Deel van Stadskantoor wordt doorverhuurd | De Utrechtse Internet Courant Deel van Stadskantoor wordt doorverhuurd | De Utrechtse Internet Courant

Deel van Stadskantoor wordt doorverhuurd

Deel van Stadskantoor wordt doorverhuurd

Het Stadskantoor bij Utrecht Centraal zal niet alleen door de gemeente bezet worden. Van de ruimte zal 15% worden verhuur aan externe partijen. Dit heeft het college vandaag laten weten in een brief aan de gemeente raad. Het UWV, de medische heroine- en methadon verstrekking, samenwerking Belastingen Gemeenten/Hoogheemraadschap Utrecht en Inspecties Gezondheidszorg, Jeugdzorg en het Zorgloket van het ministerie van VWS zullen hun intrek nemen in het pand.

Bij de plannen voor de bouw van het pand, werd er bij de gemeente nog uitgegaan van een bezetting van 3525 fulltime medewerkers. Dit is door de bezuinigingen geslonken tot 2800 fulltime medewerkers, waardoor er meer dan 9000 m2 is vrij gekomen om te verhuren. Tussen eind 2013 en begin 2014 wil de gemeente overeenstemmingen sluiten met de vier partijen, en de huurcontracten getekend hebben.

Lees hier de brief van het college aan de gemeenteraad. In 2014 moet het kantoor worden opgeleverd. In dit filmpje kunt u zien hoe het er dan uit zal zien.

3 Reacties

Reageren
  1. kilgoretrout

    tot zover de redenatie dat dit megalomane kantoor niet zou bijdragen tot leegstand elders in de regio…

  2. Kurt

    so it goes.

  3. Geenstijl

    Beleidsmakers zonder visie en inlevingsgevolgen, die alleen aan zichzelf denken.
    Het zal inderdaad leiden tot nog meer Bedrijfsleegstand in de stad Utrecht.
    Utrecht het Palermo a/d Vecht met regenten aan het bewind.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).