CDA wil het regenboogzebrapad verplaatsen naar stadion Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant CDA wil het regenboogzebrapad verplaatsen naar stadion Galgenwaard | De Utrechtse Internet Courant

CDA wil het regenboogzebrapad verplaatsen naar stadion Galgenwaard

CDA wil het regenboogzebrapad verplaatsen naar stadion Galgenwaard
De fractie van het CDA in Utrecht heeft gisteren voorgesteld om het regenboogzebrapad bij het Vredenburg te verplaatsen naar een locatie bij stadion Galgenwaard.

De fractie van het CDA in Utrecht heeft gisteren voorgesteld om het regenboogzebrapad bij het Vredenburg te verplaatsen naar een locatie bij stadion Galgenwaard.

Het kleurrijke zebrapad werd op initiatief van GroenLinks aangelegd voor het homo-evenement Roze Zaterdag en Midzomergracht. De oversteekplaats moet duidelijk maken dat Utrecht een tolerante stad is waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid, geloof of overtuiging.

Het CDA wil nu extra aandacht vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit in de sport en stelt daarom voor om het zebrapad te verplaatsen naar stadion Galgenwaard. Marloes Metaal van het CDA: “Vooral in het voetbal blijken mensen zich niet altijd veilig genoeg te voelen om zichzelf te zijn. Op de velden klinkt nog te veel discriminatie en onwenselijk taalgebruik. Als dit kleurige zebrapad ergens thuishoort, is het dus daar. De kans dat je er daar een discussie mee start, lijkt ons groot.”

25 Reacties

Reageren
  1. Thom

    Verplaatsen….? Als in ‘strepen uit wegdek zagen, optillen en meenemen naar Galgenwaard’? Schilder er gewoon nog een zebrapad bij.
    En verder vraag ik me af als de politiek iets wil doen aan een belangrijk onderwerp als homo-acceptatie in de sport, of het schilderen van een zebrapad een erg effectieve actie is.

  2. Ties

    Precies Thom, waarom niet “én én”?

  3. Japser

    Precies, gewoon én én!

  4. Abel de Almeida

    Precies, gewoon én én!

  5. Ot

    Gewoon en-en…
    Maar misschien wil het CDA wel gewoon het kleurige zebrapad het centrum uit hebben… Vandaar dat vreemde voorstel.

  6. e.t.

    Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat deze zebra voor het cda weg moet uit het cenrtrum. Daar ligt hun invalshoek vermoed ik. Lekker laten liggen daar op t vredenburg, en maak r nog 1 bij bij galgenwaard. Dag cda

  7. Jeroen

    Inderdaad, en-en. Prima idee.

  8. Johan Heine

    Goedkoop argument om de huidige regenboogzebra uit de binnenstad weg te krijgen! Gewoon een tweede bij Galgenwaard.

  9. ACTK

    Gelukkig ben ik niet de enige die hier uitermate wantrouwend van wordt ten opzichte van het CDA. Ik stel dan ook voor dat wij, burgers van Utrecht, mevrouw Metaal steunen in haar streven om homoseksualiteit meer op straat te krijgen. Ik stel voor dat één regenboogzebrapad per wijk de norm wordt.
    Ik weet nu al dat ze gaat zeggen dat dat te duur is. Vinden we een oplossing voor meid! Over zo’n sympathiek initiatief kunnen wij als burgers van Utrecht (niet) laten lopen! Daarvoor tasten wij graag iets dieper in de buidel voor een extra blikje verf…

  10. Katy

    Onzin, verplaatsen…gewoon nóg een zonder al die ophef!

  11. RobDoes

    en-en inderdaad, het CDA wil het daar waar het nu ligt gewoon weghebben. Dat noemen ze hypocriet!

  12. Mark

    ‘en-en’ zou ook kunnen, maar dat is volgens mij niet het punt.

    Ik vind dat ze wel een punt hebben. Symboolpolitiek heeft alleen zin op een plek waar dat symbool ook discussie oproept. En, zo blijkt, is het voor homo’s in het voetbal nog knap lastig om geaccepteerd te worden. Verder moet iedereen niet zo zeuren, mooi voorstel.

  13. bovverboy

    Nog zo’n regenboogzebra bij Galgenwaard: goed idee, verplaatsen van Vredenburg: erg slecht plan. Waar het nu ligt: duizenden Utrechters en bezoekers per dag (toeristen zetten het op de foto!). Bij Galgenwaard: een keer in de twee weken een stroom supporters, rest van de tijd een weinig gebruikte zebra in een leeg gebied ver buiten het centrum. Alsof je de homo’s en lesbo’s zelf naar de rand van de samenleving verplaatst. Nog beter plan: maak van alle zebrapaden in de stad regenboogzebra’s.

  14. Michiel

    Helemaal met het merendeel van de reacties eens, gewoon twee gekleurde zebrapaden maken!

  15. Karin Luidens

    Nobel idee om de discussie in de sportwereld te laten plaatsvinden, maar daarmee hoeft het zebrpad niet weg uit het centrum / uitgaansgebied!

    Dus, schilder er gewoon één erbij en neem een voorbeeld aan de roze loper http://www.rozezorg.nl/info/36/roze-loper-in-de-media en schilder ze ook bij bejaardenwoningen / verzorgingstehuizen

  16. Bram de Goede

    dat is een goed idee, alle zebra’s in de hele stad regenboogkleuren, is goed voor de veiligheid alle zebra’s het zelfde, dan is het niet verwarrend en heel feestelijk en duidelijk waar de stad voor staat, een homo vriendelijke stad.

  17. Roze Femke

    Erg zonde als het ‘regenboog zebrapad’ uit het centrum zal verdwijnen.. Waarom inderdaad niet en en!? Dat lijkt me ook een goedkopere oplossing..

  18. Luuk Upuuk

    Als het CDA om extra aandacht voor homo-emancipatie gaat vragen, is het inderdaad oppassen geblazen. En dan hypocriet naar de sport wijzen. Laten ze eens in eigen huis beginnen en een duidelijk standpunt tegen de weigerambtenaar innemen.

  19. Mark

    ik vind het juist erg leuk om over dat zebrapad te fietsen en wordt er elke keer vrolijk van. Mag dat ook? Bij t Galgewaard kom ik nooit, dus daar heb ik er zelf niks aan

  20. Mikel

    Als de stoplichten uitstaan, is het juridisch gezien een groot probleem. Ik zie graag de eerste rechtzaak tegemoet als een voetganger wordt aangereden. Wie gaat dat dan betalen? Het cda?

  21. Joris Louwes

    Dan ook een regenboogpad bij de kerk, moskee, CDA partijbureau

  22. Gerard Mensink

    Lijkt me geen overbodige luxe om ook bij mevrouw Marloes Metaal in de straat – liefst voor haar deur – zo’n zebrapad te leggen.

  23. Pieter

    en-en!
    iedereen is blij met dat mooie ding bij Vredenburg.

    Verder alles wat hierboven staat 🙂

  24. Julia

    Hè ja mevrouw Metaal, laten we er meteen het Nijntje stoplicht, beeld van de Denkende Haas, en De Nachtwacht bijzetten! U begrijpt blijkbaar niet waar het in de kunst om gaat. Handen af zou ik zeggen.

  25. andreas

    @mikel en @julia het zijn geen stoplichten maar verkeerslichten.

    En zebrapad is het eigenlijk ook niet want die zijn volgens mij nog altijd zwart wit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).