Dafne Schippers wereldkampioen 200 meter sprint in Europees record | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippers wereldkampioen 200 meter sprint in Europees record | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippers wereldkampioen 200 meter sprint in Europees record

Dafne Schippers wereldkampioen 200 meter sprint in Europees record
Dafne Schippers (23) is zojuist wereldkampioen geworden op de 200 meter sprint. In een Nederlands én Europees record van 21.63 was de Utrechtse haar concurrenten de baas. 

Dafne Schippers (23) is zojuist wereldkampioen geworden op de 200 meter sprint. In een Nederlands én Europees record van 21.63 was de Utrechtse haar concurrenten de baas. 

“Ik ben gewoon wereldkampioen! Bizar. En dat in zo’n tijd,” zegt de wereldkampioene een half uur na de wedstrijd. “Ik werd niet helemaal goed na de finish. Het bloed verdween uit mijn hersenen, werd even zwart voor mijn ogen, maar ik ben echt superblij!”

In een bijzonder spannende race lag Schippers lang niet op koers voor goud. Pas in de laatste paar meters sloop ze dichterbij Thompson om er in de laatste meter erop en erover te gaan. “Ik wilde niet gelijk volle bak achter haar aan, maar het gebeurde toch een beetje. En zij ging gelukkig net iets eerder stuk dan ik en zo kon ik haar voorbij. Echt bizar!”

Het is de derde tijd ooit gelopen door een atlete. De rest van het podium is voor Jamaica. Elaine Thompson werd vlak achter Schippers tweede in 21.66 en Campbell-Brown werd derde in 21.97 seconden.

Knetterhard

Bart Bennema, de coach van Schippers: “Ik heb pijn in mijn ribben van het schreeuwen. Deze tijd en zo’n race had ik niet voorzien. Ik dacht wel dat ze kon winnen, maar… De derde tijd ooit gelopen… Knetterhard! Dit loop je niet zomaar weer.”

Huldiging

“Geweldig!” is de eerste reactie van burgemeester Jan van Zanen na het horen van het nieuws. “Niet alleen voor Nederland, maar natuurlijk ook voor Utrecht. Op een voor haar passend moment en in overleg met haar vereniging Hellas wordt zij in het zonnetje gezet.”

Het is de tweede medaille van de vrouw uit Oog in Al op dit wereldkampioenschap. Eerder deze week won ze ook al zilver op de 100 meter sprint.

Schippers 2

5 Reacties

Reageren
  1. Utrechter

    Fantastisch!!!

  2. Peter

    Wooooooow
    Utregs meisje,,rules THE world

    Waaaaaaauuuuuw

    Apetrots

  3. wimutrecht

    Groots maar kennelijk is de koorts van de Tour al weer verdwenen. Misschien is men op het stadhuis meer bezig met de dwaasheid van de “bomenfluisteraars, de Jesse Klaver zwevers en de volgelingen van de sekteleider Kees van den Oosten” want waar zijn de vlaggen op de Domtoren.

  4. Peet

    Goed idee,,,vlaggen op,de dom,,,voor Utrecht sevdafne

  5. Jiri

    Trots zijn op een blonde landgenoot mag niet van de Linksche kerk. De weg-met-ons mentaliteit zit diep bij groenLinks.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).