Bewoners boos na zwaar ongeluk Croeselaan: “We hebben ze in juni al gewaarschuwd” | De Utrechtse Internet Courant Bewoners boos na zwaar ongeluk Croeselaan: “We hebben ze in juni al gewaarschuwd” | De Utrechtse Internet Courant

Bewoners boos na zwaar ongeluk Croeselaan: “We hebben ze in juni al gewaarschuwd”

Bewoners boos na zwaar ongeluk Croeselaan: “We hebben ze in juni al gewaarschuwd”
Gisteravond vond rond 19:00 uur een zwaar ongeluk tussen een wielrenster en een taxichauffeur plaats op de Croeselaan. Het ongeluk werd, naar hoe het er nu uitziet, veroorzaakt door een onoverzichtelijk punt als gevolg van een bouwput midden op de weg. “Deze bouwopstelling is levensgevaarlijk!”

Gisteravond vond rond 19:00 uur een zwaar ongeluk tussen een wielrenster en een taxichauffeur plaats op de Croeselaan. Het ongeluk werd, naar hoe het er nu uitziet, veroorzaakt door een onoverzichtelijk punt als gevolg van een bouwput midden op de weg. “Deze bouwopstelling is levensgevaarlijk!”

De vrouw wilde gisteravond oversteken ter hoogte van de Veilingstraat toen het ongeluk gebeurde. De taxichauffeur zag haar niet aankomen en kon een botsing niet voorkomen. De fietsster belandde op de voorruit en kwam met een harde smak op het wegdek terecht.

Bewoners reageren boos en geschokt nadat ze gisteravond de klap hoorden in de straat. Geschokt door de ernst van het ongeluk en boos omdat zowel de gemeente als de politie al meerdere keren waren gewaarschuwd voor de verkeerssituatie.

“Op een vrijdag direct na plaatsen van de hekken op de Croeselaan een aantal maanden geleden heb ik de politie gebeld. Bij het oversteken van de Croeselaan ter plaatse van de Veilingstraat was namelijk een levensgevaarlijke situatie gecreëerd,” vertelt buurtbewoner Leo Verhoeff.

Verhoeff zegt dat hij van het kastje naar de muur werd gestuurd. De politie vond het een zaak van de gemeente en de gemeente zag geen andere oplossing dan de huidige situatie. “De personen van het bouwbedrijf ter plaatse heb ik erop aangesproken die maandag daarop. Ze waren het met me eens, maar het stond zo op tekening.”

De onoverzichtelijke
De onoverzichtelijke situatie op de Croeselaan
situatie. Foto's Leo Verhoeff
Foto’s: Leo Verhoeff

Uiteindelijk werden de containers iets verplaatst, maar dat was een oplossing van niks zegt Verhoeff. “Toen hebben ze hekken met gaas neergezet, maar dat loste niets op. Want er stonden allemaal containers en machines achter die het zicht alsnog versperden. Kortom: niemand heeft de waarschuwing serieus genomen. Schandalig! Met dit onvermijdelijke ongeluk tot gevolg.”

Ook Monique Heijtel uit de buurt reageert geschokt op het ongeval: “Ondanks dat we dit al aangegeven hebben bij de gemeente eind juni, is er niks veranderd. Deze bouwopstelling op de Croeselaan levensgevaarlijk! Op de middenberm is een bouwopstelling met hekken erom heen. Om over te steken moet je echt om het hoekje kijken of er verkeer aankomt. Met auto moet je echt met de neus vooruitsteken en met de fiets is het beter om te stoppen en te kijken. Dat werkt niet op een doorgaande weg. Er staat wel een bord met maximaal 30km/u, maar het verkeer rijdt veel te hard.”

“Ik ben verschrikkelijk boos en verdrietig over dit onnodige ongeval. Kan het moeilijk loslaten en ben benieuwd hoe het met de fietsster is,” besluit Verhoeff.

Update 14:05 uur: De gemeente heeft inmiddels een reactie gegeven.
 

Gekoppelde berichten

29 Reacties

Reageren
  1. Tja

    Zo kennen we de ambtenaren op de bouw-/ verkeersafdeling van de gemeente weer! We gaan naar de honderd woepsies dit jaar!

    De tour was het belangrijkst! Je zou er maar werken………..

  2. Berend

    Kwalijke zaak, dat die spullen op de middenberm geparkeerd staan en het zicht geheel ontnemen.

