Burgemeester besluit tot collectieve sluitingstijden op Straatweg | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester besluit tot collectieve sluitingstijden op Straatweg | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester besluit tot collectieve sluitingstijden op Straatweg

Burgemeester besluit tot collectieve sluitingstijden op Straatweg
Burgemeester Jan van Zanen zet een paardenmiddel in tegen de overlast op de Amsterdamsestraatweg. Hij heeft besloten dat er collectieve sluitingstijden voor horeca en dienstverlenende bedrijven moeten komen voor de Amsterdamsestraatweg. Met deze maatregel wil de burgemeester de overlast tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in het gebied vergroten. De geconstateerde overlast gecombineerd met de voortdurende hoge inzet van handhavers leiden tot dit besluit.

Burgemeester Jan van Zanen zet een paardenmiddel in tegen de overlast op de Amsterdamsestraatweg. Hij heeft besloten dat er collectieve sluitingstijden voor horeca en dienstverlenende bedrijven moeten komen voor de Amsterdamsestraatweg. Met deze maatregel wil de burgemeester de overlast tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in het gebied vergroten. De geconstateerde overlast gecombineerd met de voortdurende hoge inzet van handhavers leiden tot dit besluit.

Bewoners ervaren verschillende vormen van overlast zoals geluidsoverlast, verkeersproblemen en wildplassen. De overlast is verminderd en op aanvaardbaar niveau gebleven door voortdurend hoge inzet van toezicht en handhaving door gemeente en politie.

Dit is op lange termijn niet houdbaar doordat deze inzet ook in andere delen van de stad nodig is. Daarom heeft de burgemeester besloten dat de leefbaarheid in de straat moet verbeteren door het instellen van collectieve sluitingstijden voor horeca en dienstverlenende bedrijven (winkels, massagepraktijken, belwinkels, kappers etc.).

Met het instellen van collectieve sluitingstijden sluit de gemeente de bedrijvigheid in een (deel van een) straat voor een bepaald deel van de dag of nacht, waarmee zij overlast van aanloop en activiteit op die plek beperkt. Het gaat hier om het deel van de Amsterdamsestraatweg tussen het spoorviaduct en de Acaciastraat.

Collectieve sluitingstijden zijn een zwaar middel en de gemeente gaat hier zorgvuldig mee om. De exacte invulling, zoals voor welke bedrijven, voor welke periode en op welke tijden de collectieve sluitingstijden gelden, wordt binnenkort bepaald.

Bewoners en ondernemers worden geïnformeerd over de collectieve sluitingstijden en krijgen de vooraf de mogelijkheid hun mening kenbaar te maken. De burgemeester neemt de reacties van omwonenden en ondernemers nadrukkelijk mee bij de toepassing van zijn bevoegdheid tot collectieve sluitingstijden.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
  1. Chris

    Ik ben bang dat een collectieve sluitingstijd slechts symptoombestrijding is. Degenen die overlast veroorzaken worden er namelijk niet direct door geraakt.

    En lees ik het goed? ‘De overlast is…op aanvaardbaar niveau gebleven’. Wat mij betreft is overlast totaal niet aanvaardbaar zolang gevaarlijk weggedrag, vervuiling en intimiderend gedrag dagelijkse realiteit is.

  2. Dirk

    Mooi, gooi het allemaal maar dicht om 19 uur.

  3. Ronald

    Hoe effectief kan dit nou zijn?
    De overlastgevers gaan nu toch niet thuis TV kijken, omdat de winkels dicht zijn?

  4. HH

    Aanvaardbare overlast? Is dat niet een contradictio in adjecto? Als het aanvaardbaar is, in hoeverre is er dan sprake van overlast. De term overlast duidt toch op iets dat niet aanvaardbaar is. En als iets aanvaardbaar is, dan is het toch geen overlast.

  5. kees van oosten

    Het gevolg zal zijn dat de overlast zich verplaatst naar andere delen van de ASW. Waterbedeffect noemen ze dat.

    Als de gemeente niet bij machte is om de overlast terug te dringen dan is het kennelijk tijd om betreffende ambtenaren en bestuurders daarop af te rekenen wegens incompetentie.

  6. Jasper

    Het is het proberen waard. Maar verwacht inderdaad een verschuiving naar andere delen van de ASW.

  7. Frank E.

    Potdikke! Dat ik om 5:56 ‘s nachtc nog om de hoek een dürürm döner kan halen is wat mij betreft een van de pluspunten van mijn woning!

  8. Geenstijl@Utrecht

    Het zijn toch echt de jongens in hun auto”s die deze overlast veroorzaken, het is een bepaalde categorie bezoeker die het verziekt, daar moet je tegen optreden, dit zou in de vorm kunnen zijn dat wie niet horen wil maar moet voelen financieel, en daar zijn zat middelen voor als gemeente.
    Maar ja als je als Burgemeester een staf hebt zitten op de afdeling openbare orde en veiligheid die er niets van bakt kom je geen stap verder, ik heb het te doen met de burgemeester.

  9. Y

    Hahaha!!!! Meent hij dit! Wat een slapjanus man dus ik als normale burger die geen overlast veroorzaakt moet wegblijven daar? De overlastgevers zoeken gewoon een nieuwe plek op zo gaat dat gewoon dat is de realiteit we leven immers in een grote stad meneer van zanen. Gauw weg deze burgervader die alles probeert te sluiten en verbieden in Utrecht.

  10. herman

    Iedereen weet weer te vertellen dat het slecht is en deze maatregel ook niet gaatcwerken, wie het wel weet mag het zeggen.

    Mogelijke oplossing, alles loslaten, vind je dat leuk lekker genieten. Vind je het niks, verhuizen.

  11. Geenstijl@Utrecht

    @Y 28 JANUARI 2016 OM 17:22;

    Beste Yousef/Younes,

    Er zijn ook bewoners op de ASW die naar hun werk moeten, dus goede nachtrust nodig hebben, je weet wel mensen die werken en bijdragen via de belasting aan de sociale voorzieningen in dit land.
    Ik hoop van harte dat het weer rustig word op de ASW en Frank gewoon rustig zijn broodje kan blijven kopen.

  12. jilles Baartwijk

    Goede zet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).