Bouwvakker raakt gewond door ingestorte muur bij bouwplaats Europaplein | De Utrechtse Internet Courant Bouwvakker raakt gewond door ingestorte muur bij bouwplaats Europaplein | De Utrechtse Internet Courant

Bouwvakker raakt gewond door ingestorte muur bij bouwplaats Europaplein

Bouwvakker raakt gewond door ingestorte muur bij bouwplaats Europaplein
Een Poolse bouwvakker is op de bouwplaats naast City Campus Max aan de Kanaalweg gewond geraakt doordat een muur instortte.

Een Poolse bouwvakker is op de bouwplaats naast City Campus Max aan de Kanaalweg gewond geraakt doordat een muur instortte.

De muur stortte in op de eerste verdieping van een gebouw op de bouwplaats. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een Poolse werknemer. Hij is inmiddels naar het ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Er zijn drie brandweerwagens opgeroepen, evenals verschillende politieauto’s en een ambulance. Eerst was er sprake van dat de bouwvakker onder de muur bekneld zou zitten, maar dat was niet het geval. Daarom hoefde de opgeroepen traumahelikopter niet te landen.

Een brandweer heeft de man uiteindelijk via een ladderwagen horizontaal naar beneden gehaald. Daarna is de man in een ambulance afgevoerd naar het UMC.

DSC_7291DSC_7289DSC_7300

19 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht.

    Wel triest voor deze man uit Polen, misschien is er nu plaats voor een werkloze werknemer die graag wil werken in de bouw.

  2. Franck

    Geachte redactie

    Kunt u de schofterige, respectloze reactie van GeenStijl@utrecht verwijderen aub

    Alvast dank

  3. Marijn

    @geenstijl

    Normaal heb je best goede toevoegingen, maar dit slaat de plank echt mis…

  4. Geenstijl@Utrecht.

    @Franck, snap niet wat respectloos is aan mijn stukje, werk jij soms bij VORM bouw, goedkoop Polen inhuren en de Nederlandse werklozen thuis laten zitten.
    Het blijft triest voor deze Poolse werknemer wat er gebeurt is, en ik wens hem sterkte toe, maar blijf van mening dat er genoeg werklozen in Nederland zijn, die graag willen werken.
    Dus als het erop aankomt beste Franck, is jou commentaar erg schofterig, zeker voor de werklozen in Nederland.

  5. Geenstijl@Utrecht.

    @Marijn, je hoeft het niet altijd met mij eens te zijn, ieder zijn mening, toch, vrijheid van meningsuiting, Democratie of zoiets toch.

  6. Marijn

    Gelukkig wel, zo maak ik gebruik van datzelfde recht om mijn mening over jouw mening te geven. Iets met wrijving geeft glans 😉

  7. Frank

    @Geenstijl:
    Natuurlijk heb ook jij recht op vrije meningsuiting. Niettemin kan het geen kwaad om langer dan een paar seconden na te denken voor je van dat recht gebruik maakt om te voorkomen dat je de meest baarlijke factfree nonsens gaat kwaken. Want voor je het weet moet een ander jou namelijk wijzen op het feit dat Nederlandse bouwvakkers op hun beurt hun Belgische collega’s uit hun werk drukken omdat Nederlanders veel en veel goedkoper zijn dan hun Belgische collega’s. Er werken in België meer Nederlandse bouwvakkers dan Polen. http://nos.nl/video/2027664-nederlandse-bouwvakkers-in-belgie.html

    Gelijke monniken, gelijke kappen. Dus heb dan ook de ballen om te zeggen dat die Nederlanders daar in België niet zouden moeten werken en hier in Nederland een uitkering aan zouden moeten vragen. Zoals je dat feitelijk ook zegt van de Polen.

  8. Geenstijl@Utrecht.

    @Frank, je hebt het over de zgn grenswerkers Nl/Belgen die over en weer werken, iets wat al jaren plaats vind, zelfs voor de EU samensmelting.
    Ik blijf van mening dat eigen werklozen eerst aan de bak moeten, en dan pas de rest, doen wij ook met ons bedrijf.
    Maar voor nonsens moeten wij vooral bij jou zijn toch.

  9. Utregter

    http://www.werkloosheidsmeter.nl/

  10. Frank

    @geenstijl: Nee, daar heb ik het dus NIET over. Ik heb het over het feit dat Nederlandse bouwvakkers structureel goedkoper zijn en dus Belgen verdrukken van hun eigen arbeidsmarkt. Die enorme stroom is pas op gang gekomen toen de malaise in de bouw hier toesloeg als gevolg van de crisis. Je hebt je slecht geïnformeerd voordat je begon te kakelen. Zoals ik al aangaf eigenlijk.

    Maar ik zie hem alweer tussen je tekst staan, al is hij verbasterd: ‘Eigen volk eerst’. Klinkt toch als: ‘Polen sind hier unerwünscht’.

  11. Geenstijl@Utrecht.

    @Frank, het zal mij een worst zijn wat jij van mij denkt of zegt, inderdaad, eigen werklozen eerst.
    Blijkbaar lijd je aan een vorm van Asperge, ik niet, ik zie dagelijks de gevolgen voor ZZP”ers die moeten bikkelen voor hun bestaansrecht, en geloof mij dat zijn er ook veel met gezinnen.
    Zolang er werklozen in Nederland zijn zal ik altijd eigen werklozen eerst kiezen en dan pas de rest van Europa.
    Heb je soms een drankenhandel Frank, met Polen als klant, dag Frank.