  3. TQ

    Hoe vervelend die bouwplaats ook is, taxichauffeurs hebben hun imago als rondscheurende asociale idioten niet mee in dit soort situaties.

  4. UTC

    Laten we niet schijnheilig doen, we weten allemaal wat hier het echte probleem is; de criminele taxichauffeurs. Lak aan verkeersregels (met name hard rijden) met dit soort onvermijdelijke ongelukken als gevolg. Aanpakken dat tuig.

  5. Ronald

    Nee, het gebrek aan overzichtelijkheid is hier de directe oorzaak van het niet verlenen van voorrang aan verkeer op de voorrangsweg. Want dat is het helaas wel, een voorrangsfout, die voorkomen had kunnen worden.

  6. wimutrecht

    Overal in de gemeente zie je het voor je ogen gebeuren. Fietsers, bakfietsmoeders die zich werkelijk niets aantrekken van welke regel dan ook in het verkeer. Of een hoek overzichtelijk of niet overzichtelijk is heeft niets te maken met de plicht in het verkeer de regels te volgen en niet met telefoon aan het oor en oordopjes in de verkeersregels aan je laars lappen. Maar nee hoor in de reacties hebben we het alleen maar over “de domoren op het stadskantoor” of de politie die niets doet. Begin eerst eens bij jezelf voor je de schuld bij een ander legt.

  7. Jiri

    Waarom staan er haaientanden op de weg?

  8. Willem

    Ah, gelukkig, daar is ie dan, de reactie van de gefrustreerde automobilist met een hekel aan fietsers en bakfietsende moeders. Fijn ook dat @wimutrecht de oorzaak en overige ins-en-outs van dit ongeval al kent. Zullen we eerst het onderzoek afwachten @wimutrecht?
    En @Frank: kom er maar in hoor!

  9. Willempie

    Oh, jee, dat mag niet, ongefundeerd reageren. Ook nog een gefrustreerde automobilist, dat weet je gewoon Willem? Het is mijn ervaring dat het altijd net goed gaat. En een grote bek toe als je wel de snelheid rijd die is toegestaan.

  10. Willem

    @willempie: het kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik kan geen touw vast knopen aan je reactie.

  11. Willempie

    Nou Willem, ik aan die van jou ook niet,

  12. Dries van Zeven

    Het verkeer in Utrecht ligt bestuurlijk in de handen van Lot van Hooijdonk, wethouder. Zij is van GroenLinks. Deze dame (en haar partij) zijn anti-auto. Het hele beleid is er op gericht om het de automobilist zo moeilijk mogelijk te maken. Daar gaat ook alle tijd, energie en al het geld heen, anti-auto. Ik ben niet zo van dat anti-gedoe, ik ben een fietser. Ik ben meer van de partijen die pro-fiets zijn, zoals D66 en de VVD (echt!). Meer aandacht voor goede, snelle en veilige fietsverbindingen helpen deze stad vooruit. Het stuk waar dit ongeluk gebeurd is, is een mooi voorbeeld hoe het niet moet. De fietser wordt twee keer de Croeselaan over gestuurd, naar en van een tijdelijk fietspad, vol met gaten en kuilen. Dat kan ook anders, dat kan beter. Maar dan moet er wel een andere partij aan de macht komen dan GroenLinks.

  13. Jasper

    Altijd jammer, dat er eerst iets ergs moet gebeuren alvorens er actie wordt ondernomen. Sterkte dame! Neemt niet weg dat iedereen (Ja, ook de bakfietsmoeders en/of taxichauffeurs) zich weer eens aan de verkeersregels gaat houden. O.a. stoppen voor een rood verkeerslicht, niet iedere seconde op je debieltje te koekeloeren (Je zal maar eens een bericht missen zeg…), licht aan doen als ‘t donker wordt, richting aangeven, etc., etc. dan wordt ‘t vast weer fijn in Utrecht! 🙂

  14. Mikel

    Drukke weg, haaientanden. Dat betekend stoppen, kijken of er iets aankomt en dan pas doorrijden. Simpel.

  15. Frans

    Het is gewoon een grote klere zooi op die croeselaan echt onoverzichtelijk en welke taxichauffeur je ook hebt het kan iedereen overkomen je hebt over al rotte appels in het verkeer

  16. Kurt Westerman

    Hahaha, alsof de Gemeente Utrecht serieus zou luisteren naar haar burgers. Niets daarvan, er werken gewoon een heleboel dikbetaalde ambtenaren in die witte flat die van achter hun bureau wel even bedenken wat goed voor u is. Gaat u ondertussen maar rustig slapen en vooral uw mond houden, want de Gemeente heeft toch wel gelijk. Ow, en pas een beetje op met oversteken.

