City bioscoop op de Voorstraat blijft open | De Utrechtse Internet Courant City bioscoop op de Voorstraat blijft open | De Utrechtse Internet Courant

City bioscoop op de Voorstraat blijft open

City bioscoop op de Voorstraat blijft open
Na een goed en constructief gesprek tussen Eddy Duquenne (Kinepolis) en Jos Stelling is besloten dat de City bioscoop, nadat de nieuwbouwplannen van Kinepolis bij de Jaarbeurs zijn gerealiseerd, open blijft.

Na een goed en constructief gesprek tussen Eddy Duquenne (Kinepolis) en Jos Stelling is besloten dat de City bioscoop, nadat de nieuwbouwplannen van Kinepolis bij de Jaarbeurs zijn gerealiseerd, open blijft.
De komende maanden wordt besloten of de exploitatie door Kinepolis of door Jos Stelling wordt voortgezet. De City zal hoe dan ook bestemd zijn voor ‘de artfilm. Dit meldt Stelling vandaag.

Wolff blijft eigenaar van het gebouw. De beoogde samenwerking moet gaan plaatsvinden in een 50/50 joint venture van Stelling en Wolff. Jos Stelling spreekt van “een mooi en haalbaar plan”

8 Reacties

Reageren
  1. Vissers

    Die Jos is goed bezig! 🙂

  2. henkie

    nóg meer arthouse, ja want dat hebben we nog niet genoeg in uutje

  3. Henri.Koopman@xs4all.nl

    Wie zit er achter de Paardenveld biosplannen?

    Kan dat in de Bieb+++ Smakkelaarsveld?

    Krijgen geen “te veel” aan bios?

    Mega bios
    Leidsche Rijn bios
    Etc

  4. jos stelling

    Wat ‘Utrecht’ c.s. ook steeds opnieuw beweert: “de art-film” vertoning hier is nooit een probleem geweest (staan al sinds jaren op de tweede plaats na Amsterdam). De achterstand in het aantal moderne doeken is opgelopen door het uitblijven van bioscoopcomplexen, waarvan elke middelgrote stad in Nederland er een of twee heeft. Dit wordt nu ingehaald met de bouwplannen bij de Jaarbeurs (grootste van Nederland) en een bij Leidsche Rijn (Pathe). Over twee jaar heeft Utrecht meer bioscoopstoelen dan Rotterdam of Den Haag.
    Dat het niet doorgaan van het volstrekt onzinnige top-down project Bieb/Artplex bij sommigen kwaad bloed heeft gezet is duidelijk. De City is hoe dan ook een Rijksmonument en zo mogelijk nog belangrijker: “Utrechts cultureel erfgoed”

  5. Jetta

    Het is bijzonder om te vernemen dat er nog particuliere Utrechters zijn die hart voor de stad hebben en goede plannen hebben voor gebouwen die anders zijn overgeleverd aan verval of commerciële verkoop. Bovendien is deze ‘upgrading’ van belang voor de Voorstraat-buurt.

  6. Jolien

    Wat is er mis met (meer) art? Prima!

  7. Henri Koopman

    Voor zover ik weet heeft Wolff de exploitatie verkocht omdat vol krijgen van de stoelen niet zo eenvoudig is?

    Wordt de sfeer van City zoals die van LHC dan zal dat daar beter gaan denk ik. Van sfeer heeft Wolff geen kaas gegeten. Prachtig plan van Stelling.

    Maar zoveel stoelen erbij bouwen en vol krijgen?

    Tegen de wil van wijk C bij Paardenveld opnieuw veel geld in bios plannen steken en daarmee de miljoenen kosten plannen van Bieb/bios n paar 100 meter verder op te vergeten vind ik belachelijk. Nieuw exploitatieplan met initiatiefnemers Artplex en Bieb++ vanzelfsprekend?

  8. Utrecht CULTUURSTAD

    Utrecht ws altijd film stad van Nederland. Nu gelukkig een snelle terechte inhaal slag. Bovendien heeft Utrecht de snelst groeiende Creative Industry van NL ook. De trieste loze sfeer in Wolf lokatie zijn niet te danken aan het gebouw ( -en) maar aan de visie loze exploitatie ervan. Bij City bv, nergens een buiten terras een zeer onaantrekkelijke lobby , etc.
    Bovendien toont aan dat als je iets echt goed doet, de zeker Utrecht met zijn centrale positie een groot gedeelte van Nederland makkelijk kan bedienen. ( HC heeft bv ruim 60 % bezoekers van buiten Utrecht)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).