Brilstand bij FC Utrecht - ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant Brilstand bij FC Utrecht - ADO Den Haag | De Utrechtse Internet Courant

Brilstand bij FC Utrecht – ADO Den Haag

Brilstand bij FC Utrecht – ADO Den Haag
Het is FC Utrecht niet gelukt de tweede thuiswedstrijd van de jaargang in winst om te zetten. In Stadion Galgenwaard bleven de manschappen van trainer/coach Robby Alflen in een weinig hoogstaand duel steken op 0-0 tegen ADO Den Haag.

Het is FC Utrecht niet gelukt de tweede thuiswedstrijd van de jaargang in winst om te zetten. In Stadion Galgenwaard bleven de manschappen van trainer/coach Robby Alflen in een weinig hoogstaand duel steken op 0-0 tegen ADO Den Haag.

Er zijn twee woorden die, mits in de juiste volgorde genoteerd, passen als een jas bij de wedstrijd FC Utrecht – ADO Den Haag: net niet. Want zo’n wedstrijd is het, deze zondagmiddag in Stadion Galgenwaard. Een wedstrijd van net niet. Een duel waarin er wel kansen zijn voor beide teams, maar het net door geen van alle spelers wordt gevonden.

Net wél

Eén keer is het een wedstrijd van net wél. Dat is het op het moment dat Mike van Duinen even ontglipt aan de Utrechtse aandacht en kan inschieten. De inzet van de spits wordt door Robbin Ruiter op fraaie wijze onschadelijk gemaakt. Met een katachtige reflex wipt Ruiter de bal uit de hoek van zijn doel, daarmee een tegentreffer voorkomend. Net wél goed gepakt, dus.

Aanvallers op afstand

Verder hoeft Ruiter weinig in actie te komen. De aanvallers van de Hagenaars komen maar zelden door de laatste Utrechtse linie heen, al hebben de verdedigers van FC Utrecht er bij vlagen wel hun handen vol aan om de rappe Mitchell Schet en de sterke Michiel Kramer op afstand van het doel te houden.

Hansen houdt stand

Keeper Martin Hansen, aan de overkant van het veld, wordt ook relatief weinig keren serieus op de proef gesteld. Bij voorzetten vanaf de flank slaagt de Deen er meestal in de bal te plukken. En als er pogingen zijn die op doel gemikt zijn, dan staat Hansen zijn mannetje.

Buitenspeldoelpunt Barazite

Op één keer na, dan. De ingevallen Nacer Barazite wordt met een goed lopende aanval in stelling gebracht en krult de bal in de verre hoek van het doel. Een minuut of tien voor tijd is de vreugde om die ‘treffer’ van bijzonder korte duur, want de aanvaller van FC Utrecht wordt teruggefloten wegens buitenspel.

Onfortuinlijk in slotfase

In de slotfase van de wedstrijd zoekt FC Utrecht naar de winnende treffer, maar weet het die niet te vinden. Onder meer Rubio Rubin, Issa Kallon, Tommy Oar en Anouar Kali ontberen een beetje scherpte én geluk. Waardoor dat ene doelpunt waar zo op wordt gehoopt, niet valt. Net niet.

FC Utrecht – ADO Den Haag 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Ramon Leeuwin, Yannick Cortie (beiden FC Utrecht) en Roland Alberg (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 14.910.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling FC Utrecht:

Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Ramon Leeuwin, Gévero Markiet, Chris Kum (42. Yannick Cortie); Yassin Ayoub, Anouar Kali, Willem Janssen (75. Nacer Barazite); Kristoffer Peterson (69. Issa Kallon, Rubio Rubin, Tommy Oar.

Opstelling ADO Den Haag:

Martin Hansen; Gianni Zuiverloon, Wilfried Kanon, Timothy Derijck, Aaron Meijers; Dion Malone, Roland Alberg (83. Danny Bakker), Thomas Kristensen; Mitchell Schet (90. Xander Houtkoop), Michiel Kramer, Mike van Duinen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).