  17. Suus

    Gaat het weer een beetje meneer Westerman? U maakt een wat overspannen, gefrustreerde en paranoide indruk.

  18. Ton

    Had eerder het RTV-Utrechtbericht hierover gelezen en als reactie aangegeven dat het daar een lévensgevaarlijke situatie is en lees datzelfde woord nu tweemaal in jullie bericht. Dat is precies wat het is: lévensgevaarlijk!!! Weghalen die containers en spullen! Voordat er een dode valt! Hoop dat de vrouw goed herstelt! Sterkte!

  19. ramon

    Alsof iedere taxichauffeur een weg terrorist is kijk ook eens na die fietsers die overal Door rood knallen en die eigen regels hebben en dan worden ze Door de wet nog beschermd als je ze aanrijd .
    Maar in dit geval lag het niet aan de fietser en ook niet aan de taxichauffeur maar aan de gemeente

  20. Paul

    De bouwvakkers hadden een tekening van wat waar moest komen te staan op de middenberm van de Croeselaan. Heb ik een voorstel: maak diegene of de afdeling van welk bedrijf of overheidsinstantie dan ook, nou veratwoordelijk voor de gevolgen van dit verkeersongeluk. Confrontatie van fouten, daar leert men in de regel van. Is misschien wel pijnlijk voor diegene(n) die de tekening hebben gemaakt.

  21. Andreas

    Maar nu de grote vraag hoe is het met die dame afgelopen want dat mis ik in het artikel.

  22. Arnoud

    Als het kalf verdronken is, dempt men de put.

  23. Wilma

    Ik fietste gister rond 18 uur op bijna dezelfde plek en had ook zo mis kunnen gaan. Ik vond die middenberm al erg smal voor alle gebruikers. Daarna wilde ik op precies dezelfde plek oversteken naar Veilighaven. Dat kan alleen maar door af te stappen en echt je hoofd om de hoek te steken. En dan nog is het link eigenlijk. Rare gewaarwording dat het een paar uur later zo misgaat 🙁

  24. Rob

    “Dat kan alleen maar door af te stappen en echt je hoofd om de hoek te steken”

    Maar er kan toch geen twijfel over bestaan dat dat is wat je moet doen?
    Je steekt een voorrangsweg over. Dat betekent dat je kruisend verkeer voor moet laten gaan. En daarom moet je controleren of er kruisend verkeer is, hoe lastig dat ook is.
    Gewoon maar oversteken “ja ik kon niks zien door die bouwspullen” dat lijkt me erg dom. En dan achteraf gaan klagen dat die spullen daar niet mochten staan, ook.
    Ik heb door bouwactiviteiten in de buurt van mijn werk ook een tijd moeten stoppen (met de auto) om te kunnen zien of er kruisende fietsers (op een fietspad met voorrang) waren, omdat de bouwvakkers precies op een hoek strak naast het fietspad een container hadden neergezet. Maar dan knal ik niet zomaar dat fietspad over. Waarom doen fietsers dat dan wel?

  25. Jeroen

    Ik fiets daar vrijwel elke dag en het is voor het oversteken inderdaad goed om even af te remmen en rechts te kijken of er verkeer aan komt. Niet opletten is vragen om een ongeluk en dat is niet de schuld van de gemeente. Je ziet duidelijk dat je niet gemakkelijk kunt zien of er iets aan komt.

  26. Jan

    Zeer eens met Jeroen: haaientanden zijn een duidelijk signaal. Volledig tot stilstand komen. Alle fietsers en auto’s die dat niet doen hebben een ongeluk volledig aan zichzelf te wijten.

  27. Han

    Volgens mij is er een verschil tussen haaientanden en een stopstreep. waarschijnlijk heeft de vrouw geen schijn van kans gehad en heeft de taxi (die aan de stopafstand te zien, zeker harder dan 50 reed) haar nooit gezien.

  28. Rob

    “de taxi (die aan de stopafstand te zien, zeker harder dan 50 reed)”

    Dat is toch niet relevant? Voor taxi’s is er geen maximumsnelheid van 50.

  29. Jury

    Haha Rob, het beste commentaar in deze discussie tot nu toe!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).