  1. Freek

    Dit bedrijf heeft totaal geen hart of passie voor wat ze doen. Geld verdienen lijkt de enige prioriteit.

  2. Jolanda

    Tja dat krijgt Transvision er nou van, als je te laag inschrijft op een aanbesteding omdat je het werk zo graag wil, dan moet je op de blaren zitten. Het vorige bedrijf dat de Regiotaxi’s regelde (ik ben de naam alweer kwijt) mag wat mij betreft gewoon terugkomen! Dat was prima, spreek ik uit ervaring. Wel benieuwd hoe ik me de komende maanden bij gladheid en sneeuw ga verplaatsen, mocht dit allemaal verkeerd aflopen, maar kan ik dan de rekening naar het BRU of de gemeente Utrecht sturen?

  3. Puck

    Dhr. René van de Veer heeft geen ethisch bewustzijn en denkt alleen aan geld. Dan had hij met zijn bedrijf niet moeten intekenen op dit bijzondere vervoer. Duidelijk geval hart op de verkeerde plek en duidelijk voorbeeld van wat er mis is in deze door Paars gecreëerde aanbestedings- en marktdenkcultuur, die lieden als Dhr. van de Veer aantrekt. Ga je schamen. Ten opzichte van de generatie van je vader en moeder en ten opzihcte van je kinderen. Laten we hopen dat dhr. van de Veer ooit zelf, binnen niet al te lange tijd, afhankelijk wordt van dergelijk vervoer, dat hij zelf heeft afgeschaft.

    Overigens heeft dhr. van de Veer natuurlijk grof geld verdiend aan de aanbesteding de laatste jaren.

  4. Wim

    Tja BRU komt ervan als je door inschrijven ook alleen naar de centjes kijkt.
    Nu hebben de chauffeurs echt het risico dat ze op staat staan.
    Die concurrentie eis in openbaar vervoer en dan in speciaal vervoer gaat zich wreken.
    Kijk meer naar kwaliteit en continuïteit

  5. Rijk van den Brink

    Dit wordt uitgespeeld ten koste van de behoevende mensen.
    Zouden ze ook gereageerd hebben als ze aan deze onderneming verdiend hadden!!!!!!!
    Wel makkelijk maar zonder mentaliteit om er eerder mee op te houden.
    Contract is contract !!!!!!

  6. herman

    Transvidion kan rustig achterover blijven hangen.
    De BRU heeft jarenlang laten zien een ondeskundige stelletje prutsers te zijn die met hobbyisme belastinggeld verspilde.

  7. Ben

    Vreemd! Ik dacht dat per 1 januari dit jaar het BRU afgeschaft en ontmanteld was, nadat de eerste kamer had ingestemd met afschaffing van WGR+? Kennelijk denkt het BRU daar anders over…….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).