Dit zijn de belangrijkste projecten in de openbare ruimte voor 2016 | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de belangrijkste projecten in de openbare ruimte voor 2016 | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de belangrijkste projecten in de openbare ruimte voor 2016

Dit zijn de belangrijkste projecten in de openbare ruimte voor 2016
Er is dit jaar ruim 31 miljoen euro beschikbaar voor zo’n 150 grote onderhoudsprojecten in de openbare ruimte op het gebied van groen, bomen, bruggen, kades en tunnels, wegen, openbare verlichting, verkeerslichten, riolering en water.

Er is dit jaar ruim 31 miljoen euro beschikbaar voor zo’n 150 grote onderhoudsprojecten in de openbare ruimte op het gebied van groen, bomen, bruggen, kades en tunnels, wegen, openbare verlichting, verkeerslichten, riolering en water.

Ook komend jaar zullen er weer veel wegen worden opengebroken. Dit kan zijn vanwege verouderde riolering, slecht wegdek of door het moeten omleggen van kabels. Op welke projecten liggen komend jaar de prioriteit? Wethouder Kees Geldof belegde vanochtend een persgesprek om toe te lichten wat er zoal gaat gebeuren. De planning is nog niet helemaal duidelijk.

In de gemeente is er een achterstallig onderhoud van 95 miljoen op projecten in de openbare ruimte. “Dit is een opeenstapeling van decennia. Door middel van extra financiering dat door het college van B&W beschikbaar is gesteld en samenwerken met partijen als Eneco en Stedin is dit bedrag sinds 2007 met 51 procent teruggedrongen.”

De belangrijkste projecten voor aankomend jaar zijn de inrichting van de ‘t Goylaan tot stadsboulevard. Asfaltering van de Waterlinieweg. Aan de Billitonkade worden door middel van een nieuwe techniek opdrukkende boomwortels omlaag geduwd zodat de weg weer rechtgetrokken kan worden en in de Choorstraat gaat de riolering vernieuwd worden.

Glasvezel voor verkeerslichten

Dynamisch verkeersmanagement wordt steeds belangrijker voor verkeersregeling. Hiermee worden verkeersstromen in goede banen geleid en stroomt het verkeer vlot door. Om dit mogelijk te maken is veel data-inwinning nodig. De gemeente start met de aanleg van een glasvezelnetwerk naar verkeerslichten om deze data-uitwisseling mogelijk te maken. Ook voor deze uitrol kan de nodige hinder ontstaan.

Het hele overzicht is hier te zien.

3 Reacties

Reageren
  1. Mark

    Ik zie maar een paar projecten maar ons project verbetering riolering Jpcoenstraat, Leidsekade en Zeeheldenbuurt zie ik er niet bij staan! Daar is wel een toezegging voor gedaan om in 2016 uit te voeren. Waar blijft die belofte? Half januari 2016 zal er een bewoners informatie avond plaats vinden maar er is nog geen uitnodiging ontvangen, waar blijft die. Betrokken bewoners willen weten waar ze aan toe. Zijn!!

  2. Chantal

    Nou Mark ik wil niet stoken hoor, maar als het project er niet bij staat en je hebt ook geen uitnodiging, dan weet je toch hoe de vlag er bij hangt en heb je toch duidelijkheid?

  3. P

    Mooi overzicht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).