  12. JAn

    Is die stroom NL’ers naar Belgie misschien de wijten aan het feit dat veel Polen de boel in Nederland verdrukken?

  13. Frank

    @JAn: Nee, aan het feit dat de sociale lasten in België veel hoger zijn dan hier. Ik heb de link naar het filmpje er bij gezet, maar kennelijk wordt dat genegeerd.

    @Geenstijl: Asperge? Leuk dat je dat zo noemt. In de aspergeteelt werken ook veel Polen. Niet omdat er geen Nederlanders zijn, maar omdat de Nederlanders niet willen. En ze willen niet omdat het slecht betaalt en het betaalt slecht omdat jij (en ik en anderen) er niet voor wilt betalen wat ze bij een goed salaris zouden kosten. En datzelfde geldt voor de bouw.
    Dag knul!

  14. Leo

    Beste frank, je kan het met geenstijl oneens zijn omdat jij zijn opmerking niet politiek correct vind, maar hij heeft wel gelijk. 6 jaar lang kromp de bouwsector in Nederland, verloren bijna 60000 NLse bouwvakkers hun baan en heden ten dage nemen Nederlandse bouwbedrijven meer Polen en wordt er meer werk ge-outsourced aan de zuid en Oost-Europese onderaannnemers.
    Dat de Nederlandse bouwbedrijven in België meer aan de bak komen is vooral omdat er steeds minder Belgische bouwbedrijven met de juiste kennis hebben om daar al het werk te kunnen doen. Wij hebben in Nederland iig een veel groter werkloosheidsprobleem onder bouwvakkers dan de Belgen.
    Verder vind ik dat de redactie oproepen om in jou ogen politiek incorrecte reacties te laten verwijderen wel aangeeft hoe intolerant jijzelf bent.

  15. kees

    Polen = goedkoop.
    Geenstijl = tokkies.
    Ieder zijn ding toch?

  16. kees

    kees=sukkel

  17. Geenstijl@Utrecht.

    Frank …………..zucht……….

  18. Frank

    @Leo: Hoe je het ook draait. Er werken 33.000 Nederlandse bouwvakkers in België. Het is lulkoek om te veronderstellen dat dat is omdat Belgische bouwbedrijven de juiste kennis niet zouden hebben. Het draait (ook) daar gewoon om geld. Iedereen blèrt om een vrije markt, maar o wee als die markt een beetje te vrij wordt.

    En als het gaat om een krimpende bouwsector: dat ligt niet aan de Polen. Dat ligt aan de malaise in de bouwsector, die voor een belangrijk deel het gevolg is van de krankzinnige bouwwoede die er ondanks het enorme overschot aan vierkante meters geweest is, plus de malaise op de woningmarkt. Dat zorgt voor een prijsval. Die prijsval los je niet op door Nederlandse werknemers in dienst te houden.
    Dus je mag kiezen: ofwel de Nederlandse bedrijven flikkeren de Polen eruit, nemen Nederlanders aan en gaan vervolgens failliet, waarna die bouwvakkers alsnog in de WW komen. Of de bouwbedrijven concurreren door kostenverlaging op arbeid. Take it or leave it.

    Overigens heb ik zelf in één klus werk laten doen door Slowaken en Nederlanders. En ik zal je vertellen dat het wat mij betreft niet zozeer de prijs alswel de arrogantie en onbehouwenheid van de Nederlanders is waardoor ik de volgende keer toch maar liever Slowaken aan het werk zet. Die Nederlanders laten geen kans onbenut om de Polen en Slowaken in een kwaad daglicht te zetten, terwijl een deel van die die Nederlanders nog een puntje kan zuigen aan de kwaliteit van het werk dat die Slowaken leveren en de flexibiliteit die ze aan de dag leggen. “Daar ben ik niet voor” of “dat ga ik niet doen” zijn de lijfspreuken van een deel van de Nederlandse bouwvakkers. Logisch dat men die graag vervangt door Polen. Het is diezelfde mentaliteit die ervoor zorgt dat Nederlanders die asperges niet willen steken. Ze zij er te besodemieterd voor. Omdat ze gewend zijn aan een comfortabel salaris, plus nog wat zwarte klussen ernaast.

    En ik bezweer je (en de redactie zal dat kunnen beamen) dat ik niet degene ben die gevraagd heeft die reactie te verwijderen. Je bent dom en naïef om dat te denken of je leest slecht. Als ik hier een bericht wil posten onder de naam Leo, dan kan dat.

    Het is overigens mijn grootste klacht over de reactiemogelijkheid. Namelijk dat iedereen onder elke fake-naam kan reageren. en daarmee anderen in diskrediet kan brengen. Het is één van de belangrijkste redenen om hier quasi-anoniem te reageren.

  19. Leo

    Ja frank jij bent van de fatsoenspolitie, jij scheert nooit mensen over één kam.
    Verder ga ik je verhaal niet lezen jij hebt er blijkbaar toch geen verstand van (op die ene verbouwing door een Sloveen na dan).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).